Cappuccino and the Lies of Packaging

McCafe MochaFörra veckan slutade jag för en McSkillet-burrito på väg till jobbet. Jag skulle nog kunna skriva ett inlägg om hur mycket jag älskar dessa och Qdoba frukostburritos, men jag kommer att skona dig. Medan jag var på McDonalds, min nyfikenhet fick det bästa av mig och jag beställde en McCafe Mocha snarare än att stanna vid min favorit kafé.

Färgglada, sofistikerade skyltar och förpackningar med jordfärger omger dig och får dig att känna att du kliver upp till ett europeiskt café. Du är dock inte. Jag tittade noga på hur personen bakom disken tryckte på de högra knapparna, rörde om innehållet och täckte drycken med vispad grädde och en chokladregn.

Jag kom till bilen, tog min första klunk och ... blech. Jag är inte säker på vad som hände, jag tror att det fanns ett fel på maskinen eller något, men det smakade som dåliga expresso-skott täckta med vispad grädde. Jag kan nästan maga kaffe (jag var i flottan för godhets skull), men jag var tvungen att kasta ut det. Naturligtvis skulle inte deras team veta om det fanns ett problem heller - något mindre än de skulle veta bra nötkött. 😉

StarbucksVi har ett Starbucks nere från mitt arbete, så det är svårt för en kaffehund att passera. Jag är särskilt förtjust i deras pepparmyntsirap ... precis som våra förfäder fick reda på att Coca-Cola hade kokain, är jag rädd att vi en dag kommer att få reda på att Starbucks Peppermint har något olagligt i sig.

Starbucks har en mycket tydlig, ren logotyp som brukade berätta för folk omkring dig att, ”Jag har så mycket pengar att jag kan spendera $ 4 på några brända bönor.”(Några av mina vänner kallar det Fourbucks). Ack, den kulturella ikonen som var Starbucks har börjat blekna. Jag träffar sällan de långa köerna och kan passera en Starbucks lika lätt som en bensinstation med ett kaffestativ. Koppen är dock fortfarande elegant och urskiljbar.

KaffekoppTill vänster är kanske mitt favoritkaffe av alla. Mina goda vänner Jason och Chris driver en bra kafé, Bean Cup runt hörnet från mitt hem.

Kaffe importeras från en kafferoster från Hamilton, Ontario. Varje klunk, även om den är koffeinfri, är fortfarande mycket smidig, rik och krämig. Det är svårt att förklara skillnaden att en ordentligt rostad, mald, tampad och ångad böna kan producera en så otrolig flytande och söt skummig yta. Baristorna vid Indianapolis bästa kafé mäta och tid noga varje skott för att säkerställa att dess smak maximeras. Ofta ser jag dem tappa och ändra bönor tills de får rätt skott - ibland kan fukt spela kaos.

De kostar inte lika mycket som Starbucks och de är så mycket bättre (exponentiellt bättre än McCoffee), ändå är koppen enkel och vit. Inget särskilt ... förutom vad som finns inuti. Det var vad jag köpte, eller hur? Jag do betala för den upplevelse som butiken har att erbjuda också! Gott om plats, gratis trådlöst och några bekväma platser.

Åh, lögnerna om förpackningar! Jag kan inte föreställa mig hur mycket pengar McDonalds har spenderat för att försöka få det som finns i koppen att se bättre ut utanför koppen.

10 Kommentarer

 1. 1

  Jag kan hantera dåligt kaffe också, men jag känner mig som en Motrin-mamma. Jag umgås på Starbucks eftersom det är det enda stället jag kan ta paus från jobbet som är varmt och har bekväma platser på vintern. Linjerna suger, kaffet är inte bra och stämningen försämras med barn som springer runt som små husdjur.

  Bra, oberoende kaféer är så sällsynta runt dessa delar. Men jag har några och jag nedlåtande dem. Länge leve den omärkta koppen!

 2. 3

  FYI: Vid Starbucks i Broad Ripple är ett stort (venti) kaffe en smidge över $ 2.00. Bean Cups online-meny säger att samma sak är $ 1.55. Jag tror att berättelserna om $ 4-koppen kommer från marknader som NYC.

  Men, bra inlägg Doug!

 3. 4

  Jag försökte också McBlech-kaffe. Du upplevde inte ett fel. Jag vet det eftersom jag gav dem tre chanser. En kall latte med karamelsmak. En het latte. En het mocka. Jag blev förvånad över hur dåliga de verkligen var. Om jag fick ett så dåligt kaffe på ett kafé skulle jag ge det tillbaka och be dem att försöka igen.

  Jag skulle bli väldigt förvånad om någon brukade sänka kaféet skulle byta. Min lösning: Jag köpte en anständig men ändå billig espressomaskin. Saken betalade förmodligen sig själv på en månad eller två. Nu gör jag min egen exakt hur jag vill ha dem för en bråkdel av kostnaden. Du vet vad de säger om en gris i en klänning.

 4. 5

  Jag hittade dig på grund av @ swoodruffs Five in the Morning.

  Jag är inte en kaffedrycker men jag är en tedrinkare och det finns vissa ställen som har "te" i sitt namn men stinker efter te.

  Jag är nyfiken, du känner inte att det är ett marknadsföringsfel att inte ha en logotyp på kaffekoppen?

  Låt oss säga att person X är i stort behov av kaffe, de passerar person Y som håller en kaffekopp. Person X frågar var fick person Y kaffet. Kanske är Person X dålig på att ge vägbeskrivning, kanske Person Y har ingen känsla för riktning, kanske Person Y inte talar engelska så bra, så Person Y har problem med att hitta kaféet. Om den tomma kaffekoppen i själva verket hade en logotyp skulle Person Y veta vad man skulle leta efter.

  Låt oss flytta exemplet till vin. Jag minns namnen på vissa viner men inte alla. När jag ska köpa vin ser jag fram emot bekanta etiketter.

  Jag tror att logotyper är viktiga och det är ett misstag att inte märka din produkt med din logotyp.

  • 6

   Att vara vänner till The Bean Cup är jag helt säker på att de inte har en logotyp bara på grund av kostnaden för kopparna. De spenderar hellre pengarna på bra bönor och jag är tacksam för det!

   Tack till Steve för nämnandet och hoppas att du kommer tillbaka snart!

 5. 7
 6. 8

  Mycket intressant inlägg. Att vara ett fan av din favoritkafé gör det också ännu mer intressant. Jag håller med, jag tror att en logotyp förmodligen skulle hjälpa The Bean Cup, men jag tror också att det förmodligen inte är värt kostnaden att göra det. I exemplet ovan tror jag att Person Y lätt och snabbt skulle låta Person X veta var de fick den stora koppen kaffe och exakt hur man kommer dit. Jag säger det för att en sak jag vet är att jag har gjort exakt det vid många tillfällen.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.