S'il Vous Plaît et Merci

Doug och EiffeltornetOm du inte hade märkt det än, har jag gått över paris arbetar med ett företag. Det har varit en virvelvindsresa och vi är faktiskt på väg tillbaka idag (klockan 6:30 här). Fram till resan skulle jag ha älskat att ha pussat upp min franska så jag lät inte som en sådan okunnig amerikaner. Lyckligtvis talar nästan alla vi har stött på här bra engelska.

Vi pratade med en kollega igår, och han berättade att det bara var två termer du behöver veta i Paris så att du inte förolämpar lokalbefolkningen genom att anta att de talar ditt språk... det är tack (tack och snälla du (s'il vous plaît). Det fick mig att tänka på hur vi behandlar varandra som företag. Eftersom betalning vanligtvis byter händer glömmer vi ofta att säga tack eller tack.

Någon sa till mig en gång att det aldrig är avsikten för en anställd eller säljare att göra enilla jobb'. Även om det finns många företag som misskommunicerar, underlevererar eller stöter på tidsfrågor ... de förmodligen aldrig avsedd att få det att hända så. Jag kommer att arbeta lite hårdare för att tacka och fråga artigt om resultat ... Jag vill arbeta med människor som förstår att affärer är affärer men att främja en stark relation och vara artig bör alltid ha företräde.

Tack för ditt beskydd på bloggen. Min analytics lögner aldrig och jag har märkt att vi har planerat de senaste par veckorna om tillväxt. Detta beror till stor del på inläggens konsistens. Nu när min resa är klar och den senaste redigeringen till Företagsblogging för dummies är inne, jag ser fram emot att göra lite djupare forskning och öka kvaliteten på blogginläggen. Om du har några frågor som du vill att vi ska ta itu med, använd vårt ChaCha.me-formulär på startsidans sidofält för att skicka en fråga till oss.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.