Microsoft: Lägg mig till din Ferrari-postlista

Det är dags att rasa. (Om du kunde föreställa mig just nu, vinkar jag med fingret och grymtar som Louis Black på sitt bästa.)

Mycket ado om ingetbloggvärlden just nu för Microsoft skickade ut några Ferrari-bärbara datorer med Vista förladdat till ett antal bloggare av A-listan. Människor freakar ut. Det är som att Microsoft köper ett val eller något, eller att de står bakom JFK-dödandet, eller sålde de massförstörelsevapen till Nordkorea.

Jag är med Scoble på den här!

Vakna folk, det här är affärer! Det är varje marknadsförares primära plikt att investera pengar där det kommer att påverka de flesta köpare ... period. Du har en budget, det är bättre att du får det att fungera. Här är undantagen:

  1. Microsoft ställer krav på bloggarna (de gjorde inga)
  2. Ummmm, det var det.

Detta är inte annorlunda än att Shaq får ett nytt par skräddarsydda sneakers för varje dag på året. Är alla andra barn som spelar basket och gråter till sina mammor att Shaq fick gratis sneakers men det gjorde de inte? NEJ! Mamma tappar degen för att Shaq är en influenser och hon betalar 8 gånger så mycket som hon borde för några skitskor.

Har du någonsin sett slutet på ett Nascar-lopp? Föraren sätter på en keps, tar en drink av ett märkes läsk, kastar på en annan hatt (de båda har stora rövslogotyper) och han börjar varje mening med 5 sponsornamn. "Tja, jag har sagt Jim, den här Dupont, Reeses, Toshiba, Levi's, Chevrolet sprang verkligen bra där ute." Är det någon som går ut ur Nascar och skriker, "Du försöker påverka mig med all den märkesannonseringen!". Nej.

Kanske Tiger Woods borde ha en ansvarsfriskrivning på sin skjorta om att klubbarna han använde faktiskt fick till honom, eller bollarna eller Cadillac. Kom folk, få ett liv. Vi är inte politiker. Vi är inte vid en tidning där linjerna inom journalistik och reklam måste skiljas åt eftersom inflytelsespjället kan avgöra ett val. Jag har inte avlagt ed eller svurit någon. Jag är bloggare. Jag har 500 läsare per dag och min affiliate-marknadsföring täcker inte ens kostnaden för min internetåtkomst.

Den enda personen som har en skyldighet gentemot sina läsare är bloggaren, inte Microsoft. De första bloggarna fick sina bärbara datorer och det första de bloggade om? Hej, jag har den här coola bärbara datorn från Microsoft. Gissa vad?! Det var avslöjande och nu vet du.

Jag VILL personligen att Microsoft distribuerar bärbara datorer och Vista. Jag vill höra om hur det går, om det är värt pengarna eller inte. Microsoft satte mig på din lista! Mina läsare vill veta!

Det enda misstaget som gjordes i hela detta debakel var Microsofts back-peddling. Så här skulle det ha gått med mig att göra marknadsföringen:

Fråga från Blogger (whiny voice): Mr. Evil Microsoft! Vi har hört att du distribuerade några riktigt dyra bärbara datorer med Vista förinstallerade på dem till A-lista bloggare. Vi tror att du försöker påverka dessa bloggare med dessa överdådiga gåvor i hopp om att de kommer att bli svängda att blogga positivt om deras Vista-upplevelse. Är detta sant?

Svar från Douglas Karr, VP-marknadsföring av Microsoft (faktiskt): Ja, dumma. Det är mitt jobb.

Full information:

  • Microsoft har inte betalat mig något för det här inlägget. Faktum är att jag skickar det från en Mac.
  • Jag fick några Colts-biljetter en gång från Pat Coyle. Är det okej med alla? Jag har hjälpt massor med sin blogg och han överraskade mig med dem för några veckor sedan. Är du arg på mig? Har jag använt någon av mina sidors fastigheter i gengäld? Jag kanske inte är säker. Han är en bra kille med en bra blogg så jag refererar ofta till den. Gå och läs det! Har du fått deras nya widget? Det är väldigt häftigt, här är det:

  • Den här bloggen är skapad med PHP och MySQL och en massa plugins som var helt 100% GRATIS. Och jag älskar dem! Skrik nu på dem för att de har gett det gratis, eller hur ?!

2 Kommentarer

  1. 1

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.