Vila i fred, min vän Mike

När jag först flyttade från Virginia Beach till Denver var det bara jag och mina två barn. Det var ganska skrämmande ... ett nytt jobb, en ny stad, mitt äktenskap upphörde och mina besparingar var borta. För att spara pengar tog jag spårvägen till jobbet varje dag. Efter några veckor fick jag prata lite med en kille på spårvägen som heter Mike.

Det här är ett foto som jag hittade på Mike's sons webbplats.

Det här är ett foto jag hittade på Mike's sons webbplats.

Mike var en hög man. Jag är en ganska stor kille, så det är kanske därför vi slog av. Efter att ha lärt känna Mike fann jag att han arbetade som en Marshall som skyddade de federala domarna i centrum. Med 9/11 hade Mike ett seriöst jobb och han älskade ansvaret. Hans skyddande anda slutade inte heller vid domstolsstegen. Jag hittade ofta Mike hitta en plats på spårvägen mellan en berusad och resten av passagerarna. Mitt i våra samtal skulle jag se att jag tappade uppmärksamheten medan han vakade över andra människor. De visste inte ens att han var där för att skydda dem.

Det här var en tid i mitt liv där jag hade många frågor och inte många svar. Jag började åka till kyrkan och en av mina första dagar såg jag över kyrkan och det var Mike och Kathy. Jag tror inte att det var en slump.

Mike tog mig under sina vingar och öppnade sitt hem för mig och mina barn. Vi tillbringade en hel del semester med Mike, Kathy och deras (vuxna) barn. Våra samtal på tåget var fantastiska och några av de bästa minnen jag har från Denver. Mike älskade sin familj mer än någonting i världen. Det är inte ofta du ser en man av hans storlek riva upp, men allt du behövde göra var att börja prata om hans familj.

Utöver sin familj hade Mike också ett intensivt förhållande med Jesus Kristus. Det var inte något han bar på ärmen, men det var heller aldrig långt ifrån en konversation. Mike var en av de kristna som verkligen var tacksam för allt han hade fått. Jag såg en glädje och förtroende för Mike som du inte hittar hos många vuxna, till stor del på grund av hans tro och hans familj. Mike predikade inte, han försökte verkligen leva sitt liv enligt hur han trodde att Gud skulle vilja att han skulle göra det. Mike delade bara sin lycka och sina erfarenheter i sin kärlek till Gud med dig. Det var aldrig påträngande, aldrig dömande.

Jag fick en lapp från Kathy, Mike's fru, ikväll som sa att han hade gått bort i sömnen. Jag är i chock. Jag är besviken över att jag aldrig fick gå tillbaka och besöka Mike och ännu sorgligare att jag inte hade hållit kontakt per telefon. Kathy och hans familj borde veta att han var en viktig del av mitt liv. Jag tvivlar inte på att Gud satte Mike på samma tåg så ofta som han gjorde för att hjälpa mig att hitta min väg.

Jag är alltid tacksam för Mike, hans familjs kärlek och de otroliga minnen de gav till mig och min familj. Gud välsigne dig, Mike. Vila i frid. Vi vet att du är hemma.

8 Kommentarer

 1. 1

  Doug, vilket vittnesbörd om din vän Mike liv. Låter som en fantastisk man som hade en ganska stor inverkan på alla han kom i kontakt med. Tack för att du berättade om din personliga berättelse och för att du berättade om Mikes vänliga vittne. Jag är ledsen för förlusten av din vän.

 2. 3
 3. 4
  • 5

   Hej James,

   Många böner går ut till din familj. Jag har "lånat" det fantastiska fotoet av Mike som du hade på din webbplats. Det är en fantastisk bild och exakt hur jag kommer ihåg Mike.

   Tack,
   Doug

 4. 6

  Hej Doug,

  Verkligen rörande bit om Mike, så ledsen för din förlust av en så bra vän. Glad att du delade detta, det är en så trevlig historia och jag tror att det är en viktig påminnelse om hur ibland de mest fantastiska sakerna händer på överraskande sätt.

 5. 7

  doug,

  Tack så mycket för ditt inlägg om min pappa, jag är så glad att höra från så många personer som respekterade min pappa så mycket, vi kommer alla att sakna honom mycket, men kom alltid ihåg att han är på ett mycket bättre ställe nu och tittar fortfarande över alla, glada som kan vänta på att se hans familj och vänner igen. behåll oss alla i dina böner, särskilt mamma.

  igen tack så mycket !!!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.