3 nycklar till att modernisera butiksupplevelser ... och intäkter

i butikserfarenhet visar personalisering

I helgen gick jag och handlade på det nya Kroger Marketplace. Sidanot ... om bara Kroger tyckte att investera i deras online-närvaro var lika viktigt som deras närvaro i detaljhandeln. Jag avviker. Den nya marknadsplatsen byggdes tvärs över gatan från den tidigare Kroger. Ett steg inåt och du kan se varför.

Kroger Marketplace

Ett bageri med färskt hantverksbröd, en deli med en dedikerad gourmetostdisk, en Starbucks, en sushidisk och enstaka shopping för spädbarn, leksaker, sovrum, badrum, juvelerare och kök. Det hade till och med en cafeteria och semestersektion. Den här mammutbutiken har allt. Eller gör det?

När jag gick igenom affären och letade efter tvättmedel märkte jag några effektiviteter. En nyckel är att avsnittet direkt framför utcheckningarna är som en butik i en butik. Behöver du hämta lite mjölk och färska grönsaker (även lokalt odlade)? Du kan komma in och ut på några minuter. Min resa tog några timmar när jag granskade varje hörn av butiken.

För att hitta tvättmedlet var jag tvungen att titta upp på en skylt som pekade mig mot gång 48. Jag tog mig tillbaka till det där hörnet av affären, tog upp mitt tidvatten och gick runt omkretsen ... där alla friska, fräscha saker är. Jag tog en Starbucks, tog en paus och checkade ut.

Butiksupplevelsen hade två tredjedelar av vägen till att vara perfekt. Denna infografik från Moki är baserad på Forresters Framtiden för den digitala butiken. Det pekar vägen till vilka tre nycklar som finns till en exceptionell modern butiksupplevelse:

  • Innehålls - Jag tyckte att de nya sektionerna var perfekta. Det finns en Wal-mart på andra sidan korsningen, men genom att vara en livsmedelsbutik med andra bekvämligheter erbjöd Kroger ett mycket mer grundligt urval för familjen. Det faktum att jag kunde plocka upp ett nytt bandljus, en avancerad bourbon eller en stekpanna visar att Kroger förstår sina kunder.
  • Relevant - Säsongs- och bekvämlighetsavdelningarna är fantastiska. Jag brukade undvika att åka till gamla Kroger för att plocka upp kaffekokare eftersom det krävde en resa över hela butiken för ett enda köp. Jag skulle gå till den lokala närbutiken istället. Nu kan jag åka till Kroger och hämta några färska grönsaker också!
  • personlig - Det är här det finns en möjlighet för Kroger att öka sin butiksupplevelse. Om de bara hade nära fältkommunikation inbäddade i sin mobilapplikation, kanske några butiker i butiken och några dynamiska skärmar istället för gångtabeller från gamla skolor, kunde jag vara mindre frustrerad över alla fastigheter att täcka. Och om mitt Plus-kort är registrerat kan de till och med ge mig några erbjudanden medan jag går igenom butiken.

Det fina är att butiken inte behöver redesignas - det är en episk butik. Personligen skulle jag gärna vilja se några bekväma stolar och soffor ströda över hela butiken. Ju fler människor umgås - desto mer tänker de på vad de behöver köpa. Jag stannade vid Starbucks och gick sedan och hämtade ytterligare ett dussin saker.

Kroger kan dra nytta av att öka tekniken som används inom den. När jag checkade ut, skakade kvinnan bakom mig att jag hade en liten vagn som uppgick till en hel del pengar. Hon såg inte Mahi, Woodford Reserve och Sandelwood bandljuset jag köpte. Jag spenderade förmodligen dubbelt så mycket som jag förväntade mig.

Jag kan bara föreställa mig vad jag skulle ha spenderat om min resa var personifierade!

#YoureDoingItWrong - Moki

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.