50 skrivfel som fortsätter att hemsöka bloggare

Det var tider i min karriär och när jag gick på college ifrågasatte jag min skrivförmåga. Tack och lov kom bloggning och (de flesta) läsare sänkte lässtandarden. Läsarna skannar tack och lov bortom fel med dinglande partiklar, delade infinitiver, homonymer, övergående verb, prepositioner, relativa pronomen och helt enkelt dumma stavfel.

Det var inte sant tidigare, men vi är alla professionella författare nu. Det går inte en dag som marknadsförare måste skriva blogginlägg, pressmeddelanden, vitböcker, fallstudier och e-post! Du får betalt för att skriva ... gör du dessa vanliga misstag?

 • Dinglande deltagare - hända när du skriver en mening och en klausul i meningen är relaterad till en som den inte var avsedd för.
 • homonymer - är ord som uttalas samma, stavas annorlunda och har olika betydelser. Detta är förmodligen det vanligaste skrivfelet som jag gör.
 • Delade infinitiv - inträffar när ett adverb placeras mellan det bara infinitivet för ett verb (dvs. till fett gå.
 • Transitiva verb - ett verb som kräver ett ämne och ett objekt.
 • Prepositions - länka substantiv, pronomen och fraser till andra ord i en mening.
 • Relativa pronomen - Relativa pronomen är det, vem, vem, vem, vilket, var, när och varför. De används för att sammanfoga klausuler för att göra en komplex mening.
 • Stavning - stavningskontroll, någon?

Jag vill förbättra mitt skrivande varje gång jag sitter vid tangentbordet. Jag vill lära mig dessa nyanser av engelska. Jag är ganska säker på att jag gör ett fel i alla andra inlägg ... kanske ännu mer. Jag skulle uppskatta det om du höll mig ärlig och lämnade en kommentar så att jag inte generar mig så ofta. 🙂

Utan vidare, här är de 50 bästa skrivfelen (exklusive skiljetecken) som jag har gjort mig skyldig till eller har identifierat via andra webbplatser. 5 grammatiska fel som får dig att se dum ut av Brian Clark fortsätter att inspirera mig!

50 vanliga skrivfel

 1. Annonsera eller lägg till
 2. Biverkningar eller motvilliga
 3. Rådgivning eller rådgivning
 4. Påverka eller Effekt
 5. Mycket eller mycket
 6. Amoral eller omoralisk
 7. En del eller Apart
 8. Försäkra eller försäkra eller försäkra
 9. Allusion eller illusion
 10. Ett tag eller ett tag
 11. Centrifugal eller Centripetal
 12. Citer eller webbplats eller syn
 13. Collocated eller Colocated
 14. Komplement eller komplimang
 15. Komprimera eller komponera
 16. Samvete eller medvetet
 17. Råd eller råd
 18. Definitivt
 19. Beroende eller beroende
 20. Öken eller efterrätt
 21. Ointresserad eller ointresserad
 22. Elicit eller illegalt
 23. Emberass eller Embarrass
 24. Entomologi eller etymologi
 25. Fråga eller fråga
 26. Se till eller försäkra
 27. Varje dag eller varje dag
 28. Längre eller längre
 29. Flaunt eller flout
 30. Hör mot här
 31. Det är eller dess
 32. Vet eller nu
 33. Lägg eller ligga
 34. Låt oss eller låt oss
 35. Lös eller förlorad
 36. Förlorare eller lösare
 37. Militera eller mildra
 38. Betalad eller betald
 39. Öva eller öva
 40. Princip eller rektor
 41. Oavsett eller oberoende
 42. Pappersvaror eller pappersvaror
 43. Än eller då
 44. De är, deras eller där
 45. Skulle av, bör av, kunde av eller skulle? Ve, borde? Ve, kunde? Ve
 46. Var eller var eller vi? Re
 47. Vilket eller det
 48. Vem eller vem
 49. Din eller du? Re
 50. Du eller jag eller jag

2010CalendarSm.jpgOm du vill läsa vidare upptäckte jag en av de mest omfattande listorna över skrivfel på Paul Brians webbplats.

Jag kanske till och med hämtar den dagliga kalendern: 2010 Vanliga fel på engelska Användning Daily Boxed Calendar. Det här är nu på min önskelista!

Jag ser fram emot att läsa kommentarerna. Har jag också gjort ett fel i det här inlägget?

17 Kommentarer

 1. 1
  • 2

   Tack ÖversteJeff! Hur svårt är ett språk om den mest utbildade av individer inte kan behärska det? Och vi förväntar oss att alla invandrare kommer och lär sig det ... kanske våra förväntningar är lite höga!

  • 3

   Tack ÖversteJeff! Hur svårt är ett språk om den mest utbildade av individer inte kan behärska det? Och vi förväntar oss att alla invandrare kommer och lär sig det? Kanske är våra förväntningar lite höga!

 2. 4

  Bra sagt. Jag kan inte säga att jag är helt oklanderlig när det gäller felstavning. Det finns dagar som jag går på en riff och tänker inte ens att stava! Att inte säga att det är attraktivt, men jag har inget emot några stavfel ibland i blogginlägg. Det visar att vi är mänskliga, och jag har säkerligen inte en redaktör som korrekturläser allt jag lägger ut: 0)

 3. 5

  Doug, min 3: e klass lärare lärde mig att komma ihåg att när jag funderar på öken eller efterrätt att komma ihåg att dessert har två av bokstaven "s" b / c smaskiga godisar är dubbelt så trevliga som svettig sand. Säg inte att du aldrig har lärt mig någonting! 😉

 4. 6
 5. 7

  Tack för inlägget. Jag är till sin natur extremt kräsen när det gäller grammatik och stavning (men som människa gör jag också misstag). Därför är jag glad att se listan. Innan jag föreslår några tillägg till listan vill jag "hålla dig ärlig" som du begärde.

  1) I andra stycket tror jag att du menade att säga "Inte en dag går som marknadsförare inte måste skriva "men jag kanske bara har läst fel meningen.
  2) Du saknade en slutparentes i listan "Split infinitives" (tekniskt sett är förkortningen "ie" antagligen åtskild av perioder).

  För att lägga till några andra saker märker jag regelbundet:
  1) Köpt och tagit med - Många verkar tro att förflutet för "köp" är "bragt" och det gör mig galen när jag ser det.
  2) För, till och två (kan inte tro att det var uteslutet från din lista).
  3) Plural / singular oenighet - Jag är hela tiden skyldig till detta själv, men det vanligaste misstaget folk gör med detta är användningen av "de", "de är" eller "deras" när de hänvisar till ett enskilt ämne. "De" "de är" och "deras" är flertalet, så de måste hänvisa till plural substantiv.
  4) "Jag kunde bry mig mindre" istället för "Jag kunde inte bry mig mindre."
  5) För att lägga till ditt nummer 41 kan jag inte stå när jag ser människor skriva ordet "oöverträffad" (som om det egentligen är ett ord).

  Dessutom ville jag bara göra det känt (som om någon bryr sig) att det driver mig helt tråkig när jag ser människor avsluta meningar med prepositioner. Det stör mig inte nästan lika mycket när jag lyssnar på talade ord, men jag tål inte att se det skriftligen.

 6. 8

  Tack för den här kontrollen. Varje bloggare bör läsa den innan han publicerar.
  Vet inte varför, men det verkar alltid vara lättare att märka misstag i andras inlägg ...

 7. 9

  De vanligaste misstagen som författare gör, för mig är homonymer och stavfel. Jag har inte kollat ​​den boken 2010 Vanliga fel på engelska Användning Daily Boxed Calendar ännu men jag är säker på att den måste ha några viktiga men dumma misstag som en författare gör.

 8. 10

  Förresten är nummer 25 en delmängd av nummer 8.

  Även om jag inte är engelsktalande ser jag ofta flera av dessa och jag tycker att de är ganska störande, speciellt när de görs av engelska som modersmål.

 9. 11
 10. 12
 11. 13

  Mitt husdjur är det ständiga missbruket av att ta och ta. De är tydligt olika begrepp. De flesta människor missbrukar inte "komma" och "gå" och riktningen är densamma i "ta med" och "ta".

 12. 14

  Fantastisk lista ... snyggt gjort. Men eftersom du citerar Paul Brians webbplats (se vad jag gjorde där?), Bör du vara medveten om att splittrade infinitiver inte är ett misstag - de är bara något som tillräckligt många tror är ett misstag (jag skyller på engelska lärare) att du lika gärna kan undvika dem för att undvika att ha hela debatten varje gång.

  Den här typen irriterar mig eftersom det handlar om att låta oss mobba av människor som lärde sig en falsk regel, men vad kan du göra. Hur som helst, slå upp det - du fortsätter bara en myt genom att säga att splittring av infinitiver bryter mot en regel.

 13. 15

  Så glad att hitta fler människor som tycker att grammatik fortfarande är viktigt. f Jag minns min latinprofessor rätt, tanken på splittrade infinitiver härstammar från tankeskolan som värderar alla saker latinska. På latin delar du inte dina infinitiver, så du borde naturligtvis inte dela dem på engelska! LOL

  På en relaterad tangent stänker det på något (jag är inte säker på vad) som skolor i USA och i Commonwealth-länderna insisterar på att sökande utanför den inre cirkeln skriver TOEFL. Jag har undervisat korrigerande engelsk grammatik och komposition på universitetet för första och andraårsstudenter, som alla är uppvuxna här i Kanada, där jag bor. Om de studenterna skulle skriva TOEFL skulle jag misstänka att vi skulle ha svårt att reda ut vem som var från.

  • 16

   Fortsätt läsa, @ scubagirl15 ... Jag är säker på att du får massor av lektioner för mig. 🙂 Och tveka inte att korrigera mig, jag skulle hellre känna mig dum att läsa en kommentar än att se dum ut med 5,000 fler att se mina fel online!

 14. 17

  Tack för den här artikeln!
  Un bon check-up !! Chaque bloggueurs et nombreux ils sont devraient se lire avant de poster leurs artiklar.
  Néanmoins, il est vrai qu'avec un oeil extérieur on voit toujours les fautes des autres et rarement les siennes 😉

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.