När jag tweetar på Twitter med Snitter ...

Som jag Tweeta on Twitter med Chopper, Jag försöker att Twoosh. Twooshing med Chopper är lättare för Chopper från Snook kommer med Snurla.

Vad i?

Vad i världen är denna nya lingo? Här går ingenting ... för ett tag sedan gick jag med Twitter. Twitter är i grunden ett universellt chattrum där vem som helst kan prata med någon (det finns några sekretessfunktioner). När du publicerar en kommentar eller ett svar på Twitter är det känt som en Tweet. Löjlig? Absolut. Slöseri med tid? Kanske. Beroendeframkallande? Ja.

Vissa människor kallar det mikroblogging; emellertid ser jag det personligen som mer av en diskussion eller ett öppet forum än en blogg eftersom det är mycket mer interaktivt mellan mikrobloggen och publiken. En blogg ger ett ämne som bloggaren kan öppna en diskussion om med ett detaljerat inlägg som kommer med auktoritet ... Twitter ger inte utrymme för auktoriteten, det öppnar bara konversationen.

Mer om Twitter

Twitter låter dig "följa" de människor du kanske är intresserade av. Det finns några mycket stora namn i teknikbranschen som ofta publiceras på Twitter. Vissa av dem begär faktiskt information eller tillhandahåller smygtittar av kommande artiklar och nyheter. Jag hörde faktiskt nyheterna Heath Ledger dog på Twitter - inte i nyheterna eller på webben!

Om du vill svara någon kan du använda en @ -symbol. @douglaskarr betyder att du svarar eller pratar med mig. Om du vill prata med mig direkt och privat kan du skriva D douglaskarr.

Låt oss fortsätta…

Snarare än att gå till min Twitter sida för att hålla reda på alla använder jag ett verktyg från tredje part som heter Chopper. Snitter skrevs av Snook. När du vill Twitter och placera en länk i din Tweet kan du förkorta URL: en med Snurla, som är inbyggd direkt i Snitter.

Är du fortfarande med mig?

Twitter har en begränsning på 140 tecken på var och en av dina inlägg. Varför 140 tecken? Inte säker men jag tror att det sammanfaller något med den 160 teckenbegränsningen som finns i SMS-meddelanden (meddelanden som skickas med din telefon). Twitter är mobilintegrerad ... du kan få och ta emot tweets via mobiltelefon.

Så vad är det för en Twoosh?

Om du publicerar en tweet på 140 tecken till och med, så är det en Twoosh, jämfört med swoosh ljudet av en basketboll när den lätt glider genom korgen. Mina vänner på Rekursiv funktion har byggt, vad som bara kan definieras som de mest värdelösa, vansinniga, oskadliga men ofarliga spelen jag någonsin har sett på internet, Tweet140.

Twooshing på Tweet140Tweet140 spårar faktiskt var och en av dina tweets, gör poäng och rankar dig på din förmåga att i genomsnitt så nära 140 tecken per Tweet som möjligt. De har också kul och förlöjligar dig när du stinker.

jag åkte precis anka status bakom och är nu a svan. Tweet140 gäller även de 140 tecknen, ta en titt på hemsidan och alla meddelanden är i 140 teckenuppsättningar.

Jag kan inte tro att jag har sugts in i det här!

Så ... läs det en gång till: Som jag tweet on Twitter med Chopper, Jag försöker att Twoosh. Twooshing med Chopper är lättare för Chopper från Snook kommer med Snurla.

Får du det nu?

Hoppas vi ses på Twitter med Snitter, snart! Hoppas du gör Twooshboard på Tweet140!

9 Kommentarer

 1. 1

  Jag följer definitivt inte tillräckligt många personer på Twitter (jag fick reda på Heath Ledger på Digg, och jag använder inte ens så mycket), men du har lagts till i listan nu Doug!

  Snitter är ett utmärkt verktyg, jag har använt Snitter hemma och Tweetr (en annan AIR-driven app) på jobbet och jag börjar tänka på att installera Snitter för jobbet. Det finns många skillnader, men Tweetr räknar ner hur många karaktärer du har kvar och förkortar webbadresser (men jag kommer inte ihåg vad med), kan vara bättre för ditt spel!

 2. 2

  Ok, tack vare doug tweetar jag nu på Twitter med snitter courtesty of snook, som tydligen kommer med snurl, och ja, det här är en twoosh

  "Jag kan inte tro att jag har sugts in i det här!" - ditto.

 3. 3

  Bra introduktion till Twitter-världen. Jag tror att du träffar nageln på huvudet ... det känns som ett löjligt slöseri med tid de flesta dagar, men då och då får du mycket värde. Och ja, definitivt beroendeframkallande.

  Och tack för Tweet140-kontakten! (Även om du gjorde stöta på mig från topplistan)

 4. 4
 5. 6

  Ja det är beroendeframkallande, jag erkänner fritt att jag är en Twaddict. Men det är också ett bra ställe att få information (jag lärde mig också om Heath Ledger via Twitter, liksom branden i Las Vegas och andra nyheter). Du kan också twittera tillsammans med folk som deltar (faktiskt eller virtuellt) i samma aktiviteter. Jag har följt världsserien, NFL-slutspelet och presidentvalet i realtid med många andra i twitterversen.

  Kan inte rekommendera det starkt nog.

  mtkr

 6. 7
 7. 8

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.