Nielsen jämför äpplen med apelsiner, podcasting med bloggning

Äpplen till apelsiner

Som med mitt bidrag tidigare på 'rör' fylla på internet, det förvånar mig alltid när folk som påstår sig vara experter står upp och säger något riktigt dumt. Nielsen släppte nyligen en jämförelse av Podcast-användare med Blogging. Detta är en mycket bisarr jämförelse. Podcast-användare är konsumenter och bloggare är leverantörer. Hur i världen relaterar de? Eftersom båda använder internet? Ett annat exempel på hur vanliga medier inte har en aning ...

På en liknande anteckning, fick ett omnämnande på Seths blogg efter en diskussion om ABC: s (Audit Bureau of Circulation) ständigt föränderliga regler som gör det möjligt för tidningar att få bättre siffror medan upplagor fortsätter att nedgång.

2 Kommentarer

 1. 1

  Jag tror att det behövs en klargörande punkt om din äpple-till-apelsin-kommentar. Ja, medan lyssnare till podcasts är konsumenter, och författare av bloggar är producenter, är det inte också sant att skaparna av poddsändningar är producenter? Om denna logik är giltig (och jag tror verkligen att den är den) verkar en Nielsen-jämförelse baserad på olika typer av producenter eller olika typer av konsumenter vara lämplig. Jag medger att jag inte har sett Nielsen-forskningen som du hänvisade till, men jag misstänker att deras jämförelse inte var så kopplad som du föreslår. Ja, vanliga medier får det ofta inte när det gäller webblevererat innehåll, men jag tror att i denna instans är din kritik alltför hård.

  • 2

   Hej Neal,

   Det finns en länk till Nielsen artikel i inlägget. Här är ett utdrag: "Fler människor har laddat ner en podcast nyligen än har publicerat en blogg eller engagerat sig i online dating, enligt en ny studie av Nielsen // NetRatings."

   Jag står vid äpplen till apelsiner ... det är en värdelös jämförelse. Jag uppskattar dock att du kom in och kommenterade! Jag är säker på att du hittar massor av hemskare jämförelser på min webbplats än Nielsen. 🙂

   Varmaste hälsningar,
   Doug

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.