Är jag ett A ** -hål?

The No Asshole Rule Av Robert Sutton

Är jag ett ** hål?

Läsare av min blogg brukar hålla fast vid mig och prata med respekt, passion och medkänsla jag försöker ge genom min blogg. Det är definitivt en person som jag projicerar och en som jag försöker arbeta för att göra perfekt varje dag. Blogginlägg har fördelen av förplanering (även om jag tidigare gjort det ganska trubbig), men verkliga livet fungerar inte riktigt så.

Jag har alltid haft en glupsk aptit på information. Jag blir upprörd över mig själv när någon annan tar upp en ny teknik som jag inte vet någonting om. Efter en dag på jobbet begraver jag mig på Internet och undersöker allt och allt på planeten. Jag vill att veta allt. Jag vill att ha en åsikt om allt (och jag brukar göra).

Men med mina medarbetare arbetar jag hårt för att inse var gränserna för mitt ansvar börjar och slutar. Jag styr inte några av de viktigaste strategierna i vårt företag och har inte råd att vara med vid varje möte och kasta mina 2 cent i varje konversation. Vi har anställt anställda som är mer kompetenta och kunniga om deras hantverk än jag någonsin kommer att bli. Trots att jag är passionerad måste jag lossa mig och koncentrera mig på de områden där jag kan och måste påverka.

Den här veckan har jag plöjt igenom The No Asshole-regel: Bygga en civiliserad arbetsplats och överleva en som inte är det by Robert Sutton. Inte sedan jag läste Ormar i kostym: När psykopater går till jobbet, har jag blivit så nitad till en bok om arbetsbeteende och psykologi.

I flera år har jag antagit (ingen gav mig) stressen av att en organisation lyckas eller misslyckas. Jag såg hur många av mina medarbetare ätts levande av jobbet och jag själv har drabbats av fruktansvärda bakslag också.

Jag kanske är fylld med två decennier av arbetsplatsdrama bakom mig, men faktum är att jag är lika passionerad för det arbete jag gör idag som för ett decennium sedan. Jag ursäktar inte min passion och gömmer inte heller den. Men jag har blivit känslomässigt knuten till frågor och ansvarsområden som medarbetare kommer att driva definitionen och genomförandet av.

Resultatet är framgång! Jag överskrider mina mål för fjärde kvartalet just nu och har en enorm inverkan på mitt företag och ses inte (helt) som ett ** hål som jag kanske har varit tidigare. Jag litar på människor att fatta beslut runt mig, även när jag inte håller med. Jag skulle aldrig sätta verksamheten eller en klient i fara, men jag vill också att folk inte behöver titta över axeln eller oroa sig för vad min åsikt kan vara.

Genom att vara känslomässigt avskild från beslut som inte är mina, ger det mig mycket större möjlighet att förbättra de ansvarsområden som jag am kontrollerande. Så här är mitt råd till dig att bli mer framgångsrik på jobbet i morgon:

 1. Sluta oroa dig för det arbete som någon annan är ansvarig för.
 2. Ge din åsikt när du blir ombedd, annars håll den för dig själv (såvida det inte riskerar företaget eller kunderna).
 3. Lär dig hur du är känslomässigt avskild från beslut och processer som du inte äger.
 4. Koncentrera dig om det arbete du Kan göra skillnad med.

Du kommer att bli mycket lyckligare, din arbetsgivare kommer att gå snabbare och folk kommer inte att kalla dig ett ** hål.

Beställ The No Asshole Rule på Amazon

7 Kommentarer

 1. 1

  Jag insåg inte att detta skulle bli ett fullständigt blogginlägg. Jag förväntade mig något som en läsarundersökning och jag skulle bara kolla in den snabba ja- eller nej-knappen och gå vidare.

  Skämtar bara sir. Bra inlägg. Det är verkligen svårt för mig att släppa tag på vissa saker, men som du tror jag att jag lär mig hur man gör det mer och mer varje dag.

  Jag kanske måste låna den boken av dig, men det skulle vara bok nummer 4 som jag är mitt i att läsa.

 2. 3
 3. 4

  Jag hoppas bara att du inte tror att jag är ett ** hål för att äta den sista cupcaken på Bean Cup! Skämt, du och jag vet båda att det fanns dussintals fortfarande tillgängliga efter att jag lämnade 🙂

 4. 5
 5. 7

  Jag har märkt detta ganska nyligen på jobbet. Kollegor som blir så känslomässigt insvept i vad de ser är fel beslut som de i slutändan inte kan kontrollera. Det översätts till dålig attityd, dåligt kroppsspråk, utbrändhet, och det måste påverka deras egen arbetskvalitet. Ännu värre är jag säker på att ledningen tar märke.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.