Ingen bryr sig om din blogg!

ingen bryr sig om din blogg

Dagligen får jag åtminstone ett ribbstick om min blogg. Jag tar inte illa upp. Jag tänker för mig själv, "det är en bloggare sak, du skulle inte förstå".

Sanningen är att jag har större respekt för bloggare än för icke-bloggare. (Observera att jag sa "större" respekt. Jag sa inte att jag inte har respekt för icke-bloggare.)

Det finns ett antal skäl:

 1. Bloggare delar kunskap fritt.
 2. Bloggare utmanar konventionellt tänkande.
 3. Bloggare söker kunskap.
 4. Bloggare är modiga och öppnar sig för stor och snabb kritik.
 5. Bloggare kopplar människor i nöd med dem som har lösningen.
 6. Bloggare strävar aggressivt efter sanningen.
 7. Bloggare bryr sig om sin publik.

Så du kan skratta åt mig och skratta åt min blogg. Jag älskar min marknadsförings- och teknikkarriär och jag älskar att blogga om allt jag har lärt mig. Jag har ett osläckbart sökande efter kunskap och kärlek när jag hittar eller vidarebefordrar den lilla informationen som löser någons problem.

Jag är bekymrad över människor som inte älskar sitt hantverk. Så snart klockan 5 träffar, stämmer dessa människor helt enkelt, stänger av och går hem. Världen förändras runt dem, konkurrensen går ikapp, ny teknik öppnas för världen men de är inte intresserade. De går hem som om de grävde ett hål i marken och någon tog deras spade. Hur kan du stänga av nyfikenhet och kreativitet som en ljusbrytare?

Ledning, ledarskap, utveckling, grafik, användargränssnittsdesign, användbarhet, marknadsföring - allt detta är karriärer som kräver lärande för att bygga framgång. Om du inte brinner för ditt hantverk eller din bransch har du ingen karriär - du har bara ett jobb. Jag vill inte jobba med människor som har ett jobb. Jag vill arbeta med människor som vill förändra världen.

Jag har märkt att ledare som älskar att leda också leder i sin kyrka, sitt hem och sin familj. Utvecklare som älskar sitt hantverk utvecklar lösningar på fritiden. Grafiker bygger fantastiska webbplatser och gör frilansarbete. Användargränssnittsdesigners testar applikationer och läser de senaste publikationerna. Användbarhetsexperter läser och observerar ständigt de senaste vetenskapliga resultaten. Marknadsförare hjälper ofta sina vänner med sina affärer. Det är inget jobb för någon av dessa människor, det är deras kärlek och deras liv.

Därmed inte sagt att det tar ifrån familj eller lycka. Dessa människor har allt de vill och de är nöjda med sina liv. När jag läser bloggar kan jag se passion som dessa bloggare lägger ner i sitt hantverk och jag respekterar dem. Jag kanske inte håller med! Men jag respekterar dem.

Idag fick jag en lapp från Mark Cuban som svar på en kommentar jag lade på hans blogg. Det var kort - en solid replik på kommentaren som jag postade på hans webbplats. Jag hatar att älska den här killen, men jag kan inte ta bort ögonen från hans inlägg. Han är aggressiv, trubbig och jag håller nog inte med om allt han säger. Men jag älskar hans passion och jag tror att det vore otroligt att få jobba med någon sån.

Okej, nog med filosofi ... låt oss avsluta detta med en glad not. Om jag skulle designa en t-shirt så här skulle det se ut:

Apple + Blogg = Ingen flickvän

11 Kommentarer

 1. 1

  Bra sagt. Jag är mitt i att samla in ansökningar om en jobböppning och har upptäckt att en av de första frågorna jag har ställt är "har den här personen en blogg eller en webbplats?" De som gör och visar någon form av passion för vad de gör står över dem som inte har någon webbnärvaro.

  Men då är jag väldigt partisk 🙂

 2. 2

  Även om vissa människor inte skulle förstå, skulle det vara roligt om tröjan stod: -Apple-logotyp här- + Blogg! = Flickvän. 🙂

 3. 4
 4. 5
 5. 6
 6. 7
 7. 8

  Jag hoppas verkligen att du gör en t-shirt med din idé (du kan använda cafepress eller spreadshirt?).

  Och medan du håller på med det, snälla ingen pojkvänversion också!

  Allt jag kan säga är att det är rent geni!

  En snart heltid bloggare, flyttar allt innehåll till wordpress ...

 8. 9
 9. 10

  Doug, jag är ny i bloggvärlden, men jag har hittat så mycket anslutning och öppen delning på kort tid att jag är förvånad.
  Stora observationer om passionen.

  Tack.
  Stuart Baker
  medvetet samarbete

  • 11

   Stuart,

   Tack för kommentaren och välkommen till bloggsfären! Det är en fantastisk teknik som utvecklas. Jag kan inte vänta med att se vart det tar oss.

   Varmaste hälsningar,
   Doug

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.