Sluta jämföra NSA-spionering med marknadsföring

nsa spionering kontra marknadsföring

En av de samtal som jag fortsätter att se stiga till toppen av NSA spionerar kontrovers är att företag redan samlar in denna typ av data om amerikaner för marknadsföringsinsatser.

För er utanför USA är konstitutionen helt tydlig med Fjärde ändringen av vår rättighetsförteckning som medborgare.

Det fjärde ändringsförslaget till rättighetsdokumentet

Folkets rätt att vara säker i sina personer, hus, papper och effekter, mot orimliga sökningar och beslag, får inte kränkas, och inga teckningsoptioner ska utfärda, men av sannolikt skäl, stödd av ed eller bekräftelse, och särskilt beskrivande platsen som ska sökas och personer eller saker som ska beslagas.

Om du anser att insamling av metadata bör eller inte bör omfattas av det fjärde ändringsförslaget kommer inte att argumenteras här. Jag har min egen tro men jag är inte en konstitutionell advokat (och även de håller inte med).

Det jag vill argumentera för är målet och metoden för metadatainsamling. För ett företag samlas dessa uppgifter in för att anpassa och förbättra användarens upplevelse online med målet att öka förvärvet, behållandet eller kundvärdet. Det är ett känsligt ämne för vissa - särskilt hur data samlas in och huruvida konsumenten gav sitt tillstånd. Oftast gör de det, men det är begravt i den juridiska mumbo-jumbo för användarvillkoren som du godkänner när du registrerar dig för en tjänst.

Jag vet att jag är marknadsförare så min åsikt är skev, men jag älskar att företag uppmärksammar mig. Jag vill dela information med dem och jag vill att de ska använda den för att förbättra min kundupplevelse. Om det betyder produktrekommendationer eller riktade meddelanden, gör det! Jag älskar produktrekommendationer!

Låt oss nu jämföra marknadsförarnas mål med mål för regeringsspionering. Regeringens strävan efter metadata är att identifiera mönster som leder till en djupare utredning av medborgarna baserat på deras beteende. Den utredningen kan leda till anklagelser och slutligen fängelse. Så medan marknadsförare vill sälja mer med data ... regeringen vill hitta och fängsla människor för att skydda amerikaner.

Det är inte ens nära detsamma så sluta jämföra de två.

Jag menar inte att vara fläckig, men snälla titta på historien om våra fängslade i detta land. Enligt uppgifter, 95% av brottmålsdomar är resultatet av överklaganden utan formella bevis som någonsin presenterats, och de flesta bryr sig aldrig om ett överklagande.

Så låt oss ta longshot här. Jag reser mycket och jag diskuterar politik online. Hur lång tid skulle det ta att lägga över mina konversationer som ifrågasätter regeringen med faktisk anti-regerings- eller terroraktivitet geografiskt i hela USA? Den här veckan åker jag till Chicago. Kanske finns det en sovcell i Chicago inom några mil från mitt hotell som regeringen samlar in data om. Hur många överlappningar kommer det att ta för att skaffa tillräckligt med omständighetsbevis för att få ihop ett ärende mot mig? Kombinera detta med de vapen jag äger och hur ser det ut?

Ställ nu upp allt - från min regeringskritik, min militärtjänst, mina resor till stora städer i hela världen, mitt ägande av vapen - och lägg till den fulla styrkan av federala åklagare med obegränsade budgetar. Jag har inte resurser att anlita kraftfulla advokater för att försvara mig. Är det verkligen en longshot? Jag tror inte det. Återigen är vår historia helt full av nitiska åklagare som har gått efter dom efter dom för att förbättra sina politiska sysslor.

Jämför inte marknadsföringen av företag med målen att spionera medborgare för nationell säkerhet. De är helt olika.

Uppmärksamhet NSA: Bara en anmärkning om att jag inte är regeringsfientlig och aldrig skulle ta vapen utanför att försvara mig själv. Jag stöder mycket lokala myndigheter och brottsbekämpning. Jag är emellertid ofta en motståndare till federalisering för dess ineffektivitet, överdrivenhet och korruption.

2 Kommentarer

  1. 1
  2. 2

    Fina tankar här Doug. Det stämmer mer och mer vi börjar se cross-over konversationer som händer med NSA, big data och särskilt i prediktiv analysvärld. Som du säger är det dock inte riktigt en korrekt lins att se berättelsen igenom. Jag skulle hävda att en del av det som hjälper marknadsförare att göra ett bättre jobb med att "inte avbryta" eller "vara mindre krypande" är att förmågan ligger kring tanken på kundcentrering. Det finns en sådan sak som DÅLIGA kunder. De kan äta upp energi och resurser, skada dina omvandlingsfrekvenser etc.

    Varför skulle jag vilja kasta ett stort nät där ute för att fånga en massa skräp och uppenbarligen irritera människor i processen. Om du berättade för mig att jag hade två val 100 leder eller 1,000 1,000 leder varje hink för 100 100 dollar. Jag visste dock att de XNUMX ledningarna ser mycket mer ut som tidigare stängda / vunna möjligheter. Jag ska spela procentsatserna och investera i de XNUMX leads. Varför? Eftersom det är viktigare att vi ger våra försäljningsmotsvariga bra platser att svänga på. För att fortsätta baseballanalogin vill du inte att dina säljare svänger vid varje skräp ... chansen är att de slår ut mycket. Det är mycket mer lukrativt att öka ditt genomsnitt av dina representanter på platser de kan köra.

    Denna inställning skulle jag hävda skapar inte bara försäljningskonversationer av högre kvalitet utan ökar också kundupplevelsen. Jag antar att det alltid kommer att finnas marknadsförare i gänget som kommer att spruta och be och få oss att se mer ut som invasiva agenter från NSA. När vi går in i en värld av ytterligare innovationer inom DPM (dataplattformhantering), prediktiv analys och automatisering - måste moderna marknadsförare hålla sig före denna berättelse om den verkliga kraften och syftena med denna teknik. Annars fortsätter vi att bli offer för den salta Snowden-kroniken.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.