Old Spice inspirerar: När du är i tvivel, gå dum

gammal kryddkille

Ibland älskar jag att marknadsföra och utveckla långsiktiga strategier som förändrar uppfattningen av ett företag, ökar mottagandet av ett varumärke, driver försäljningen och skjuter i höjden ett företags framgång. Idag är inte en av dem.

Online marknadsföringsvärlden lyser av lysande strategi för Gammal kryddkille.

Om du är en av de få som inte hade hört, så jobbar Old Spice -killen personligen på att svara på Tweets genom sin Youtube -kanal. Han svarar på människor med enorma följder ända ner till dem med en liten följd (men mestadels STORA följder).

Är vi verkligen så ytliga och dumma? Kasta en snygg kille med stor röstböjning i en handduk och ge honom några snarkiga comebacks och världen ser på det som ett rent geni. Är detta original? Är inte detta helt enkelt Go Daddy boob-kampanjer uppfann på nytt? Är det verkligen den där Fantastisk?

Skymning? Sex och staden? Grodor i ölreklam? Gå pappa bröst? Gammal Spice-kille? Kanske vi alla bör sluta försöka vara så jävla smarta och dumma ner det lite.

PS: Jag är så ytlig och dum. Jag älskar dessa reklamfilmer och jag är en total hycklare. Jag kommer dock att stå fast vid det faktum att jag inte har luktat Old Spice sedan jag såg min pappa få det som en strumpa på 70 -talet. Jag tror inte att han någonsin använt det. Det ställer frågan "Säljer den här kampanjen faktiskt mer Old Spice?"

44 Kommentarer

 1. 1

  Jag älskar den här kampanjen! Har du följt fram och tillbaka mellan Old Spice Guy och Alyssa Milano? Alyssa har till och med filmat sitt eget videosvar och ber Old Spice Guy att skicka $ 100 XNUMX till oljeutsläppsfonden efter att han skickat henne ett dussin rosor.

  Hennes svar är kl http://www.alyssa.com/

 2. 2

  Jag erkänner helt och hållet att jag älskar det också, Patric. Det är dock min poäng. Ska vi överge alla våra sofistikerade inriktnings- och droppkampanjer och bara skriva några roliga rader och få någon att visa lite hud för att göra vår marknadsföring?

 3. 3

  Jag är en kille, så hudfaktorn gör självklart ingenting för mig. Istället är det den kvicka dialog de ger honom och hur han talar det som gör det roligt för mig. Nu kan damerna å andra sidan ha en annan åsikt.

  Så jag tror inte att det här handlar om hud. Det handlar om att vara smart. Jag tycker att Toyota "Swagger Wagon" -videon är en av de mest kreativa och direkt roligaste filmerna (reklam?) Jag någonsin har sett. Och ja, det får mig att vilja köpa en Toyota Sienna.

  När det gäller GoDaddy är naturligtvis hudöverklagandet effektivt. Men ärligt talat köpte jag från GoDaddy innan dessa annonser kom ut och jag köpte inte mer på grund av annonserna. Om i morgon HostGator började visa "skin" -annonser skulle jag byta allt till dem bara på grund av annonsen. Inte heller skulle jag köpa min nästa domän genom dem.

 4. 4
 5. 5

  "Det är dock min poäng. Ska vi överge alla våra sofistikerade inriktnings- och droppkampanjer och bara skriva några roliga rader och få någon att visa lite hud för att göra vår marknadsföring? ” - Doug, inget brott men du är långt ifrån basen på detta. Old Spice ompositionerar sitt varumärke till en yngre publik med mycket kreativ marknadsföring. De använder flera medier, tryck, tv, online (YouTube) och sociala medier för att nå sina målgrupper. Hur kan du som marknadsförare säga att detta inte åtminstone är en bra start på en mycket bra kampanj? Bara för att de inte har en droppkampanj betyder det inte att det är dålig marknadsföring.

 6. 6

  Jag tror "kommer detta att sälja mer Old Spice" är en fråga som många är rädda för att svara just nu 🙂

  Jag tror att det kommer att göra det. Allt detta är positivt för varumärket. Jag tror att många kommer att ta en ny titt på Old Spice bara för att vi har funderat på det de senaste två dagarna i rad ... särskilt om de använder damens doftande kroppstvätt 🙂

  Men gör varumärket något för mig att ansluta mig känslomässigt till det? Byggs det lojalitet? Bortsett från att vara engagerande, inte riktigt. Jag tror att den här kampanjen bara är en del av det som ännu inte kommer från det vi formellt har kallat reklam.

 7. 7

  Douglass, kampanjen är definitivt rolig. Det får folk att prata om varumärket. Som med ett varumärke som betraktas som något som bara din pappa eller farfar använde, är det första steget för att få folk att prova det igen. Old Spice har förändrats mycket sedan bara efter after shave. Jag tror att Old Spice går mer för roliga och kommentarer som provocerar ala Den mest intressanta killen i världen än något annat som Ax.

  Jag kan inte hålla med dig om jämförelsen med GoDaddy. Uppenbarligen riktar GoDaddy sig mot män med dessa reklamfilmer. Om Old Spice skulle använda Sex Appeal för att sälja skulle de få GoDaddy-tjejerna att falla över honom, liknande Ax.

  Jag håller med om många av de poäng som Patric gör, och "Swagga Wagon" är en fantastisk reklam, och Trunk Monkey-reklam är också fantastisk. Jag tycker att Rolig varar längre och är mer minnesvärd.

 8. 8

  Jag måste bara säga först att jag också älskar den här kampanjen. Det är underhållande och folk vill engagera sig. Vad mer kunde de ha bett om.
  Nu, när det gäller din fråga om det faktiskt säljer Old Spice, det är diskutabelt. Jag tror att de flesta har samma tankar om dig att "det var vad min pappa använde på 70-talet" men jag tror att kampanjen försöker ändra den bilden. Det försöker få de yngre att betrakta det som ett roligt varumärke istället för ett för min pappa.
  Jag märkte faktiskt att någon i min twitterström i morse sa att efter att ha sett kameran är de mer öppna för varumärket än tidigare. Betyder det att de ska köpa den? Kanske. Det kommer att komma ner på hur de gillar lukten av det, men jag tror att det har mycket fler människor som åtminstone tittar på den gamla kryddan i apoteket än tidigare.

  Skål,

  Sheldon, community manager för Sysomos

  Nu är jag på en häst!

 9. 9
 10. 10

  Japp, jag är dum nog att tro att Old Spice är coolt och det fungerar. Med tanke på att de flesta fortfarande gör Old Spice som ett gammalt mans varumärke - det väcker frågan - Fungerade någon av de snygga märkes-, reklam- och tryckta annonser? Jag garanterar att de var mycket dyrare än Old Spice YouTube-ansträngningen.

 11. 11

  Jag är med dig, jag tyckte att det var underhållande, engagerande och bra gjort, men jag skulle verkligen vilja se effekterna på försäljningen innan vi alla förklarar det som en rungande framgång på sociala medier ...

  (Jag bloggade om det här: http://bit.ly/9SiQ3L)

 12. 12

  Min flickvän kom hem igår kväll och berättade att hon plockade upp Old Spice och luktade det för första gången någonsin igår på grund av dessa videor. Visade sig att hon gillade det och vill att jag ska prova det.

  Det är en provstorlek på en, visserligen, men inom det provet fungerar det. 🙂

 13. 13

  De uppnådde verkligen det som de flesta märken skulle älska att ha idag (en kampanj som drivs och sprids av konsumenten), och Old Spice har i slutändan blivit "cool" igen. (Um ... var det någonsin coolt? Jag tror att jag kanske är för ung också vet mycket om Old Spice ..)

  För mig får denna typ av annons dig inte nödvändigtvis att "lita på" varumärket, som i fallet med GoDaddy (webbhotell är något som behöver en viss tillit - en mans doft; inte så mycket) men om jag såg Old Krydda på apotekshyllan, jag skulle antagligen ge det en sniff nu, bara för att se hur han egentligen luktar 🙂 Jag är förlovad med varumärket, jag är intresserad av varumärket ... att alla räknas för något, eller hur?

  Dumt är bra. Dum är tillgänglig; vanliga. Dum är en flykt. Men du kan inte kalla detta dumt. Det är smart och det är sex. En kombination som är omöjlig att motstå. 😉

 14. 14

  Det är fantastiskt att höra en motsatt synpunkt snarare, men den här kampanjen är SÅ väldigt annorlunda än GoDaddy Super Bowl-annonser. Inte en rättvis jämförelse IMO. Inte äpplen till äpplen, det är äpplen till ribeye.

  Den enda likheten med GoDaddy-kampanjen är delen "visar hud".

  Jag håller med om att huden för hudens skull är vanvettig och dum om det är allt men i det här fallet används det på ett kompletterande sätt till en mer engagerande kampanj.

  Bevis? Jag tror inte att många tjejer delade de kostnadsfria GoDaddy-omedelbara annonserna med sina vänner och nätverk. Alternativt har PLENTY killar delat och fortsätter att dela Old Spice-annonser, trots att de har en skjortlös man som det främsta visuella elementet. Det faktum att de är villiga att göra det visar att "huden" inte är anledningen till att de delar.

  GoDaddys annonser var traditionella envägsannonsering, eller hur? Det fanns ingen personalisering och inget sätt för mig att "interagera" med Danica Patrick direkt. Samma som med dina andra exempel. Även om Old Spice-killen inte svarar på en viss person som ställer honom en fråga, hoppas det att han kommer och faktum att han svarar på så många skiljer det från GoDaddy, Twilight, Sex and the City och grodor i ölreklam. .

  Det är engagemanget och personaliseringen som gör detta annorlunda. En klok marknadsförare sa en gång till mig att all e-postmarknadsföring borde vara 1) förväntad 2) personlig och 3) relevant. De flesta företag kan inte ens göra med e-post och Old Spice lyckades göra det med en annonskampanj.

  Vad tror du?

 15. 15

  Före den senaste veckan tror jag inte att jag har sagt orden "Old Spice" om jag inte skämt hänvisar till lukten av en gammal man. Men jag har också druckit kampanjen "Old Spice" på sociala medier Kool-Aid. Jag älskar det. Det är engagerande. Det får mig att vilja springa till Twitter och komma på något riktigt listigt i hopp om att Old Spice Guy kommer att göra en video bara för mig. Har det något att göra med hans sexöverklagande? Nej. Det är tanken på tillfällig berömmelse (ja, jag är så grund), ett riktigt coolt engagemang med ett varumärke (oavsett om jag köper det eller inte) och något riktigt roligt att dela med vänner. Har all denna spänning översatts till en försäljning för mig? Nej. Men jag kommer att säga att nästa gång jag är på hyllan, kommer jag att skjuta upp toppen av en av deras förpackningar bad boys och ta en doft. Det finns en mycket viktig barriär mellan en stor kampanj och att jag skjuter ut pengar på apoteket. Det är produkten. Om det inte luktar bra, fungerar bra och ger valuta för pengarna gör jag inte transaktionen. Bra för Old Spice för att tvinga mig att sätta deras varumärke i min hänsynsuppsättning.

 16. 16

  Per @davefleet:

  - Medvetenhet: Kontrollera
  - Konversation: Kontrollera

  Detta är så långt som de flesta annonskampanjer kan gå, men för mig har detta gått längre:

  - Hänsyn (se det i hyllorna och OBS! Tänk på det): Kontrollera
  - Enkelt köp: check

  Jag kan se min gf (om hon var i Kanada) stanna, lukta och vill prova på mig på grund av dessa. Det kan bara leda till ett enda köp per 1/20 tittare, men vid det tillfället är det produktens uppgift att driva upprepade inköp.

  Det är en vinst i mina böcker, vilket faktiskt är svårt att säga eftersom det är grunt. Lysande utförd, roligt rolig, magiskt integrerad i sociala medier men fortfarande grunt. Och jag älskar det.

 17. 17

  Tanken med dessa reklamfilmer är att:
  1. Öka medvetenheten. Gjort.
  2. Starta konversation. Gjort.
  3. Få folk att märka Old Spice i hyllorna. Klar (läs kommentarerna ovanför mig).
  4. Få folk att köpa produkten. Återigen, klar. Visst att siffrorna fortfarande kommer in men redan märkte jag att mina vänner testar det trots att deras pappa brukade använda det långt tillbaka på dagen.

  MEN jag skulle inte gå så långt som att kalla det en framgångshistoria för sociala medier ännu. Är det framgångsrikt att öka varumärkesmedvetenheten? Hellz ja. Jag har faktiskt ett löpande tal om vem som skulle vinna en slagsmål mellan Old Spice-killen och Dos Equis-killen (förutsatt att Chuck Norris inte fanns för att vi alla vet att han skulle vinna) MEN tills jag ser siffror på försäljningen av produkt hittills har den bara använts som en medvetenhetskampanj. :) Frågan är om du kan bli älskad men också flytta produkten?

  Du kan älska Dos Equis-killen, men älskar du Dos Equis-öl? Köpte du den en gång efter de första reklamfilmerna? Fortsatte du att köpa den efteråt? Om det finns en koppling mellan varumärket och produkten kommer du bara att få engångsköp som inte är slutmålet. Du vill skapa en varumärkeslojalitet - oavsett hur fängslande slogan (erna) är.

  Tror du att jag är utanför basen?
  Ring ut mig men varnas: Jag är en älskare inte en kämpe men jag är också en kämpe så får inga idéer.
  Titta nu på din kvinna, titta nu på mig. Jag är på en häst.

  Cheers.

 18. 18

  Den andra natten när jag gick i livsmedelsbutikens gångar kom jag över Old Spice. Om jag inte hade bra lager på toalettartiklar hade jag köpt det för att prova. Kampanjen är definitivt att trycka på det för första gången och anekdotiska bevis skulle visa att det gör en försäljning eller två.

  Vad jag älskar med kampanjen är att den förstår den udda naturen i internetkulturen. Teamet körde inte bara, de lyssnade och de svarade. Flörten med Alyssa Milano, ända ner till att skicka rosor till hennes hus. Leverans av ett äktenskapsförslag. Det direkta svaret på någon utan någon enorm efterföljare som hånade att Old Spice Man bara talar med det berömda folket. Leveransen av soundbites så att reddit-communityn kunde skapa http://oldspicevoicemail.com

  Är denna höga konst? Nej. Men då, var försäljning av tvål någonsin hög konst?

  Jag är definitivt intresserad av att lära mig vilken typ av resultat P&G kommer att se från kampanjen och skulle gärna lära mig hur den senaste sträckan av kampanjen jämförs med den ursprungliga super-skålannonsen, både när det gäller intryck och när det gäller försäljning.

  ... monokle leende P_ ^

 19. 19

  Du vet hur du vet att det här är en stor vinnarkampanj?
  På grund av reaktionen mottas den. Du är helt korrekt i din analys, men i slutet är reklam som konst. Om folk tycker att det är bra, så är det bra oavsett om det är grunt, klibbigt, smarmigt, hackigt, trött, lamt, vad som helst. Roligt är roligt, bra är bra och resultat är det som betyder något.

  Många personer nedan har redan vittnat om att människor redan funderar på, försöker köpa en produkt som ingen under 60 år har köpt på 20 år.

  Dessa killar motiverade några av de mest erfarna och cyniska sociala medier som påverkar att hoppa ombord och marknadsföra sin kampanj och ge den riktig street cred. Något väldigt få märken någonsin gör.

  Det är ett hemkört!

 20. 20

  Jag vet att jag för närvarande använder gamla kryddprodukter och att jag började köpa dem runt den berömda reklamen "Jag är på häst". Är det helt tack vare annonsen? Jag är inte säker.

  Oavsett om vi kan mäta nya affärer med den här kampanjen eller inte för mig är inte det viktigaste resultatet. Jag tror att, som Jeremy Wright antyder i sin kommentar, att samtal bör betraktas som en värdig statistik eftersom positiva samtal definierar varumärkets upplevelse och hur det placeras med allmänheten. Sociala medier är ett coolt sätt att låta ett varumärke påverkas av konsumenterna, vilket gör det möjligt att resonera mer med en köpare. Jag känner att Old Spice har snubblat över en liknande känsla där kunden känner sig "del av teamet" så att säga.

 21. 21

  Håller med Clay nedan ... GoDaddy misslyckas eftersom det erbjuder INGENTET fjärrunderhållning, sans bröst, och du vet vad ... att visa bröst 2010 är lika effektivt som en Hollywood "Blockbuster" som har fina "specialeffekter" men ingen historia ... Jurassic Park bröt mögel (och hade en tillräckligt övertygande historia för att bära dagen) ... men kommer du ihåg, åh, jag vet inte omskapningen av 'Godzilla' ... filmen Matthew Broderick önskar säkert att han aldrig någonsin någonsin hört talas om ... för skam Matthew.

  GoDaddy-reklamfilmer = den hemska remake av Godzilla ... Old Spice = den nya filmen Inception (bara vadslagning är solid, har inte sett det) ... men en blandning av visuellt bedövande och den fantastiska berättelsen att fånga publiken, även underhållningen.

  I det här fallet var Old Spice-annonser friggin lustiga och metoden och sättet som de kopplade till individer var verkligen "lysande" ... det var precis så bra, period.

 22. 22

  Ledsen Chris! Jag tror inte att @GuyKawasaki och @AlyssaMilano inte är en 'yngre' publik. Sociala medier är inte heller en "yngre" publik. Trender visar att mitten av 30-talet och äldre har den snabbaste antagandegraden i sociala medier. Detta var en ren virallek ... peka på människor online med stor publik, fånga deras uppmärksamhet (och deras EGO) och göra något som får dem att prata om Old Spice.

  Jag sa inte att det var dålig marknadsföring, jag är bara nyfiken på om det är marknadsföring som faktiskt kommer att fungera.

 23. 23
 24. 24

  Din analys av Old Spice stunt = FALSE.

  Old Spice-filmerna var lysande inte bc av någonting på skärmen, men bc vad han säger är fantastiskt. Jag är ganska säker på att det är två saker: (a) han pratar med oss ​​och (b) vad han säger är smart. Mängden diffus kunskap som de förde in i sina små svar är både kortfattad och skarp. De visste exakt vad de skulle säga, och tidpunkten och aktualiteten för dessa svar är vad vi är fascinerade av. Vi är så vana vid en avhumaniserad, anonym upplevelse när vi surfar på nätet, att alla försök att prata tillbaka med Joe Everyman (dvs att bryta monotonin) välkomnas med öppna armar. Varför är flashmobbar så populära just nu? Av exakt samma anledning (men relaterar till vår galna upplevelse inom polisen). Det förväntas nästan mindre på internet eftersom det är nästan andra natur att gå vilse i striden. Old Spice gjorde möjligheten att bli pratad med otroligt tydlig, och om vi deltog ville vi vara med Joe Everyman Så ja.

 25. 25
 26. 26

  Jag använder Old Spice duschprodukter. Ingen deodorant eller något annat. Deras duschprodukter är riktigt bra. Jag tyckte det var roligt när dessa reklamfilmer började på scenen.

 27. 27

  De är yngre än min pappa, så ja en yngre publik! 🙂 De hade TV-fläckar som rullade långt innan sociala medier ... det är fortfarande ett flerkanaligt marknadsföringsarbete som verkar vara en del av en större kampanj. Beviset finns alltid i # s så vi måste vänta och se om det fungerade. Just nu verkar det som om det fungerar ... det fick dig att skriva om det ... och att veta att du själv är en smart marknadsförare, jag slår vad om att du visste att det här inlägget skulle få mycket diskussion och länka juice också juice

 28. 28
 29. 29

  Är det att driva intäkter den avgörande faktorn för huruvida denna kampanj är en social media-framgång eller inte? Jag kanske ber om att skilja mig eftersom det verkar för mig att 26 kommentarer på din artikel ensam, oräkneliga (miljoner kanske) tweets och andra sociala medier interaktioner alla pekar på en framgångshistoria för marknadsföring av sociala medier.

  Även om det inte sker en direkt försäljningsökning är det svårt att säga att ökningen av varumärkesmedvetenhet och introduktion till en ny marknad inte har värde och ger en plattform för nästa insats.

 30. 30

  Aleksandra,

  'Vissa inköp' eller till och med en ökning i inköp kanske fortfarande inte har avkastningen på investeringen nödvändig för att indikera framgång i en sådan kampanj.

  Doug

 31. 31

  Jag skulle satsa på att det säljer mer Old Spice - eftersom det skapar en medvetenhet så nästa gång du är i butiken kommer du att märka att Old Spice i dag inte är samma Old Spice som dina pappor bar på 1970-talet. De har utökat sin linje kraftigt och några av de nya grejerna är helt fantastiska.

 32. 32
 33. 33

  Martin,

  Vi gamla killar som har funnits ett tag har sett många kampanjer som detta komma och gå. Vi har sett alla skrika från hustaken på lysande kampanjer, bara för att se aktiekurser och försäljning fortsätter att sjunka senare. Det är därför jag är kritisk mot den här kampanjen. Jag älskar det personligen och jag är förvånad över hur mycket ljud jag hör ... men jag undrar bara om den långsiktiga effekten kommer att finnas där.

  Doug

 34. 34

  Enades om alla punkter ... utom frågan eller reservationen om huruvida denna kampanj är en framgång eller inte.

  Slam dunk, för alla företag, är att ha fantastisk marknadsföring OCH fantastiska produkter. Jag tvivlar inte på att den här kampanjen kommer att knuffa folk att göra ett köp ... men om produkterna "stinker" (ordlek avsedd 😛), kan du inte skylla på marknadsföringen.

  Med andra ord tror jag att kampanjmålet - för Old Spice eller Dos Equis - är "Prova min produkt" ... inte "Bli en livslång förespråkare för min produkt". I det avseendet är denna Old Spice-kampanj VILDIG framgångsrik!

 35. 35

  Stämt men var det målet för just denna insats? De försöker självklart något nytt och försöker återuppliva varumärket Old Spice och göra det mer tilltalande för en yngre generation. I slutändan kommer detta att leda till försäljning men var det målet för denna insats eller handlade målet mer om medvetenhet och ommärkning av en produkt som upplevdes som en gammal mans produkt? Nu har de en bra plattform att gå framåt och marknadsföra produkten med tanke på att generera intäkter. Är det inte en framgång? Drivs det inte av sociala medier?

 36. 36

  Dumma ner det? Ja. Annars blir det inte viralt. Här är ett verkligt scenario. Eftersom Old Spice lanserade sin virala kampanj för att stimulera icke-reklamdiskussioner som den här, är det många killar jag känner här om hur fantastiska deras produkter är. Nu känner jag mig tvungen att kolla in Old Spice-delen på hyllan nästa gång jag åker till affären. De vann precis en ny kund.

 37. 37

  Jag håller med Adam, de verkliga framgångshistorierna ligger i de ommärkningskampanjer som företag som Dominoes och Old Spice kan ta sig igenom för att skapa det liv som krävs för att människor ska kunna engagera sig och utvärdera - då ändrar de förhoppningsvis sina åsikter till förmån för produkten. Ja, mycket av aktiviteten på sociala medieplattformar av stora företag är svår att mäta med direkta intäktsförändringar, men värdet som genererar en verkligt engagerande konversation är enorm.

 38. 38

  Om det är så dumt och så enkelt, varför gör inte fler det? Fläckarna är lysande eftersom folk pratar om Old Spice. Period. Utropstecken.

  Din poäng är giltig men irrelevant. Det är marknadsföring och det är lysande i sin dumhet. BTW, jag tycker att ombildaren i Old Spice-annonser är lite smartare än GoDaddy.

 39. 39
 40. 40

  Mina herrar, ni saknar ett viktigt marknadssegment ... Den här kampanjen riktar sig inte till män ... Den riktar sig till kvinnor. Vi köper grejerna till våra män och pojkvänner. Och vi gillar kampanjen ..: *

 41. 41
 42. 42

  Ja, den här kampanjen säljer fler Old Spice-produkter.

  Enligt Neilson Co. Försäljningen ökade med 11% under 52 veckor, och under de senaste tre månaderna ökade försäljningen med 55 procent och under den senaste månaden steg de med 107 procent. http://bit.ly/brandweek-old-spice (Brandweek 25 juli 2010)

  Försäljningen för Red Zone uppgick till 1.6 miljoner dollar för den fyra veckors period som slutade den 11 juli, ett 49-procentigt hopp över den fyra veckors period som slutade den 21 februari, visar SymphonyIRIs uppgifter. De övriga fyra Old Spice Body Wash-produkterna visar också en hiss. Den totala försäljningen för Old Spice Body Wash ökade med 105 procent för den perioden

  Om dessa siffror stämmer ser det ut som en fantastisk framgång för mig.

  Före 2010 “Old Spice = Old Man Gross!”
  Post 2010 “Old Spice = Man on a Horse alla pratar om och delar via sociala nätverk”

  ÄLSKAR DET!

  Harrison

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.