På inflytande och automatisering

bloggtangentbord

Fängslad av ett kapitel i Nakna konversationer, Bestämde jag mig för att byta namn på min blogg idag. Jag hade helt enkelt kallat det Douglas A. Karr, digital och databasmarknadsföring. Det säger verkligen inte så mycket om vem jag var och vad jag försökte åstadkomma genom min blogg. Hade någon skrivit in Feed 'marketing automation', jag är säker på att jag inte skulle ha varit någonstans på listan - även om det är en passion för mig.

Jag försökte helt enkelt använda en enda fångstfras men kunde inte hitta den. Efter långa anfall av ordbok och lexikon när jag kollade bestämde jag mig för att det fanns två termer som verkligen summerade det ... inflytande och automatisering. Min tro är att effektiv marknadsföring verkligen kommer ner till dessa två termer. Förmågan att effektivt marknadsföra bör påverka någon att köpa den produkt eller tjänst du säljer. Automation är sättet att fortsätta processen genom hela fasen tills den är klar.

Efter att ha arbetat med tidningar, direktreklam, tidskrifter, telemarketing, webb, blogg och e -postmarknadsföringsinitiativ har det alltid handlat om att upprätthålla konversationen med personen. Skjut en annons framför dem och glöm dem, så minimerar du dina chanser att stänga försäljningen. Du måste fortsätta, men respektera personens behov eller önskemål.

För tjugo år sedan, en kort period innan jag började i marinen, arbetade jag på Home Depot. Det var ett tufft jobb. Jag var en "mycket pojke" och laddade upp kundernas bilar och lastbilar i Phoenix, Arizona. Men jag kommer aldrig att glömma min första lektion i marknadsföring där. Cheferna uppmuntrade alla anställda att fråga kunderna vilket projekt de arbetade med. Detta är annorlunda än att fråga ”Kan jag hjälpa dig?”. På det kan det enkla svaret vara "Nej". Men när de fick frågan om vilket projekt de arbetade med inledde de flesta kunder en bra dialog med personalen om vad de försökte åstadkomma. Detta ledde till nöjdare kunder och sluten försäljning.

Via medier som webben är det fortfarande en konversation som vi försöker starta med våra kunder. Att sätta upp en webbplats där ute med några häftiga bilder är som att ha en snygg skylt utanför din butik. Men det kommer aldrig att ersätta ett trevligt handslag och ett hej.

Påträngande reklammodeller kvarstår fortfarande. Stick annonser överallt och någon kan se en och köpa något. Internet ger dock bra medier för att konversera med dina kunder och kunder. Bloggar, RSS, e-post, formulär, webbforum och sökning är alla interaktiva marknadsföringsinsatser. Ju mer du kan knyta och automatisera dessa i ditt marknadsföringsarbete, desto bättre är konversationerna mellan dig och dina kunder och desto bättre kommer ditt företag att blomstra.

Allt handlar om inflytande och automatisering. Jag hoppas att du gillar den nya titeln!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.