OpenID installerat och redo!

openid r-logotyp

Om du inte har hört talas om OpenID, det är en intressant ny teknik på webben. Med tanke på alla olika webbplatser och inloggningar / lösenord som man behöver komma ihåg idag kan denna teknik vara en välsignelse eller en förbannelse.

På den ljusa sidan är det faktum att du lagrar ditt krypterade inloggnings- och lösenord på din server och när du loggar in var som helst, autentiseras det tillbaka till din server. På den negativa sidan är det som kallas en "enda punkt av misslyckande". Om någon kan autentisera med ditt inloggnings- och lösenord kan de ha tillgång till vilket system som helst du har tillgång till via OpenID.

Här är en kort presentation om OpenID:

Ju mer jag lär mig om OpenID, desto mer optimistisk är jag. Först var jag verkligen misstänkt, men efter att ha konfigurerat det och sett hur man använder det, tycker jag att det är en fantastisk teknik. AOL, Microsoft och SixApart är några av de senaste personerna som stöder OpenID, det verkar som om de tar på sig ånga.

En av de bästa sakerna med OpenID är att du kan vara värd för den direkt på din egen server. Jag har konfigurerat phpMyID ikväll på några minuter och det testade och fungerade bra. Jag valde det enklaste alternativet för enanvändarkonfiguration så jag var bara tvungen att göra några saker:

 1. Skapa en ny katalog på min server och installera filerna. Jag valde / OpenID /
 2. Jag lade till omdirigeringar i min WordPress-rubrikfil som omdirigerar alla OpenID-förfrågningar
 3. Jag var tvungen att konfigurera mitt lösenord genom att kryptera min inloggning, rike (detta är phpMyID) och lösenord. För att göra detta poppade jag en PHP-fil upp på servern med följande kod:
 4. Jag kopierade den krypterade strängen till konfigurationen för ID-filen och jag var igång!
 5. För att testa var jag helt enkelt tvungen att logga in med en enkel URL
 6. Jag loggade sedan ut

Det var det! Min OpenID-adress är nu http://martech.zone och den autentiserar inloggningen och lösenordet som jag valde.

En annan trevlig funktion som folk inte har talat om är användning av standardinformation som autentiserade applikationer kan komma åt. Du kan göra ditt namn, födelsedatum, tidszon, kön och annan information tillgänglig för användning. Jag älskar den idén! Mindre formulär att fylla i.

Det finns en hel del nyheter på bloggsfären på OpenID, jag skulle rekommendera dig att läsa mer innan du fattar ditt beslut:

Om inget annat är OpenID ett enkelt autentiseringsschema som, om det antas, verkligen skulle förenkla autentiseringen på de flesta webbplatser. Jag hoppas att det verkligen exploderar, men jag kommer inte att komma åt mitt bankkonto med det när som helst (inte heller skulle jag vilja). Om du vill klättra på OpenID-vagnen skulle jag göra det snabbt så att du kan få lite av den initiala pressen som följer med den.

15 Kommentarer

 1. 1

  Jag testade idag med Magnolia. Magnolia arbetade och till och med slog ihop mitt konto med mitt OpenID - väldigt coolt. Antingen omdirigerade de inte min begäran per min rubrikfil eller så omdirigeringen fungerar inte korrekt. Jag var tvungen att placera den exakta webbadressen i OpenID-fältet för att få den att fungera.

 2. 3

  Har du tittat på att använda wp-plugin för openid?

  Eftersom jag ser att dina användare just nu inte behöver ha något att kommentera.

  Är det rätt?

  Skål!
  Alpesh

 3. 4
 4. 5
  • 6

   Jag är inte säker! Kanske kan andra läsare delta i konversationen. Ingen tvekan om att båda kan ... OpenID är verkligen en enkel teknik som lätt kan anpassas till ett plugin. Tack för tillägget!

 5. 7
  • 8

   Jag tror inte det. Jag har sett var inloggning på kommentarer ofta resulterar i färre kommentarer. Kommentarer är en viktig komponent i en blogg och leder till ökad placering av sökmotorer eftersom sidan ändras och indexeras om. I själva verket uppmuntrar jag fler människor att kommentera genom att använda Ingen Nofollow.

   Jag vill inte göra någonting för att hindra någon från att kommentera. Om OpenID blir vanligt och folk blir vana vid att logga in för kommentarer kan det ändra mig.

   Hälsningar,
   Doug

 6. 9
 7. 10
 8. 12
 9. 13

  Doug

  Jag fick precis göra en liknande sak. Jag installerade bra och allt. Jag lägger de två raderna i min WordPress-rubrik:

  Testat inloggningen fungerade bra.

  Försökte WikiTravel, angav mitt konfigurerade OpenID-användarnamn (alhome.net) det omdirigerade mig sedan till min egen webbplats som om ingenting hände.

  Har jag missat något?

  • 14
   • 15

    Du kan ange kod i en kommentar med tags around your code. I'll try out Wikitravel and see! It could be that they are not honoring the redirect. It's good that it came back to your site, but it should redirect to your OpenID page. tags around your code. I'll try out Wikitravel and see! It could be that they are not honoring the redirect. It's good that it came back to your site, but it should redirect to your OpenID page.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.