Hur jag optimerade mina bilder för sociala medier och ökade social trafik med 30.9%

Optimera sociala mediebilder

Sent i november förra året bestämde jag mig för att testa att optimera min foton för sociala medier för att se om det skulle ha någon fördel. Om du har varit läsare eller prenumerant under en tid vet du att jag ständigt använder min webbplats för mina egna experiment.

Att designa en mer övertygande bild som delas på sociala medier lägger till 5 eller 10 minuter för min förberedelse av artikeln så det är ingen enorm tidsinvestering ... men minuterna läggs alltid samman och jag vill vara försiktig med att jag investerar min tid klokt när det kommer till Martech Zone.

Medan jag bara tog några bilder som var representativa för innehållet, byggde jag medvetet en utvald bild som har följande:

  1. Storlek - Jag byggde en mall i Illustratör Det är 1200px bred med 675px lång. Jag ändrade också mitt tema för att visa bilderna till detta optimerade värde.
  2. branding - Jag tar inte med namnet på webbplatsen utan alltid logotypen så att den konsekvent känns igen i mina sociala medieuppdateringar.
  3. Titel - En övertygande titel som inte alltid behöver matcha den faktiska texten i min artikel. Jag kan optimera inläggstiteln för sökning men skriva om titeln på min bild för att försöka få fler klick.
  4. Bild - Jag har prenumeration på Depositphotos där jag enkelt kan söka och hitta fantastiska illustrationer som jag kan ladda ner och använda.

Jag använder sedan FeedPress att automatiskt publicera mina artiklar till mina sociala kanaler. resultatet är en tweet eller Facebook -uppdatering som verkligen sticker ut. Så här ser det ut Twitter:

Och igen Link:Eftersom titlarna är skrivna på engelska gjorde jag en analys av de senaste månaderna, tog bort alla virala inlägg och begränsade publiken till USA, Kanada, Storbritannien, Nya Zeeland och Australien. Resultaten var ganska häpnadsväckande ...

Inom Google Analytics resulterade en period-över-period-analys av mina sociala mediehänvisningar i en 30.9% ökning i sidvisningar som kommer från sociala medier där mina bilder optimerades.

Intressant nog hade den sociala mediekanalen som jag spenderar minst tid på ... Facebooksidan, den mest dramatiska ökningen ... 59.4% ökning.

Det är inte allt perfekt ... Jag märkte att min genomsnittliga tid på sidan och sidorna per besök för dessa nya besökare var nere (mindre än 10%) så medan jag lockar fler besökare, gör jag fortfarande inte ett bra jobb i håller dem här.

Jag fortsätter att arbeta och optimera webbplatsen på andra sätt, särskilt genom att gå igenom hundratals gamla artiklar i veckan, uppdatera några, ta bort några, omdirigera många och arbeta med webbplatsens övergripande kvalitet. Jag implementerade också en automatiserad översättningstjänst som har sett antalet besökare skjuta i höjden från länder som inte är engelsktalande.

Ansträngningarna lönar sig avsevärt vid förvärv ... jämfört med föregående år de senaste 30 dagarna:

  • Direkt trafik ökar med 58.89%
  • Organisk sökning ökade med 41.18%.
  • Socialtrafik ökade med 469.70%

Sammantaget har min webbplats ungefär fördubblat sin trafik ... vilket jag är ganska nöjd med!

Behöver du hjälp med din digitala marknadsföring?

Om du vill ha en granskning av din webbplats med några specifika strategier som kan förbättra ditt förvärv, kontakta mig gärna på Highbridge. Jag kan göra en granskning åt dig, ge din teamutbildning eller till och med ta dig som kund för att hjälpa dig att förbättra dina digitala marknadsföringsresultat. Jag är också mycket väl insatt i WordPress-webbplatsoptimering om du behöver faktisk infrastruktur och utvecklingsbistånd.

Kontakta Oss Douglas Karr

Upplysning: Jag använder affiliate-länkar för olika tjänster i den här artikeln.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.