Mina tio tips för att optimera din blogg

Depositphotos 11650048 s

diagrammetComputer Shopper har en artikel om Optimera din blogg. Artikeln har några råd som är användbara men jag tror inte att de fick sina prioriteringar rätt och inte heller täckte alla viktiga saker. Jag har ökat stadigt trafik till min blogg under de senaste månaderna. Jag har noggrant mätt min läsarkrets, läsarnas källor och anpassat mig därefter. Jag har lärt mig massor de senaste månaderna.

Här är min topp tio:

 1. Oroa dig inte för hur din blogg ser ut. Jag håller inte med artikeln om denna punkt. Många bloggar är väldigt enkla och några bra bloggar är helt fula. Människor lockas av inläggens kvalitet, inte en vacker layout. Undantaget är naturligtvis om du bloggar om design och grafik.
 2. Sätt en bild eller flera bilder av dig själv på webbplatsen. Lägg märke till bilden av mig i mitt huvud samt en bild på min Om oss sida. En blogg är en konversation med dina läsare. Det är svårt att ha en konversation när du inte vet vem du pratar med!
 3. Var noga med att använda bloggprogramvara som har följande funktioner: trackbacks, pings, länkar, taggar, kategorier, permalänkar, kommentarer, sökning, webbplatskartor, skräppostskydd, sökning och RSS. Lär dig hur du använder dem alla effektivt. jag använder Wordpress. Det kräver några plugins för några av funktionerna, men det är enkelt att använda och mycket robust. I stället för att vara värd för WordPress laddade jag ner programvaran och värd den själv - på det sättet har jag kontroll över programvaran, data, URL och reklam - och kan anpassa den efter min smak.
 4. Registrera dig för minst en tjänst som Technorati för att öka exponeringen för din blogg. Folk söker Technorati genom taggning för att hitta inlägg att läsa.
 5. När du hittar en blogg du verkligen gillar, lägg en länk till den på din webbplats. Lägg märke till mina länkar i mitt sidofält. Var inte blyg och be läsare som tycker om din blogg att sätta en länk till din. När fler och fler webbplatser länkar till din blogg kommer din blogg att fortsätta öka myndighet. Detta kommer att förbättra placeringen i bloggsökmotorer.
 6. Börja använda en bra RSS-läsare och börja prenumerera på ett antal andra bloggar. Jag prenumererar på cirka 30 just nu använder Google Labs Reader. Den håller reda på vad jag har läst och har några andra coola funktioner. Jag kommenterar ofta andra inlägg och lämnar alltid en länk tillbaka till min webbplats. Om jag vill skriva ett fullständigt inlägg snarare än en kommentar, ser jag alltid till att jag anger en trackback till deras artikel.
 7. Använd ett bra Analytics-verktyg. jag använder Google eftersom det är både gratis och väldigt enkelt att integrera med WordPress. Jag lägger helt enkelt ett litet manus (som Google levererar) i mitt temas sidfot och jag är bra att gå! Genom att kontrollera din Analytics kan du se hur läsarna kommer till din webbplats, dina artikels popularitet och vilka sökord som lockar dem etc.
 8. Använd ett matningsverktyg. jag använder FeedPress. Det har massor av ytterligare funktioner med det och låter dig mäta din foderanvändning. Ett råd, var noga med att ersätta din blogghuvud RSS-beteckning. De flesta RSS-prenumerationsverktyg letar bara efter den länken i rubriken. Om du inte ersätter den med din Feedburner RSS-sökväg kommer du inte att fånga alla dessa prenumeranter!
 9. Blogga ofta. Med min blogg märker jag att om jag skriver 1 eller 2 artiklar dagligen fortsätter min återkommande besökare att öka. Intressant nog, om jag hoppar över en dag måste jag fånga tillbaka besökarna. Om jag hoppar över 2 tappar jag en hel del. Var dock försiktig så att du inte bloggar för ofta. Jag brukade prenumerera på Instapundit, men enstaka meningsartiklar varannan minut gjorde mig nöjd för att försöka hänga med. Han har dock haft stor framgång med sin blogg. Vissa människor tycker om det. Jag antar att detta bara är en av de saker du kommer att behöva spåra och se genom försök och fel. Den andra faktorn här är aktualitet. Se till att när du hör eller ser något om ett ämne, reagerar du så snabbt som möjligt om du vill öka din publik. Läsarna söker mest vid tidpunkten för evenemanget, inte efter.
 10. Blogga bra. Du behöver inte alltid vara på ämnet med din blogg. Kom ihåg att bloggen är en konversation mellan dig och dina läsare. De lär känna dig och du försöker lära känna dem. Ett par bilder av din semester eller din hund släpper dem in i din värld lite djupare och skapar ett större band med dem. Jag spenderar ofta tid varje dag på att tänka på vad jag kan blogga om. Det går inte en dag som jag inte lär mig något, observerar något eller hör något om ... så jag tycker om att vidarebefordra det till mina läsare. Var ärlig och prata med vad du gör bra.

Så det är vad jag har lärt mig hittills. Jag fortsätter att göra justeringar i min blogg för att öka exponeringen och förbättra kvaliteten på mina inlägg. Blogging handlar om kontinuerlig förbättring.

Jag skulle också rekommendera lite läsmaterial ... min favorit är Nakna konversationer, men jag hittade en bra lista med andra bloggböcker på Omvandlingar.

Uppdatering: 17 augusti 2006 - Inlämnad för ProBlogger's Gruppskrivprojekt för listor.

17 Kommentarer

 1. 1

  Bra inlägg Doug! Så dumt som det kanske låter har jag problem med nummer 3. Jag har en bild som jag lägger upp på min About-sida, men det var verkligen svårt för mig att göra. Jag brukade lägga upp den på min blogg så att min pappa omedelbart kom ihåg varför han bokmärkta sidan - men det gjorde mig ganska obekväm! Jag måste få en ny bild upp. Du har rätt - jag reagerar alltid positivt på bilder - jag gillar att veta vem jag pratar med! (BTW - det är en fin bild i din rubrik!)

 2. 2

  Du har glömt några viktiga aspekter som jag nu glatt kommer att tillhandahålla för att berika den här trevliga bloggen.

  (1) Design är den första viktigaste aspekten på någon webbplats enligt Stanford Persuasive Tech och BJ Fogg, PhD. Om det ser porrigt ut, amatör, ful, litet, barnsligt, etc. kommer användarna att rädda sig på några sekunder och kommer aldrig tillbaka.

  (2) Rikt, sällsynt, relevant innehåll.

  (3) Matt Mullenweg berättade för honom att hans huvudsakliga hemlighet är att interagera med bloggsfären, kommentera ömsesidigt, lägga upp kommentarer på andra bloggar, skicka e-post till andra bloggare med viktig information eller råd osv.

  (4) Variation. Oväntade överraskningar. Experimentera.

  (5) Multimedier: podcaster, inbäddade videospelare, foton, konst, tecknade serier, grafer, diagram etc.

  (6) Snabbt svar på kommentarer som läggs upp på din egen blogg, interagerar uppriktigt och artigt med dina läsare.

  (7) Förhandsprofil eller Om mig, och kontaktinformation eller webbmailformulär.

  (8) Lista över "mest populära inlägg" eller andra relevanta spännande kategorier i sidofältet, tillsammans med senaste inlägg och månadsarkiv.

  Bara några tips om aspekter som jag tycker är avgörande.

 3. 3

  Bra råd, tack. Jag försökte ta dina råd om # 7 och använda Google Analytics, men jag måste erkänna att deras instruktioner är oförståliga för icke-tekniska WordPress-användare som jag själv. Under hela mitt liv kan jag inte ta reda på var jag ska lägga in koden som de säger till mig att jag måste infoga.

 4. 4

  Hej Doug, jag har stannat vid din webbplats ett par gånger och jag tycker om det jag ser dig göra. Du har markerat några relevanta områden som hjälper oss alla granskningsverktyg som vi för närvarande använder på våra bloggar. Tack för några bra tips.

 5. 6

  Douglas,

  Mycket utmärkt och välskriven artikel. Jag heter Garry och jag skriver på en personlig blogg som ger framgångsrika bloggtips för mina läsare. Jag sökte på Google efter saker att skriva om och hittade din artikel här. Utmärkt arbete och jag kommer säkert att ge en länk till den här artikeln i mitt nästa inlägg. 🙂

  Bästa hälsningar,
  Garry Conn

 6. 8
 7. 9
 8. 10

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.