Äg din domän!

Depositphotos16189387 m 2015

En av de nya funktionerna i blogger är att du kan vara värd för programmet på din domän. (Jag märkte att de erbjuder att använda ditt Google -konto -inloggning på den nya plattformen också. Det är trevligt). Wordpress har erbjudit att vara värd för din blogg, anpassa ditt tema, lägga till plugins, etc. ett bra tag nu. Jag tror att det är en av de viktigaste anledningarna till att jag valde WordPress ... Jag ville äga min domän.

Varför?

Problemet med att starta din blogg och köra den på en av de många plattformarna, vox, typblock, blogger, eller wordpress, är att de äger din trafik, inte du. Du är beroende av deras servrar, deras plattformsändringar, deras stillestånd, allt! Det enda du "äger" är din röst.

Det är inte en stor fråga om du bara vill föra en journal där ute. Men omvända dig och bestämma dig för att du vill vara seriös med att blogga, kanske skaffa lite reklam osv, och gissa vad? Du har fastnat ... alla de stora sökmotorerna har nu din röst (innehåll) indexerad på någon annans webbplats. Det betyder att de äger trafiken, inte du.

Och vad händer om de går upp i magen? Vad händer om deras serverprestanda eller programvara blir så oförklarligt hemskt att du behöver lämna dem. Lyckligtvis kan du ta dina inlägg med, men tyvärr kan du inte ta din sökmotorindexering. Det kan sätta dig bakom i veckor och månader när du väntar på att alla ska indexera din webbplats och uppdatera alla deras referenser till din webbplats. I helgen flyttade jag min webbplats till ett annat konto, och alla mina länkar och sökresultat fortsätter att fungera som de gjorde tidigare. Jag skulle också rekommendera att du använder en permanent länkstruktur så att du kan behålla din länkstruktur om du flyttar till en annan plattform.

Mitt råd till nya bloggare?

Äg din bloggdomän! Låt inte ens din "tekniska" registrera det åt dig. Du måste äga den, du måste förnya den, du måste hålla reda på den. Att äga en domän är som att äga din gatuadress, skulle du lägga fastigheten i någon annans namn? Varför skulle du göra det med ditt företag eller din blogg?

Mitt råd till bloggplattformar?

Erbjud namnservertjänster. Detta skulle tillåta mig att registrera ett domännamn hos min favoritregistrator, men peka min namnserver till din webbplats. Om jag bestämmer mig för att flytta min blogg eller webbplats till en annan värd kan jag helt enkelt flytta min webbplats och uppdatera min namnserver. Detta kan också vara en "pay per use" -modell. Jag skulle undvika domännamnsregistreringstjänster eftersom de kan vara en smärta i rumpan och du måste lägga till all slags support och integration till din webbplats. Men att ha en domännamnserver som pekar http://mydomain.com till http://mydomain.theirdomain.com är ganska enkelt.

4 Kommentarer

 1. 1

  Jag håller helt med, Douglas. Varför överlämna kontrollen av innehållet dig skapad till någon annan?
  Jag minns när jag var tvungen att betala $ 72 för min första domän, men nuförtiden är kostnaden inte riktigt en anledning för att inte få din egen domän. Och det finns fortfarande många kreativa namn tillgängliga. (Och de härstammar bara från min eftermiddagsundersökning ...).

  På en helt annan anteckning, eftersom du nämner en affärsmodell för leverantörer av bloggplattformar; Jag har alltid undrat: hur tjänar WordPress pengar? Är det bara donationer, och fungerar det faktiskt?

  Jag är förvånad över det faktum att ägaren till wikipedia vägrar att ha bannerannonser på sin webbplats. Respekt!

 2. 2

  Jag har gått igenom besväret med att vara sen med att få ett domännamn. Anledningen till att jag köpte mitt domännamn var att jag ville experimentera mer. Men jag kände smärtan av att röra mig.

 3. 3
 4. 4

  Tack för att du hänvisade till mitt inlägg, Doug. Jag uppskattar det.

  Jag är helt överens om att äga din egen domän så snart som möjligt om inte redan från början av bloggningen. Du öppnar upp många fler alternativ för dig själv. Och saker tenderar att växa. Du kan börja experimentera bara för att se om du gillar det, och så använda någon annans plattform. Men om du upptäcker att du gillar det och vill ha mer frihet har du bjudit in mycket arbete för dig själv och de andra konsekvenserna du pratade om.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.