Lönekalkylator AJAX-versionen är uppe!

Lönekalkylator

Besök Lönekalkylator

Du vet alltid när jag försvinner i ett par dagar - det betyder att jag tar in mycket koffein och programmerar hjärnorna. Ett av de första projekten jag någonsin haft var att programmera en databas för prestanda för anställda i Microsoft Access 2.0! En funktion som jag lade till (eftersom vår HR-avdelning krävde att alla värden skulle fyllas i) var en löneökningsräknare. Jag programmerade det som ett formulär i databasen och resultaten skrivs ut i en rapport.

Det utvecklades till flera versioner av Visual Basic for Applications, en Visual Basic-version, och sedan köpte jag domännamnet och byggde en JavaScript-version för många, många månar sedan. Med anfallet av AJAX och Web2.0-applikationer bestämde jag mig för att lansera en AJAX-version. Jag startade det på fredag ​​kväll och avslutade det idag. Mitt skrivbord är snett med tomma Starbucks-koppar, PHP-böcker, AJAX- och JavaScript-böcker ... som alla kom till nytta vid en eller annan tidpunkt.

Jag byggde den här webbplatsen från grunden med Dreamweaver (jag är en anteckningsblock kille ... men jag bestämde mig för att ge den en chans). Jag gjorde grafiken i Illustrator. Jag använde CSS för front-end 100%, och har till och med en Print CSS-version (fortsätt och skriv ut resultaten så får du se). Framdelen inspirerades av 37Signals ... trevligt och enkelt, men lite elegant. Jag har fortfarande resultaten som visas i en tabell - men det är avsiktligt eftersom jag vill att människor ska kunna kopiera och klistra in resultaten i Excel eller något annat pogram. Det finns många snygga små konstigheter om applikationen. Jag hoppas du tycker om det!

Var noga med att rapportera eventuella fel till mig! Nästa steg är att integrera en jobbsökmotor som använder Indeed för back-end. Kanske nästa helg!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.