Personlig branding på sociala medier är den mest oärliga marknadsföringen som finns

fejka

Glöm diet- och dejtingsannonserna; Jag tror att en av de mest vilseledande marknadsföringar som finns på nätet är de mycket marknadsföringsexperterna som fortsätter att kritisera varumärken och predika öppenhet online.

De är allt annat än transparenta.

Jag är vid en intressant tid i mitt liv. Mitt företag går bra, mitt personliga liv är fantastiskt och min hälsa blir bättre vilket varje månad som går. Som sagt, vårt företag och mitt personliga liv har fortfarande enorma utmaningar. Jag skojar det, nu när jag har startat några företag som jag är arbetslös, Jag kommer aldrig tillbaka till heltidsanställning. På grund av det behöver jag inte maskerera och behålla ett perfekt varumärke online.

Under den senaste månaden har jag haft konversationer med några få personer där de belyste mina konversationer online. På Facebook diskuterar jag och debatterar politik och religion till skräck för många. Jag har haft en hel del människor i branschen följa upp mig för kommentarer jag har gjort eller artiklar jag har delat. Människor som inte håller med mig säger att jag skadar min verksamhet genom att prata om vapen, Gud och politik. Människor som gör det håller med mig tyst dra mig åt sidan och tacka mig för insatsen ... även om de inte vågar gilla eller kommentera de berättelser som jag delar.

Jag delar ofta med båda folket att jag hade en annan uppväxt. Jag växte upp romersk-katolsk, men hälften av min familj är judisk. Min far var en stark konservativ, veteran och patriot ... men min mamma var fransk-kanadensisk med en europeisk liberal familj. Jag uppmuntrades att tala ut och diskutera. Och respekt för alternativa åsikter krävdes av båda sidor av min familj.

Detta var antingen en välsignelse eller en förbannelse. När jag växte upp fruktade jag aldrig respektfull konfrontation. Det fick mig i en hel del problem på gymnasiet. Efter att jag tog examen lärde jag mig att delta i marinen disciplin och respekt. När jag gick med i arbetskraften vägleddes jag av ledare som uppmuntrade autonomi och personligt ansvar. Lägg till allt detta, och det ger en ganska storm. Det har översatts till min närvaro online.

Nog om mig. Ironiskt nog är det ett husdjur från många branschledare online. Deras oändliga delning av deras perfekta liv tröttnar mig.

Kanske är det vårt splittrande politiska klimat som läggs till oärligheten online, men jag tycker att det är hemskt. Inte bara är det helt enkelt tjurskräp, men jag går också så långt att jag säger att det är både en bortservicen och till och med farlig. Kanske är din religion och politik personlig och inte något du vill publicera; Jag kan respektera det. Men det jag inte kan respektera är en oändlig ström av hur perfekt ditt liv är och hur otroligt ditt företag gör.

Kan du föreställa dig att vara en person som arbetar med din personliga och professionella tillväxt, och allt du ser på nätet är de människor du ser upp till online som aldrig kämpar? Det verkar för mig att det skulle vara försvagande. Jag tror att jag är både personligen och professionellt mer framgångsrik än många av dessa människor - men det skulle du aldrig veta genom att jämföra våra profiler online. Kanske beror det på att jag mäter min framgång med hur många människor jag hjälper, inte vilken strand jag sitter på.

Och av någon märklig anledning ses min ärlighet online på något sätt som en nackdel för min personliga varumärke av många i min bransch. Själva branschen som visar ord som öppenhet och ärlighet. De är allt annat än.

Under åren har jag följt hundratals människor i min bransch, och det finns ett fåtal utvalda som jag fortsätter att engagera mig med. De delar sina personliga, ibland mycket privata, mentala hälsokampar. De delar sina hälsokampar och förändringar. Och de delar sina affärsutmaningar. Jag uppmuntrar dem och de inspirerar mig att bli en bättre person, en bättre ledare, en bättre far och en bättre affärsperson.

Hur man blir mer ärlig online

Jag är förvånad över att jag till och med skriver dessa ord, men jag tror att de är nödvändiga. Här är vad jag skulle vilja se marknadsföringsledare göra med sin online-närvaro:

 1. Erkänna deras svagheter och utmaningar. Vi har alla dem, och det är inspirerande när personen du ser upp till delar deras.
 2. Fråga för hjälp. Alla behöver hjälp, sluta försöka låtsas att du har alla svar.
 3. Dela strålkastaren mer. Med publiken och nå dessa påverkare har, hur otroligt är det när de erkänner de som kämpar för att få uppmärksamhet online?
 4. Inspirera andra att de kan åstadkomma det du har åstadkommit. Vi har alla övervunnit motgångar för att komma dit vi är och dela hur du kom dit du är, låt dem veta att de också kan göra det.

Sociala medier erbjuder denna otroliga möjlighet att bygga mänskliga kontakter online. Det finns inget mer mänskligt än ödmjukhet, misslyckande, inlösen och svaghet, eller hur? Jag kanske inte har så många följare som andra i min bransch har, men jag kan försäkra er att jag har mycket djupare relationer med människorna som följer mig.

Visst, jag kunde skapa en falsk persona, bara dela vår affärsframgång och locka många fler följare. Men jag skulle hellre ha de verkliga relationerna som jag har utvecklat genom åren än att driva en ouppnåelig lögn.

4 Kommentarer

 1. 1

  Jag är inte företagare, så mycket av det du säger gäller inte mig direkt. Och jag är inte på sociala medier. (Jag skriver affärsartiklar för vänner och familj, och därmed hur jag kom över din webbplats när jag undersökte.) Jag tyckte verkligen om din artikel - jag tror inte att jag har stött på något så ärligt tidigare. Det är bra att se en framgångsrik företagsägare hålla det riktigt, så tack.

 2. 3

  Hej Douglas,
  Jag är en andlig varelse som har en mänsklig upplevelse ... mmmm. Jag ... eh HJÄLPMänniskor att leva sitt liv till fullo ... samtidigt som de säkerställer att de i gengäld hjälper andra när vi ... växer ..

  Strålande artikel ... men är du en hycklare ... som jag svär .... en pop-up-ruta anklagade mig bara för några sekunder sedan ... så..JA. Med respekt ... .. Jag väntar på att se hur du svarar och kanske vi kan ha en konversation ...
  John

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.