Personligt varumärke: Hur man skriver en sida om mig

me
Läsningstid: 2 minuter

Andrew Wise har skrivit en riktigt djupgående artikel om Den ultimata guiden för att skapa en sida om mig att du ska kolla in i detalj. Tillsammans med artikeln har han utvecklat en infografik som vi delar nedan som täcker ton & röst, inledande uttalanden, personlighet, målgrupp och andra nödvändigheter.

Jag älskar att lägga till mina 2 cent på dessa saker, så här går det. Jag skulle verkligen uppmuntra dig som företag eller som person att gå långt utanför din komfortzon. Jag känner alldeles för många människor som inte gillar att prata själva, inte gillar bilder som tagits av sig själva och föraktar videor eller ljud av sig själva. Kanske tror de till och med att denna praxis är narcissistisk. Jag ser ofta sådana anmärkningar på sociala medier.

Här är mitt svar: Din sida om mig inte för dig!

Selfies, talande videor, professionella porträtt och beskrivningar av dig är för din publik. Om du är en fantastisk individ och väldigt ödmjuk ... din om mig sidan måste återspegla det. Naturligtvis känns det konstigt att låta alla veta att du är ödmjuk. Men om du är ödmjuk, hur ska någon veta det? Kommer du att vänta med att träffa varje person var för sig för att de ska observera din ödmjukhet? Eller vänta på att andra ska tala till din ödmjukhet? Det kommer inte att hända.

Om ditt mål är att bygga auktoritet och ledarskap i ditt utrymme, din bästa skillnad är du. Det är inte nödvändigtvis din utbildning, din arbetshistoria, det är du! Det är du som låter alla veta varför de ska arbeta med dig. Människor gillar att arbeta med människor de vill arbeta med. Inköpsbeslut är ofta känslomässiga och beslutet bygger på hur väl din kund litar på dig och identifierar dig som en myndighet inom ditt yrke.

Att ge både sökmotoranvändare och webbplatsbesökare alla köer de behöver - de tal du har gjort, ledarna du associerar med, böckerna du har skrivit och till och med ett personligt meddelande till dem är viktigt.

Sidanot: Jag är också skyldig! Jag har dragit fötterna i flera år för att bygga en dedikerad sida på vår företagswebbplats om hur jag talar ... men detta råd från Andrew motiverar mig att få det gjort!

om mig

3 Kommentarer

 1. 1

  Det här är fantastiska grejer.

  För de som är skeptiska till att avslöja sina hobbyer och intressen eftersom de inte vill framstå oprofessionella, säger jag detta:

  Det handlar inte om professionalism, det handlar om dynamik i gruppen, utanför gruppen.

  Om din läsare ser på en varelse utanför sin grupp kommer de att ha en mer fientlig inställning till dig.

  Genom att avslöja små bitar om ditt liv, som att ha barn, springa, din kärlek till mexikansk mat kommer du att gå djupare in i gruppen där människor ser dig i ett mer gynnsamt ljus.

  Det är som haloeffekten.

 2. 2

  Enligt min mening är den bästa lösningen att presentera dig själv som en pålitlig person. Människor gillar att göra affärer med smart, kulturell och ärlig affärsperson.

 3. 3

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.