PersonalDNA - Personlighetsprofil

En vän till mig föraktar absolut personlighetstester. Jag gillar dem faktiskt, men känner mig inte för bekväm med att basera beslut på dem. Jag har haft arbetsgivare som använder testet för att utveckla team och för att förstå hur människorna i teamet kommer att interagera med dem. Att bli 'officiellt' utbildad av Utvecklingsdimensioner International, Jag känner mig bekväm att granska personlighetstester och inte använda dem för att förutbestämma arbetsförhållanden. När jag arbetade för företaget där vi utbildades fungerade testerna fantastiskt eftersom de ledde till personlig utveckling av hur vi interagerade med andra.

När jag flyttade till en tidigare arbetsgivare som inte brydde sig om någon utbildning, Myers-Briggs testavslutning är ytterligare en information som användes mot dig. Det är lättare för en chef att komma med ursäkter inte att leda när de ologiskt kan dechiffrera ett personlighetstest. Det blir till en krycka snarare än ett verktyg. Att inte förstå data kan leda till sämre beslut än att inte ha data alls. Vi ser detta om och om igen med mätningar, dåligt utvecklade undersökningar, dåliga fokusgrupper och svag analys. Personlighetstester är inte annorlunda. Att lägga en chefs- eller handledartitel på dig betyder inte att du vet hur du hanterar eller övervakar, och definitivt betyder det inte att du kan analysera någons personlighetstest för att ändra hur du arbetar med dem. Det är därför jag tror att min vän hatar dem ... och jag skyller inte på honom. Det skulle vara som att jag plockade upp en biologibok för att operera dig, skulle du lita på mig? Jag tror inte det.

Animerad ledare

Som sagt, jag gillade verkligen PersonalDNA: s rapport och deras kommentarer baserat på din inlämning. Kontrollerna var mycket intuitiva för att välja dina svar, jag är imponerad av användbarheten i deras applikation. Den färdiga rapporten var också korrekt och framför allt positiv. Det fanns tillräckligt med information för att måla en bild av dig själv, men inte för mycket för att någon kunde hålla informationen mot dig. Kolla upp
min personliga DNA-rapport
att se själv.

Animerad ledare… Jag gillar det!

En kommentar

  1. 1

    Jag gjorde några personlighetstester, och några av dem ger otroligt noggranna resultat med bara några frågor. Jag tror att de kan vara en bra riktlinje för att starta team. Men de kan inte vara det enda verktyget för att göra det.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.