PHP: Hur många dagar fram till jul?

JulhundVi har en klient som har en special som bara är bra fram till jul och inställningen för dagarna fram till utgången är i ett fält som sparas i databasen.

Jag behövde skriva ett cronjobb (schemalagt jobb) som uppdaterar fältet för varje restaurang varje natt. Jag hade aldrig skrivit några cron-jobb förut - tack till min kollega, Tim, på Imavex för att leda mig i rätt riktning. Jag har till och med fått det via e-post på morgonen för att meddela att det var framgångsrikt.

Hur som helst, tänkte jag, eftersom jag ändå hade skrivit koden, kunde jag dela med mig av det roliga och få ut det till er folk:

$ månad = 12;
$ dag = 25;
$ år = datum ("Y");
$ dagar = (int) ((mktime (0,0,0, $ månad, $ dag, $ år) - tid (ogiltig)) / 86400);
om ($ dagar> 0) {
$ år = $ år + 1;
$ dagar = (int) ((mktime (0,0,0, $ månad, $ dag, $ år) - tid (ogiltig)) / 86400);
}
växla ($ dagar) {
fall 0:
eko "God jul!";
break;
fall 1:
eko "Det är julafton!";
break;
default:
eko "Det finns". $ dagar. "fler dagar fram till jul!";
}

Se upp för kopiering och klistra in från inlägget, ibland blir apostroferna trasslade. Om du har WordPress kan du faktiskt infoga detta i koden på din sida och få den att visas. Jag är inte säker på att alla är glada över att julen bara är 48 dagar borta, men vad fan!

Om du ville kan du till och med bygga ut ärendet och göra de tolv dagarna av jul. 🙂

Den här koden tar också hänsyn till året, så nästa år fortsätter den att fungera!

4 Kommentarer

  1. 1
  2. 3

    Hej Doug,

    Tack för det här kodavsnittet. 🙂 Jag försöker lägga det på min bloggs sidofält som en widget. Jag klistrade in koden och den visar bara råkod på sidan .. Att inte vara en php-guide .. Finns det något “enkelt” sätt att få den att fungera?

    Tack,
    dan

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.