CSS-optimering för iPod och iPhone Safari

ipod touch och iphoneAtt bygga ut applikationer som är optimerade för iPod- eller iPhone-användning är ett utmärkt sätt att dyka in på en exploderande marknad med över 1 miljarder nedladdningar hittills. Det är viktigt att inse att dessa siffror inte innehåller webbläsarbaserade applikationer som är optimerade för Safari på iPhone eller iPod Touch och inte kräver någon nedladdning.

Idag bet jag kulan och köpte en 16 GB iPod Touch för att börja kolla in plattformen för både Safari och Apps. Visst ... Jag var glad att jag kan titta på filmer på vägen och iPod Touch kan fungera som fjärrkontroll för min AppleTV också!

Min första uppgift till hands var att uppdatera min Lönekalkylator för användning med Safari på iPod Touch eller iPhone. Det är en applikation som jag har byggt i praktiskt taget alla språk ... så det är dags att jag börjar lära mig utveckling för Safari och lära mig Apps -ramverket.

Intressant nog, att ta upp sidan i Safari använde inte automatiskt media = handhållen css-inställningar, så jag var tvungen att skriva några skripter på serversidan i PHP för att använda lämpligt formatmall:


> länk rel = "stylesheet" media = "skärm" href = "iphone.css" typ = "text / css" />
>? php} annat {?>
> länk rel = "stylesheet" media = "skärm" href = "style.css" type = "text / css" />
>? php}?>

Jag har fått sidan att se ganska bra ut, men jag vet att det finns massor av CSS-argument för iPhone och iPod Safari Jag kan använda, även flytta komponenter baserat på om sidans orientering är liggande eller stående. Jag ska fortsätta experimentera!

Har du en iPhone eller iPod Touch? Testa Lönekalkylator och låt mig veta hur det ser ut för dig! Tänk på att praktiskt taget alla ändringar mellan sidan gjordes endast med CSS! Det kan ha varit lättare att helt enkelt skriva en helt ny sida - men inte lika utmanande.

3 Kommentarer

  1. 1

    Douglas-

    Tack för iPhone CSS-tips ... skulle detta vara liknande för en Blackberry eller annan smartphone som använder en mobil webbläsare?

  2. 3

    Jag måste skaffa mig en iPhone, jag har inte ens en iPod touch. Jag kommer att gå vilse med css och så, men allt med kod är utanför min liga lol

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.