Pimp din blogg

Bloggar blev precis smutsiga. Jag hände över en blogg (jag kommer inte att nämna vilken), som hade en banner som hävdade att du kunde få betalt för ditt inlägg. Jag klickade igenom och efter att jag läst beskrivningen av tjänsten måste jag erkänna att jag ärligt talat kände mig lite smutsig. Även om det finns miljontals bloggar, med bra och dåliga, trodde jag aldrig att jag skulle se dagen att någon helt enkelt kunde få betalt för att lägga upp ett inlägg baserat på annonsörens krav. Jag hade fel ... det är här:

Betala per post

En av de uppfriskande egenskaperna hos bloggar är att de inte kommersialiserades ... det finns vanligtvis en uppenbar gräns mellan innehåll och reklam. Det fanns inte ens en avlägsen chans för intressekonflikt eftersom annonsörer sällan arbetade med bloggare. Mellanliggande reklamtjänster utförde vanligtvis allt arbete anonymt. Tjänster som PayPerPost kommer att suddiga den linjen.

Varför skulle du riskera ditt namn och rykte så här? Precis som en journalist som betalas av en politiker kommer du att förstöra ditt goda namn genom att sälja dig själv så här. Gör inte det. Det är inte värt det!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.