9 tips för att skapa effektiva PowerPoint-presentationer

tips om powerpointpresentation

Jag förbereder mig för en presentation som jag håller på med cirka sju veckor. Medan andra talare jag känner kommer att upprepa samma inaktuella presentation om och om igen, tycks mina tal alltid fungera bra när jag framställa, personifiera, praktiken och perfekt dem långt före evenemanget.

Mitt mål är aldrig att diktera vad som finns på skärmen, det är att designa anmärkningsvärda bilder som fungerar tillsammans med talet. Detta ökar både kognition och minne. Eftersom nästan hälften av folket hellre vill gå till tandläkaren än att gå igenom en presentation, siktar jag alltid på att kasta lite humor också!

Enligt en ny Prezi-undersökning, 70% av de anställda amerikaner som håller presentationer säger att presentationsförmåga är avgörande för deras framgång på jobbet

Clémence Lepers hjälper företag att bygga skarpa, ass-kicking platser som övertalar och stänger mer försäljning. Hon har satt ihop denna infografik av 9 tips för en effektiv presentation:

 1. Känn din publik - Vilka är dom? Varför är de där? Varför bryr de sig? Vad behöver de och vill ha?
 2. Definiera dina mål - Se till att de är SMART = specifika, mätbara, uppnåbara, realistiska och tidsdrivna.
 3. Skapa ett övertygande meddelande - Håll det enkelt, konkret, trovärdigt och fördelaktigt.
 4. Skapa en disposition - Börja med en introduktion om varför människor bryr sig, förklara fördelarna, stödja ditt meddelande med fakta, behåll ett undermeddelande per bild och avsluta med en specifik uppmaning till handling.
 5. Ordna bildelement - Använd teckensnittsstorlekar, former, kontrast och färg för att skapa ett intryck.
 6. Skapa ett tema - Välj färger och teckensnitt som representerar dig, ditt företag och din inställning. Vi försöker märka våra presentationer som vår webbplats så att det blir erkännande.
 7. Använd Visual Elements - 40% av människorna svarar bättre på bilder och 65% behåller informationen bättre med bilder.
 8. Haka din publik snabbt - 5 minuter är den genomsnittliga uppmärksamheten och din publik kommer inte ihåg hälften av vad du nämnde. Ett misstag jag brukade göra tidigt var att prata om mina referenser ... nu lämnar jag det åt MC och ser till att mina bilder ger den effekt och auktoritet de behöver.
 9. Mät effektivitet - Jag uppmärksammar direkt efter mina tal hur många som vill prata med mig. Ju fler visitkort, desto bättre blir min prestanda! Eftersom människor är mobila, uppmuntrar jag dem också att skicka sms till mig för att prenumerera på mitt nyhetsbrev (sms MARKNADSFÖRING till 71813).

I slutändan kommer verksamheten som genereras direkt från publiken eller från nätverket som de hänvisar dig till att visa hur framgångsrik du är. Att bli inbjuden tillbaka för att tala är alltid ett plus också!

PowerPoint-presentationstips

En kommentar

 1. 1

  Att använda effektiva bilder kommer definitivt att hålla din publik intresserad. Men se till att inte överanvända dem! De kan bli distraherande om det finns för många av dem. Tack för att du delar tipsen.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.