Förutsäger läsarskap

Om jag inte har något att skriva om på min blogg, brukar jag surfa och hitta några otroliga länkar och dela dem istället. Om du tar dig tid att återvända till min webbplats eller prenumerera på mitt flöde, vill jag försäkra mig om att jag inte slösar bort din tid genom att göra ett blogginlägg halvt.

Trots mina ansträngningar är några av mina inlägg stinkande och andra får massor av uppmärksamhet. Efter att ha bloggat i flera år är det fortfarande omöjligt för mig att förutsäga min läsekrets. Jag antar att det är mycket som en defensiv backning som försöker förutsäga nästa spel. Fotbollslag som vinner har vanligtvis större konsistens och färre fumlar. De spelar alla ner som om det är den sista ner. Fotboll, säger de, är ett spel med tum.

Att vinna på bloggar är detsamma. En bra offensiv linje kan fortfarande få sparken och förlora lite yardage, men totalt sett kommer de att trycka framåt och få den första ner. Jag kan inte förutsäga vilka av mina inlägg (fotboll = spel) som får mig till slutzonen. Jag vet dock att större konsistens och mindre fumlar kommer att få mig dit.

Som ett resultat oroar jag mig inte om eller inte detta inlägget kommer att vara det, jag vet bara att om jag fortsätter att blogga ofta och blogga bra att jag kommer att fortsätta att få läsare (fotboll = yardage). Konkurrensen är dock tuff.

För närvarande är jag emot alla på semester, allas bästa inlägg 2008 och allas förutsägelser för 2009. Den verkliga tävlingen är dock med mig. Tävling är inte att hitta tid att posta. Konkurrens undersöker inte ett inlägg tillräckligt bra för att lämna dig med kärnan av kunskap du kom för.

OT_275038_CASS_bucs_12
Otroligt foto av Brian Cassella, fotojournalist

Under 2008 har bloggen cirka en kvart miljon besökare med nära 2,000 XNUMX prenumeranter (e-post + RSS). Jag har inte fortsatt tillväxten på den här bloggen som jag haft tidigare - till stor del på grund av min konkurrens. Förändringar på jobbet tillät mig inte att lägga tid och ansträngning på bloggen som jag borde ha. På senare tid har jag vänt på den statistiken och är tillbaka på uppgången igen.

Jag ser fram emot att få några i slutzonen 2009!

En kommentar

  1. 1

    De flesta bloggar är utanför manschetten, personlig kommentar backas upp av tio minuter på sökmotorerna. Det ironiska är inte att vissa är bra och andra är dåliga, eller till och med att vissa är populära och andra inte. Det är mest nyfiken att vi glatt konsumera och respektera innehåll som bara är marginellt strängare än avslappnad konversation.

    Jag förutspår att förutsägelse av läsekretsen - liksom avläsande läsare - kommer att bli svårare eftersom bloggningen fortsätter att växa i popularitet. Inte förrän detta fenomen löser sig kommer vi att kunna hoppas att förstå dess verkliga inverkan.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.