Hur man förhindrar bedrägeri i din nästa onlinetävling

online tävlingsbedrägeri

Vi kommer snart att starta den första av många tävlingar för att locka fler besökare till våra nyhetsbrev via e-post. Medan vi har omfattande utvecklingsresurser finns det inget sätt att utveckla tävlingen själva. Vi ska använda Hellowave, en tävlingsleverantör online. Varför? Den främsta orsaken:

Bedrägeri

Jag ska vara ärlig och helt erkänna att jag har lurat i en online-tävling. För flera år sedan hade vi en regional social media-tävling för att hitta den mest populära mannen och kvinnan i stan. Efter att jag sett källan till tävlingssidan, fick jag snabbt reda på att jag kunde lägga till en omröstning bara genom att gå till en specifik URL som var inbäddad i koden. Tävlingsutvecklaren trodde att han var smart och helt enkelt blockerade alla som kom från samma IP-adress.

Så jag lade till en iframe på min webbplats som pekade på min röstlänk. Alla som öppnade min sida den dagen röstade av misstag på mig. Under hela dagen skulle jag kontrollera röstningsresultaten och bara ta bort iframe när jag kom långt fram på rösterna.

Innan du bedömer mig kom jag ren innan jag vann tävlingen. Jag skrev utvecklaren och lät honom veta att jag lurade. Och sedan talade jag vid evenemanget om hur lätt det var att fuska i tävlingar online. Chansen är stor att om du får dina utvecklare att piska upp en tävling online kommer du att öppna dörrarna för fusk. Jag har sett hundratals tävlingar online och jag är förvånad över hur många som använder dessa enkla metoder som välkomnar fuskare.

Onlinetävlingar fungerar genom inbäddade webbplatswidgets och sociala applikationer har omfattande funktioner som förhindrar bedrägeri. Naturligtvis hjälper de dig också att optimera tävlingarna, använda dem över digitala medier och mäta svaret.

Denna infografik från EasyPromos går igenom tre metoder som leder till bedrägeri i onlinetävlingar:

  1. Användningen av flera konton och röstautomationsprogramvara.
  2. Online röstköp.
  3. Använda stulna konton, via nätfiske, för att rösta.

Easypromos tillhandahåller ett omfattande verktyg med 11 säkerhetskontroller för övervakning och förebyggande av bedrägerier i dina rösttävlingar. Du har också tillgång till bedrägeriindexet - ett verktyg som informerar dig om en användare har begått bedrägeri, vilket gör att du kan bestämma giltigheten för hans / hennes inlägg. De Easypromos bedrägerikontroll Systemet hjälper dig att upptäcka och förhindra dåliga metoder. undvika tvister mellan deltagarna; och organisera transparenta och rättvisa omröstningstävlingar för din gemenskap.

Hur du skyddar ditt nästa innehåll från bedrägerier

En kommentar

  1. 1

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.