Fyra bloggfel som jag borde ha undvikit

företagets bloggstartare

ProBloggerI eftermiddag tillbringade jag några timmar på Barnes och Noble. Barnes och Noble är mycket närmare mitt hem, men jag måste erkänna att Borders är mycket bättre organiserade och att böcker är lättare att hitta. Jag går ständigt i gångarna på Barnes och Noble snarare än att spendera tid på att läsa.

Hur som helst, jag plockade upp min favoritmagasin, Praktisk webbdesign (aka .net) och äntligen plockade upp Darren och chris' bok, Hemligheter för att blogga dig till en inkomst med sex siffror.

Jag tror inte att bokens titel gör det rättvisa. Även om en hel del av boken handlar om intäktsgenerering och Darrens framgång med den, sträcker sig bokens råd långt bortom. Jag skulle rekommendera det till alla från en strategiguide för bloggning också. Det skiljer sig från några av mina andra favoritböcker om bloggning, som shel och Scoble's bok, Nakna konversationer, genom att det är mer taktiskt i sitt tillvägagångssätt snarare än strategiskt. Det här är en bok för att komma igång med att lyckas blogga.

Boken förstärkte många av de tekniker och taktik som jag har talat om på den här bloggen, men jag borde dela med dig av de största bristerna i min bloggning:

 1. Min bloggning är inte alltid konsekvent på grund av mitt arbetsschema. Detta skadar min fart eftersom läsarna inte alltid är säkra på kvalitetsinnehåll varje dag.
 2. Min webbplats är märkt mer för mig än marknadsföringsteknik och många av inläggen delar jag personliga anekdoter som kanske inte har något att göra med marknadsföringsteknik. Mina läsare har förväntat sig det av mig, men jag vet att många läsare har gått på grund av det.
 3. Min blogg kan antagligen täras upp i flera nischämnen som är mer riktade ... kanske online marknadsföring, sociala medier och webbutveckling. Jag kanske fortfarande jobbar en dag för att tärna upp innehållet, men det är ett tufft (mycket tufft) jobb. Om jag skulle börja om är det definitivt den riktningen jag skulle ha tagit.
 4. Mitt domännamn skulle inte vara dknewmedia.com. Än en gång suddar bloggen ut mellan mig och mitt faktiska ämne. Det gör också bloggen omöjlig att sälja, eftersom jag inte vill sälja mitt namn. Jag håller dock ett öga på vissa domäner! Om jag kan hitta några bra letar jag efter att skarva mitt innehåll och koppla bort min blogg med mitt namn.

Ser fram emot Chris och Darrens reaktion på det här inlägget. Om du inte bloggar ännu, se till att hämta Darren och Chris bok för att komma igång på rätt spår. Bra läsning!

7 Kommentarer

 1. 1

  Tack för förslaget. Jag kommer definitivt att titta på det.

  Under tiden var min lösning på # 3 att skapa separata bloggar för olika ämnen. Även om det tillåter mig att fokusera mitt skrivande för varje publik är det ibland ansträngande att försöka skapa så mycket nytt innehåll.

  Jag skulle gärna höra andras åsikter. separata bloggar eller riskerar att göra några av dina läsare alienerade?

  • 2

   Att dela upp innehållet i separata riktade bloggar har många fördelar, både för dina läsares förväntningar och koncentrera nyckelord för sökmotorer. Det finns ingen anledning till att någon inte kunde registrera sig för var och en av dina bloggar, jag tror att det är det bästa sättet att gå!

 2. 3

  Jag skulle tro att att separera innehåll i en blogg skulle vara vägen att gå istället för tre eller fyra olika bloggar. Jag antar att om du har tid att uppdatera bloggarna skulle det vara enkelt.

  Bra inlägg Doug.

 3. 4
  • 5

   Tack Chris! Nej - Doug kommer inte att saknas från den här bloggen snart jag lovar ... om det inte kommer pengar mellan bloggen och mig 😉

   Intressant anmärkning om detta, inom några dagar efter att jag ändrat mitt domännamn, gick jag från # 2 i Google till # 1 för Marketing Technology Blog så det finns något med dessa SEO-grejer.

   Ger en bra fallstudie om att välja ditt domännamn!

 4. 6

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.