Jag skulle kunna vara allt för dagens låga, låga pris på ...

Söker

Innehållet på min webbplats har inte varit särskilt starkt den senaste veckan - ledsen om någon av er besviken. Jag har varit ganska upptagen med att utveckla en handfull applikationer hemma. Vad jag inte gör upp i innehåll, jag hoppas att jag kan hitta på några plugins. På jobbet förbereder vi oss på en större programutgåva och jag har ett demonstrationsprojekt som kommer att ge ett sätt att självdemonstra några av de viktigaste funktionerna. Det är mycket som väger min framgång och jag har knappa resurser för att få det gjort så det är en utmaning.

Alla projekt går bra och jag kommer att uppfylla deadlines, det tar bara några tunga arbetsveckor. Jag utvärderar också min heltidsanställning och tar noggrant över min framtid där och väger den med några starka möjligheter på utsidan. Du hatar att lämna en bra arbetsgivare, men ibland måste arbetet komma till enkel ekonomi. Jag gillar inte att ägna uppmärksamhet åt pengar när det gäller ett jobb, men jag har jobbat med hopp om att fånga min inkomst för ett par år sedan när jag konsulterade. Det har blivit klart att det inte kommer att hända om jag stannar kvar. Med en son som börjar universitetet i höst måste jag göra några justeringar och göra dem snabbt.

Jag älskar förändring och är oerhört optimistisk om mina möjligheter. Jag gick nästan för en start för några månader sedan, men tidpunkten var helt enkelt inte rätt. Det ser dock ganska bra ut nu. Få människor kan fortsätta att ha hjälpt företag från Vancouver Island till Island till Australien för att genomföra online strategiska marknadsföringsmål, integration och automatisering. Mina kunder har varit några av de största i världen, inklusive The Indianapolis Colts, The Home Depot, United Airlines, Icelandair, Liberty Mutual, Goodyear, Hotels.com, AG Edwards och en mängd andra utvecklingsföretag och byråer däremellan. Innan dess byggde jag ett direktreklamprogram på flera miljoner dollar för en större tidning. Framgång bygger förtroende, så jag är ganska säker på att jag kan vända vilket företag som helst när det gäller marknadsföring och teknik.

Som både integrationskonsult och produktchef har mitt ansvar varit att konsultera företag, identifiera möjligheterna och utföra den lämpliga lösningen för dem. Mitt nuvarande ansvar fokuserar på CAN-SPAM-efterlevnad, design av användargränssnitt, tillgänglighet, användbarhet, API och funktionsutveckling. Jag är också väl insatt i geografiska informationssystem, Analytics och sökmotoroptimering. Heck, jag fick till och med mitt namn på tryck i år med några bidrag jag gjorde till Chris Baggotts bok, Email Marketing by the Numbers.

Jag ser fram emot att fortsätta den här typen av arbete - antingen genom mitt eget konsultföretag eller genom en chef / chefsnivå i ett annat företag. Jag är också intresserad av lång sikt kontraktsförhållanden. En dröm som går i uppfyllelse skulle vara att börja konsultera under mitt eget företag igen. Jag kan inte lämna Indianapolis - mina barn älskar det här och de bor nära sin mamma. Så om det finns en möjlighet att arbeta fjärrkontroll är jag allt för det också. Jag ser fram emot att dyka först in i några nya utmaningar, kanske sökmotoroptimering. Jag har haft fantastiska resultat med den här webbplatsen och vet att jag kunde göra det för alla andra.

Åh ... och jag ska aldrig ge upp bloggen! 😉

6 Kommentarer

 1. 1

  Det är trevligt att ha några frestande erbjudanden runt. För några månader sedan erbjöds jag 100K att arbeta ett år i Qatar, ett litet land utanför Irak, som nätverksadministratör.

  Det skulle ha varit ett frestande erbjudande för mig för 8 år sedan, men nu med en fru och en 9 månader gammal son kunde du inte dra mig härifrån om du försökte!

 2. 2

  Jag lämnade heltidstjänsten för 3 månader sedan för att starta ett nytt företag, och jag har aldrig känt mig så energisk 🙂 eftersom jag är fri att arbeta med det jag gillar (inom vissa gränser!) Jag är mer kreativ än jag någonsin har varit.

  Jag har fördelen med en partner som tar in tillräckligt med pengar för att hålla företaget och oss flytande vilket hjälper!

  Åh, och kommer inte din nuvarande arbetsgivare att läsa denna Doug och undra vad som händer? 🙂

 3. 3

  Doug

  Eftersom du är en bra personlig vän till mig, kommer jag att vara lite kritisk här och placera ditt inlägg i kategorin "lufta smutsig tvätt" offentligt. Många av oss kritiserar ofta professionella idrottare för att göra ett sådant uttalande (t.ex. Terrell Owens, Randy Moss). Även om det är sant att de fortsätter att bli anställda av andra och applåderade för spännande arbete på jobbet, blir deras karaktär ganska fläckig med tiden.

  Kåt

  • 4

   Wow, det var definitivt inte avsikten med inlägget, Randy. Jag har faktiskt bara bra saker att säga om min nuvarande arbetsgivare. Det finns ingen "smutsig tvätt" i posten alls. Jag är fortfarande helt engagerad i dem och tycker att de är de bästa jag någonsin har arbetat för.

   Det här var inte ett inlägg som på något sätt drevs för att suddiga min nuvarande arbetsgivare eller lufta smutsig tvätt - det är ett inlägg för att "testa vattnet" och se vilka möjligheter som finns där ute som jag inte är medveten om. Jag når ett vägskäl i mitt liv där mina mål inte matchar mina nuvarande anställningsmöjligheter. Det är så enkelt som jag kan uttrycka det.

   Jag vill hellre vara öppen och ärlig om mina önskningar än att hålla munnen stängd. Det finns de som tycker att du inte ska säga någonting och helt enkelt gå ut genom dörren. Jag bryr mig för mycket om det här företaget för att göra det. De borde inse vilka mina behov är och jag bör inse vilka deras behov är. Om det är en match är jag med! Om inte, måste jag gå vidare med mitt liv.

   Återigen ... det finns ingen "smutsig tvätt" att tala om.

   Hälsningar,
   Doug

 4. 5

  Att testa vattnet är bra. Att ha den nuvarande arbetsgivaren ta reda på det i ett blogginlägg ... inte så bra ... men jag antar att du redan har haft en del konversation med dem och utöver det är det inte min sak.

  Lycka till.

  Om du behöver hjälp med deltid, låt mig veta.

  • 6

   Hej Graydon,

   Jag tror inte att det fanns någon överraskning från deras sida - men det finns viss oro. Jag har alltid varit en öppen och ärlig person och har varit det ganska länge. Detta inlägg kommer bara efter månader av diskussion och beslutsfattande.

   Naturligtvis ger bloggning en helt ny dimension till en sådan situation. Det är inte något du kan slå upp i en hanteringsmanual, det är säkert! Vi arbetar dock igenom det.

   Tack!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.