Skydda programvara och kunder från förfalskare?

CopTroligtvis några av de värsta snurr som jag någonsin har läst på Software Piracy!

Läs artikel: Microsofts mjukvaruskyddsplattform. Det här är lika illa som Patriot Act! (AKA: Vi måste skydda din frihet, och du kommer att vara en patriot om du ger upp några av dina friheter så att vi kan skydda din frihet ... va?). Microsoft borde helt enkelt ha gjort detta till ett internt memo:

Microsofts vinstskyddsplattform: Håll programvaran dyr och vinsten genom taket!

Jag är övertygad om att de flesta bara kommer att stjäla när de måste. Visst, det finns många människor som kommer att stjäla för det - men jag tror inte att det är majoritet. Jag tror att jag talar för många människor när jag säger att Microsoft Software IS dyr. Jag har aldrig heller någon förväntan på någonsin få support. Och - jag vet att jag måste vara beroende av uppdateringar för att hålla programvaran igång. Och - jag vet att jag måste köpa och installera annan programvara för att skydda min Microsoft-programvara från skadliga attacker.

Ordet "förfalskning" är inte ett exakt begrepp. Programvaran är inte förfalskad ... rutorna och CD-skivorna kan vara ... men programvaran är den faktiska Microsoft-programvaran. Bekämpa olagligt kopierad och installerad programvara gör det INTE skyddar programvara och skyddar inte heller kunder. Kunder som älskar din produkt kommer alltid att vara villiga att betala för den produkten. (Jag betalade för XP och Office XP)

Det är otroligt okunnigt och modigt snurr för Microsoft att lägga ut en skitnot. Finns det någon som tror att detta är ett ärligt budskap? Detta är problemet med marknadsföring idag, folk tror inte på det eftersom det är otroligt.

4 Kommentarer

 1. 1

  "Jag är övertygad om att de flesta människor bara kommer att stjäla när de måste."

  Jag vill sååå tro på dig. Jag vill så mycket tro att bröden som blir stulna bara matar tjuvens hungriga familj. Jag vill så mycket att det ska vara sant ...

  Men i denna tid tror jag att programvara, någons programvara, ses genom glasögon från de första åren av Microsofts Windows 3.något ... INTE att kopiera det var rätt (!!!) utan snarare att Microsoft inte "verkar inte ha något emot" kopieringen. (Helt inte sant men det var uppfattningen.)

  Jag tror inte att Joe Average klarar av att tydligt skilja mellan utvalda programmerares hårda arbete, försöka få en försörjning och de mega-affärsmonolit som bara försöker kräva ett rättvist pris för sin produkt. Som sådan är det lite oro från Joes sida vilken programvara han eller hon "använder" på något som helst lagligt eller olagligt sätt.

  Det här är en fråga om uppfattning och en bristfällig på det. Vi borde betala för varje program vi använder. Jag tror bara inte att Joe Average håller samma uppfattning.

  förlåt ... bara min $ 0.02

 2. 2

  Ingen ursäkt nödvändig, William! Jag tror att vi är närmare enighet än du kanske tror.

  Jag tycker att debatten är värd diskussion. Hjälper piratkopiering ett programvaruföretag genom att distribuera programvara effektivt? Jag är säker på att det gör det för vissa.

  Jag kanske är naiv när jag tror att folk skulle betala för att jag betalar för programvara. Jag måste erkänna att jag har använt piratkopierad programvara och sedan betalat för det senare också. Ibland är rättegången mycket begränsad och jag var fortfarande inte säker på om det var värt pengarna.

  I mitt hjärta tror jag att utbud och efterfrågan styr prissättningen. Genom att kringgå och begränsa det med kontroller som tvingar en person att köpa, tror jag att du ber folk att stjäla det istället.

  Hur mycket är Windows värt? 400 $? 100 $? $ 10 / mån? Varför är det värt mer pengar på en ny dator (OEM) snarare än en uppgraderad dator? Jag tror att prisstrukturen i sig är bristfällig, och Microsoft slutar spendera MYCKET med pengar på Piracy snarare än att helt enkelt göra deras programvara mer överkomligt.

  Tack för att du kommenterar!
  Doug

 3. 3

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.