Hur man INTE ska slå till en influencer, bloggare eller journalist

dunno kvinna1

Jag fick det här e-postmeddelandet från en PR-professionell för att se om jag skulle blogga om deras kund på Martech Zone. Det här är hela e-postmeddelandet, följt av hennes kontaktinformation och telefonnummer.

[Client Name] utökar sin internationella verksamhet och tjänster genom att förvärva en UK-baserad multimediatjänstleverantör nästa vecka, vilket ytterligare stärker sitt globala fotavtryck och når nya marknader.

Genom detta förvärv kommer [Client Name], som är känt för att producera oöverträffade multimediaupplevelser för varumärken över hela världen, att lansera på den europeiska marknaden för att stärka företagets regionala kundsupport i Europa, Mellanöstern, Afrika och Indien. För närvarande stöder underhållningsmediainitiativ i butiker, online och på enheter i 70 länder, [Client Name] betjänar kunder som Starbucks Coffee®.

För mer information, se Business Wire pressmeddelande [Länk].

Skulle du vara intresserad av att skriva om [Client Name] s senaste förvärv?

Dags för en rant kära PR-professionell:

 1. Först ... tekniskt strider denna SPAM mot CAN-SPAM-lagen. Du begär mig och du ger ingen avregistreringsmetod i din e-post (eftersom du förklädde den som en personlig e-post). Jag har ingen affärsrelation med dig, och jag har aldrig heller haft någon relation med dig.
 2. Jag har ingen aning vem din klient är eller varför jag ska skriva om dem. Att bara skriva deras namn ger mig ingen inblick i deras företag, deras produkter eller deras tjänster.
 3. Du berättade inte vem de köper. Vilken tjänsteleverantör? Varför är det relevant för min publik?
 4. Skicka inte mig en länk för att få ytterligare information. Min tid är värdefull. Berätta varför den här nyheten är specifikt relevant för min blogg och dess publik.
 5. Berätta för mig vad du vill att jag ska skriva om och skriv det för min publik.
 6. Inkludera bilder eller videor som kan vara tillämpliga på berättelsen för mig att dela.
 7. Ge länkar som du vill att jag ska dela med mina läsare som ger dem ytterligare information.

Sluta vara så lat och du kan få bättre resultat. Det är ganska uppenbart att din e-post helt enkelt var en klippning och klistra in som du automatiskt skickar till dussintals bloggare. Sluta. Läs mitt inlägg på Hur man lägger till och påverkar, bloggare eller journalist för att se hur det görs!

5 Kommentarer

 1. 1

  Det gav mig en chuck eftersom det första som kom att tänka på var SPAM. Du skulle tro att om du vill att någon ska skriva om dig eller ditt företag skulle du ge den personen så mycket information som behövs för att få en uppfattning om vad enheten handlar om. Eftersom det här ser ut som ett formulärmeddelande skickades det förmodligen till många andra personer som fick samma sak. Som jag sa fick det mig att skratta. Tack för det.

 2. 2

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.