Framväxten av syftadriven social marknadsföring

syfte driven marknadsföring

Du hittar mig ofta i några enorma debatter online om allt som har med politik, religion och kapitalism att göra ... alla glödande knappar som de flesta undviker. Det är därför jag har personliga och märkesvaror över sociala medier. Om du bara vill marknadsföra, följ varumärket. Om du vill ha mig, följ mig ... men var försiktig ... du får mig alla.

Medan jag är en skamlös kapitalist har jag också ett stort hjärta. Jag tror att vi bör hjälpa varandra och inte vara beroende av byråkratier som är ineffektiva och ineffektiva. Jag tror verkligen hur vi förändrar saker genom att ta personligt ansvar och hjälpa till att vara katalysatorer för förändring. Vår byrå donerar alltid tid, pengar och andra resurser för att inte bara hjälpa välgörenhetsorganisationer ... utan också för att hjälpa företag som inte har resurser men har löfte.

Det är inte längre tillräckligt bra för att bara ha en social media närvaro. Marknadsföring 3.0 kommer att vinnas av dem som blir syftadrivna sociala varumärken, och för att göra det måste CMO-, CSO-, CSR- och Foundation-ledningarna anpassas för att få en sammanhängande varumärkeshistoria till liv. Kolla upp We Firsts infografik nedan med några kalla svåra fakta som gör det klart att vinstens framtid är syfte, och de mest ikoniska varumärkena i framtiden kommer att vara de som driver den mest meningsfulla sociala förändringen. Simon Mainwaring

Det är inte bara rätt sak att göra, att vara ändamålsenlig blir också en förväntan hos företagen motivation för anställda och en växande köpvana hos konsumenterna. Människor vill att deras pengar ska gå till företag som är miljömedvetna, behandlar sina anställda väl och investerar tid och energi i att göra världen till en bättre plats.

Jag är glad ändamålsenlig marknadsföring blir en växande strategi och ett samtalsämne - jag har skrivit tidigare om frustrationen jag har när människor kritiserar orsaka marknadsföring (vi diskuterade detta med ALS Ishink Utmaning... ugh). Jag skulle uppmuntra varje företag att främja de ansträngningar de gör för att hjälpa dem runt omkring dem - detta inforgrafiska pekar på varför!

Marknadsföring 3.0

3 Kommentarer

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.