Redo, eld, sikta

Depositphotos 3269678 s

Den här kvällen var en fantastisk kväll med några mycket välkända sälj-, marknadsförings- och varumärkesexperter. Vi blev inbjudna till en mycket trevlig restaurang i ett privat rum. Syftet med mötet var att hjälpa en kollega som ville ta sin verksamhet till nästa nivå ... eller några nivåer bortom där det är nu.

Det var massor av överenskommelse i rummet ... ta reda på vad det är du gör i en enda mening, identifiera de egenskaper som skiljer dig, utveckla en process för att sälja dina tjänster baserat på det värde du ger, ansluta till ditt nätverk för att identifiera de bästa utsikterna att marknadsföra till och utveckla ett varumärke som omfattar vad du tar med till bordet.

Jag var inte nödvändigtvis oense med detta ... men det är något ganska intensivt arbete, eller hur? Du kan arbeta i flera år med dessa saker ... och hamna tillbaka på ritbordet för att du inte lyckades.

Med all respekt för mina kollegor är jag alltid lite skeptisk när experter tillhandahåller denna typ av strategisk planering och rådgivning. Jag har ärligt arbetat i och runt marknadsavdelningar i över två decennier nu och jag kan inte tänka mig en enda marknadsplan som fungerade som planerat.

Ärligt talat tror jag att mycket av det här talet bara är vallmo.

Det är inte helt våningssäng ... Jag tror att det är viktigt att tänka strategiskt. När allt kommer omkring måste du veta var målets allmänna riktning är innan du trycker på en avtryckare. Jag vill dock hellre att någon ska skjuta först och sedan sikta istället för att arbeta i flera månader för att sätta upp ett skott som kanske eller inte träffar bullseye alls.

Jag ser ofta att företag misslyckas innan de någonsin drar igång. De är så rädda för misslyckande att de är förlamade och tar faktiskt aldrig de nödvändiga riskerna för att gå vidare. Titta runt dig på de företag som är framgångsrika. Är de framgångsrika eftersom de planerade felfritt? Eller är de framgångsrika eftersom de var smidiga och kunde anpassa sin strategi efter behov från deras kunder, deras kunder och deras bransch?

Vilka är dina åsikter? Erfarenhet?

8 Kommentarer

 1. 1

  Jag tror att du har rätt för det mesta. Det verkar för mig att det beror på vad du gör och hur säker du är på att något är värt att marknadsföra. Vad jag menar är att det ibland är mycket nödvändigt att få en formell plan på plats som har riktning och syfte. Det hjälper människorna som genomför planen att faktiskt hålla sig på kurs. Men inom den planen måste det utföras mer än planering. Inledande strategier kan bli upp och ner på några dagar. Det kräver snabba förändringar.

  För att ta din analogi lite djupare, föreställ dig om du inte siktade alls innan du avfyrade. Du kan träffa målet, men du kommer troligen att missa helt, eller träffa en vän eller dig själv. Det är därför jag tänker att detta är mycket beroende av hur säker du är på idén eller verksamheten (hur stort målet är).

  Så för att sammanföra allt - i den här konkurrensutsatta miljön vi alla är i, måste vi sikta väldigt snabbt mot målet och skjuta, sedan rikta igen och skjuta igen, sedan verkligen sikta och skjuta igen. Eller ... ta bara med hagelgeväret.

 2. 2

  Doug

  Jag är med dig på den här. Efter att ha kommit från en halvstor organisation där hastighet mättes i månader och halvår och "strategi + att få det" var 15 år långa institutioner såg jag värdet av att vara smidig när vi började tillämpa en ny metod för driften av vår verksamhet . Nu kör marknadsföring för en start som, när jag började, var mindre än det marknadsföringsteam som arbetade för mig är din poäng ännu viktigare. De kollektiva erfarenheterna från de ledande medlemmarna i teamet borde vara tillräckliga för att peka dig i rätt riktning. Att vara smidig och bli bättre hela tiden handlar om operativ excellens ... en otroligt viktig och ofta förbisedd kompetens för växande lag.

  - Jascha

 3. 3

  Helt överens, Brian! Ironin är att jag tillbringar större delen av min fritid med att läsa och studera andras resultat så att jag vet vilken riktning målet 'ska vara'. Jag oroar mig bara för att många företag faktiskt aldrig tar det första steget. De misslyckas inte omedelbart på grund av felsteg ... men de misslyckas i slutändan när andra passerar dem.

 4. 4

  Ja jag håller med. Jag har inte sett dålig marknadsföring från första hand men jag fortsätter att höra historier om äldre företag som verkligen kämpar med de första marknadsföringsinsatserna. De förstår det bara inte så all planering i världen hjälper dem inte att lära sig de riktiga lektionerna de behöver för att sikta igen och skjuta igen och de upprepar inte tillräckligt snabbt för att lösa problemet.

  Förresten, det är en bra analogi. Det fungerar mycket bra i det här fallet. Du har rätt i att bara veta var målet är och jag är säker på att du har en mycket stark känsla för det. Vissa människor gör det dock inte. Vem vet om planering hjälper, men det finns vissa som bara skjuter sig själva i foten med sin marknadsföring. (Jag var tvungen att säga det, det passade bara för bra)

 5. 5

  Doug Jag kunde inte hålla med dig mer. Kärnan i vem jag är är: ENTREPRENÖR. Och när det gäller entreprenörer handlar jag om att visionera framtiden och vidta nödvändiga åtgärder för att komma dit. Jag tror på strategier. Jag tror på planering. Men jag måste erkänna att jag aldrig har utvecklat en traditionell "affärsplan".

  För ett år sedan hade jag en konversation med en gentleman. Jag minns inte ens hans namn. Vi träffades för första gången vid ett frukostmöte vi båda deltog i Castleton, Indiana-området. Det var en av de "stå-ut-på-parkeringsplatsen-för-över-en-timme-efter-du-bara-träffade-konversationer" och på något sätt kom vi vidare till ämnet att skapa en affärsplan. Jag erkände för honom att jag aldrig hade skapat en traditionell affärsplan. Han frågade mig "Planerar du när som helst snart att få finansiering från en bank för ditt lilla företag?" Jag svarade: "Nej." Oroa dig inte för en affärsplan, sa han. I grund och botten sa han till mig ”Eld och syfte.” Han uppmuntrade mig att följa min entreprenörsanda och gå ut och lyckas.

  Och så Doug det är vad jag har gjort de senaste tre åren sedan jag lanserade Cross Creative i oktober 3. Så Grattis på födelsedagen till mitt företag och många fler års framgång för oss båda när vi strävar efter att tjäna med de passioner som rör upp oss varje ny dag! Det är en fantastisk dag att vara entreprenör.

 6. 6

  Helt överens, Doug. Analysförlamning är inte bara ett symptom hos stora företag. Många småföretagare är också rädda för ett felaktigt drag. Åtgärd, med mått för att utvärdera framgång, är en bra strategi. Fortune gynnar de djärva.

 7. 7

  Jag håller också med Doug, Flexibilitet är namnet på spelet idag. Strategiskt tänkande idag måste inkludera förmågan att snabbt anpassa sig till en ständigt föränderlig marknad.

 8. 8

  Det är därför de riktigt framgångsrika entreprenörerna startar företag ... sedan säljer dem till strategerna som pratar för mycket "poppycock" för att någonsin ha startat en på egen hand.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.