Resurser kontra resursfullhet

Support

Jag hände över en video av Tony Robbins at TED det var ganska inspirerande. En av hans linjer gick verkligen sant med mig personligen:

Resurser kontra resursfullhet

Ett av de mest tillfredsställande jobb jag någonsin haft var att vara en integrationskonsult för ExactTarget. På den tiden hade ExactTarget ett ganska begränsat applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) men vår kundkrets växte i sofistikering och automatisering. Varje dag var ett möte med en klient som hade ett mycket komplext problem, och mitt jobb var att lösa problemet med vårt enkla API.

Mycket av min framgång vid den tiden var att jag alltid räknat ut ett sätt att uppnå slutmålet. Om API inte stöder en specifik metod, skulle jag använda kombinationer av data och samtal för att övervinna det. Ibland var lösningarna ganska geniala (och tog ett hjärnförtroende att lösa). Vi brukade driva några av produktionspersonalen för att våra lösningar skulle tjäna miljontals API kallar för att utföra uppgiften.

Nyckeln till min fortsatta framgång är att jag sällan säger nej, om någonsin. Ibland måste du ändra sökvägen för att komma till destinationen. En väg är en resurs. Om det inte finns måste du vara fyndig och bygga din egen!

Inte har medel är en ursäkt för att inte få saker gjorda. Rådighet är förmågan att hitta ett sätt att få något gjort, oavsett resurser!

Här är hela Tony Robbins -presentationen om TED. Varning: Han använder några mycket färgglada utmaningar.

Tack vare Angela Maiers för fyndet!

5 Kommentarer

 1. 1

  Doug:

  Efter att ha läst det här inlägget och lyssnat på Robbins-bandet tittade jag på mina nyårsresolutioner, slet dem upp och skrev bara en ny resolution: ”Just get it done”. Lägg märke till att jag inte sa: ”Gör det bara”.

  När jag var försäljningschef och anställde försäljningschefer sa jag alltid till dem att deras jobb var att få det sålt för att inte sälja det. Skillnaden är att använda alla tillgängliga resurser för att stänga försäljningen och om resurserna inte finns för att skapa dem eller bli resursrika som du anger.

  Det här är ett bra inlägg för att börja året.

  Tack.

  • 2

   Vad är det bästa sättet att ditt team förstår och svarar på denna stimulans?

   Vad kan jag göra för att lära mig detta effektivt?

   • 3

    Det börjar med ledarskap, Derek. Stora ledare stöter på ursäkter. Det är okej att säga "nej", men det borde aldrig vara okej att säga "vi kan inte för ...". Om ett företag vet att det ska göra något måste de vara resursstarka för att ta reda på hur.

 2. 4
 3. 5

  Få det bara som SMB säger. En av de svåraste sakerna jag fick över i livet var att förstå att första gången jag gör något kommer det inte att vara perfekt men att varje försök jag gör för att få något gjort ju närmare det blir perfekt.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.