Du betalar inte för sociala mediekonsulter

enkät sociala medier

Med det stora fokuset på Martech Zone, Jag kanske inte får den sociala förstärkningen som en bra blogg gillar Övertyga och konvertera får (Bra inlägg från Jay!) ... men jag uppskattar gemenskapen vi har byggt här på Martech Zone.

Den senaste Zoomerang-omröstning vi lade till på sociala medier strategier fyller mig med stolthet ... ni är sofistikerade marknadsförare! Du deltar aktivt i sociala medier, syndikerar innehåll där, betalar för verktyg och marknadsföring ... och mäter avkastning. Enkelt uttryckt ... fantastisk! Det innebär att vi utmanas med att ge dig avancerat marknadsföringsinnehåll lika mycket som grunderna.

enkät sociala medier

Man kan undra ... om DK New Media är ett socialt mediekonsultföretag, varför skulle du vara glad att ingen av dina läsare betalar för sociala medierådgivning? Tja ... Jag ska säga det ... du behöver inte. Sociala mediekonsulter är ett dussin ett dussin och kvalifikationerna verkar vara vem som helst som kan sätta en 140 tecken mening tillsammans med en hashtagg och en @ -symbol.

Företag som investerar i marknadsföringskonsulthjälp måste identifiera konsulter med erfarenhet av att arbeta genom olika marknadsföringsstrategier över media som utnyttjar varje medium och maximerar deras investeringar och effekter. Det kräver en konsult med mycket mer erfarenhet. Ledsen om jag bara förolämpade en del av min publik ... men om du inte känner till effekterna av socialt på sökning, mobil, traditionell media, e-post osv ... och hur man mäter effektiviteten med ... du är fortfarande i grundskolan.

15 Kommentarer

 1. 1

  Hej Doug, jag kom hit efter en länk från Jays blogginlägg. Det första jag märker är att han ger dig en rak upp nyckelordrik länk och din ömsesidiga länk är till hans inlägg med din ram runt den.

  Det andra jag märker är att inget av alternativen i enkäten faktiskt är strategier. De är handlingar, taktik och uppsättningar av åtgärder. Att använda gratis tredjepartsverktyg för sociala medier är inte en strategi. Det är ett sätt att genomföra en strategi.

  På samma sätt är det inte en strategi att betala en socialmediekonsult. Du betalar en socialmediekonsult för att hjälpa dig att utveckla, distribuera och justera en strategi.

  Det sista jag märker är att du upptäcker att om du inte har mätvärden som återställs till dina strategiska mål, är du fortfarande en n00b, och du behöver expertvägledning av en kvalificerad Internetmarknadsföringskonsult. Rekvisita för att säga det.

  • 2

   Daniel,

   Jag uppskattar Jay: s länk! Eftersom vi pratar om så många verktyg här, drunknar vi i utgående länkar så jag testar rammetoden för att se om det förbättrar våra övergripande SEO-resultat alls. Jag kommer att dela den informationen i ett framtida inlägg.

   RE: Strategier, jag är inte nödvändigtvis oense med dig, men det är svårt att helt förklara en enkät inom omröstningens titel. Jag är nöjd med att veta att folk förstod syftet bakom omröstningen och inte fastnade i minutia. Jag var tvungen att försöka skapa "steg" i enkäten för att se nivån på sofistikering och interaktion som företagen var engagerade i med sin strategi.

   Det är inte lätt att göra ... men att slösa en vecka i ordspråk snarare än att bara kasta en omröstning för att få en känsla där ute var handeln. Jag ville få omröstningen där ute. Om detta var en formell, statistiskt giltig undersökning, skulle jag ha tagit en helt annan strategi.

   Jag säger att jag inte "nödvändigtvis" håller med om att jag har företag som har byggt upp sin strategi genom att bara syndikera innehåll ... eller bara betala en tredje part. Verktyget 'kan' vara strategin.

   Tack!

   • 3

    Tack för det omtänksamma svaret! Jag kommer tillbaka för att läsa fler inlägg, och jag är glad att Jay länkade till dig.

    Jag erkänner lätt att jag har ett chip på min axel när det gäller att prata om "social mediestrategi." Jag tror att om det som ett företag utför inte är en bred, avsiktligt utformad plan, så är det inte en strategi. Istället är det bara hektiskt arbete. Ibland fungerar det, men oftast lämnar det dig precis där du började, bara fattig och utmattad. Det är en tjänst för vår bransch när någon hjälper organisationens ledare att inse vilken strategi egentligen är.

    • 4

     Och så borde du, Daniel! Det finns för många människor som springer runt och orsakar kaos med företag ... får dem att hoppa innan de har en strategi på plats. Jag kommer att vara lite mer försiktig i framtiden med mitt ord. Tack igen! 🙂

 2. 5
 3. 6

  Jag försökte redigera min kommentar men kunde inte av någon anledning. Jag tror att det är fördelaktigt att anställa någon som har "massor av plattformar, bla-bla, företagslingor, direkta medieupplevelser" men det är viktigare att anställa en person baserat på resultat. Bara för att någon är oerfaren betyder inte att de inte kan leverera en meningsfull och resultatdriven produkt.

  Alla börjar någonstans.

  • 7

   Inte säker på att jag håller med, Kyle. Om någon inte har erfarenhet, bör de ta sig tid att gå någonstans och få den. Jag ser för många företag som styrs av en röra av människor som saknar erfarenhet. När det gäller resultat ... måste de vara konsekventa innan jag ska lita på dem med min budget. Jag skulle inte heller förvänta mig något mindre av mina klienter. Vi tränar inte längre ... här finns jobb och företag som är beroende av oss.

   • 8

    Jag antar att jag kommer från min position mer än någonting annat. När jag bygger utbildning för företag är min brist på företagserfarenhet inte ett problem. Nu håller jag med om att du kan ha problem med marknadsföring, utveckling och konsultation. Jag är sönderriven på den. Jag har haft ett företag i 5 år som inte hade "erfarenhet" innan vi startade det.

    Jag tror inte att du behöver "jobba någonstans" innan du kan anställas som konsult eller någon som kan leverera värde. Om jag anställs för att väcka ett ledningsgrupp eller hjälpa till med att forma en strategi för en stor ideell ... om jag levererar värde ... borde det inte ha någon roll.

    Jag har en hel lista över erfarna människor som har misslyckats. Jag vet inte om erfarenhet är problemet ... borde det inte vara din förmåga att leverera det du säljer? Period?

    Och tro mig, jag kommer från en synpunkt att sälja något och misslyckas ... Jag tror att vi alla har det.

    • 9

     Jag tror inte att du ansluter till mig på "upplevelsedelen". Du byggde inte utbildning för företag om hur man effektivt byggde ett företag ... du byggde utbildning på att effektivt använda sociala medier, eller hur? Och du var utbildad i att utveckla utbildning, eller hur?

     Så ... det är något du HAR erfarenhet av ... och din träning var en framgång. Jag skulle anställa dig för det ... men jag kommer inte att anställa dig för att hjälpa mitt företag att få ett nytt vårdprogram när du inte har någon erfarenhet där, eller hur?

     När det gäller misslyckande skulle jag aldrig arbeta med människor om de sa att de aldrig hade misslyckats. Jag tror att det jag sa var att de var "konsekventa" i sin förmåga att få resultat. Det ger definitivt utrymme för misslyckande. Men jag kommer inte heller att anställa en konsult som säger, ”hittills har jag arbetat med åtta kunder och inte lyckats få resultat för fyra av dem”. 🙂

 4. 10
 5. 11

  ”Sociala mediekonsulter är ett dussin ett dussin och kvalifikationerna verkar vara vem som helst som kan sammanföra en 140 tecken mening tillsammans med en hashtagg och en @ -symbol.”

  Det är nästan synd att det inte passade in i 140 tecken.

  Om du tror på 10,000 XNUMX-timmarsregeln skulle det naturligtvis vara svårt för någon att vara expert på sociala medier; det har bara inte funnits tillräckligt länge.

  Under konferensen Exact Target konstaterade Jay Baer att ”sociala medier är ett jobb nu, men snart kommer det att bli en färdighet. Precis som att skriva eller göra kopior. Vi brukade ha människor för det, då insåg vi att det är effektivare om alla har skicklighet. ” (Något omformulerat.) Hur som helst tror jag att han antagligen har rätt.

 6. 12

  ”Sociala mediekonsulter är ett dussin ett dussin och kvalifikationerna verkar vara vem som helst som kan sammanföra en 140 tecken mening tillsammans med en hashtagg och en @ -symbol.”

  Det är nästan synd att det inte passade in i 140 tecken.

  Om du tror på 10,000 XNUMX-timmarsregeln skulle det naturligtvis vara svårt för någon att vara expert på sociala medier; det har bara inte funnits tillräckligt länge.

  Under konferensen Exact Target konstaterade Jay Baer att ”sociala medier är ett jobb nu, men snart kommer det att bli en färdighet. Precis som att skriva eller göra kopior. Vi brukade ha människor för det, då insåg vi att det är effektivare om alla har skicklighet. ” (Något omformulerat.) Hur som helst tror jag att han antagligen har rätt.

 7. 13

  ”Sociala mediekonsulter är ett dussin ett dussin och kvalifikationerna verkar vara vem som helst som kan sammanföra en 140 tecken mening tillsammans med en hashtagg och en @ -symbol.”

  Det är nästan synd att det inte passade in i 140 tecken.

  Om du tror på 10,000 XNUMX-timmarsregeln skulle det naturligtvis vara svårt för någon att vara expert på sociala medier; det har bara inte funnits tillräckligt länge.

  Under konferensen Exact Target konstaterade Jay Baer att ”sociala medier är ett jobb nu, men snart kommer det att bli en färdighet. Precis som att skriva eller göra kopior. Vi brukade ha människor för det, då insåg vi att det är effektivare om alla har skicklighet. ” (Något omformulerat.) Hur som helst tror jag att han antagligen har rätt.

 8. 14

  ”Sociala mediekonsulter är ett dussin ett dussin och kvalifikationerna verkar vara vem som helst som kan sammanföra en 140 tecken mening tillsammans med en hashtagg och en @ -symbol.”

  Det är nästan synd att det inte passade in i 140 tecken.

  Om du tror på 10,000 XNUMX-timmarsregeln skulle det naturligtvis vara svårt för någon att vara expert på sociala medier; det har bara inte funnits tillräckligt länge.

  Under konferensen Exact Target konstaterade Jay Baer att ”sociala medier är ett jobb nu, men snart kommer det att bli en färdighet. Precis som att skriva eller göra kopior. Vi brukade ha människor för det, då insåg vi att det är effektivare om alla har skicklighet. ” (Något omformulerat.) Hur som helst tror jag att han antagligen har rätt.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.