RIP: Alla dina databaser tillhör Matt

fält

Teknikvärlden förlorade en speciell person igår, vän Matthew S. Theobald. Matt var en fantastisk och lysande person som utvecklade och designade ett sätt att indexera världens data via Internet. Jag skrev om Intern efter att ha träffat Matt efter ett lokalt mindre Indiana-evenemang förra året.

Matt hade en vision och följde den outtröttligt. Förra gången jag såg honom hade han nervöst en rök ute på cirkeln. Jag kände igen honom och vi slutade prata om hans vision, hans familj, Indianapolis och delade några galna historier. Vi skrattade mycket. Några timmar senare körde jag honom hem och var tvungen att förklara för mina barn varför jag kom fyra timmar för sent. Matt var den typen av kille - han drog bara in dig och du kunde inte låta bli att känna att du hade en gammal vän över bordet från dig.

Jag kommer att sakna att höra Matts rökiga röst, hosta och skratta vid vårt nästa mindre Indiana-evenemang. Jag vet att han ibland kämpade, han var ensam i sitt geni och hade inte det underliggande stödet för att hjälpa till att driva hans vision. Jag vet också att hans vision kommer bli verklighet, dock, och jag sa till honom att varje gång vi pratade. Det kanske inte är Internet Search Environment Number som kommer att realiseras, men ett system som det för att organisera data över Internet kommer att bli verklighet någon dag.

Matt lämnade ett par meddelanden på Facebook för att träffas och gå ut till lunch med honom. Jag var dock för upptagen och vi lyckades aldrig träffas. På måndag tar jag tid att säga adjö till min vän.

Matts begravning är måndag 6/21 klockan 12, Crown Hill Cemetery North Entrance. (Graveside ceremoni plot 223)

2 Kommentarer

  1. 1
  2. 2

    Matt och jag hade ett möte för att träffa kaffe på torsdagen. Han var upphetsad över min nya bok, och jag skulle personligen skicka honom ett exemplar.

    Jag tyckte att det var konstigt att han inte dök upp, med tanke på hans vanliga entusiasm. Jag tänkte att han måste ha blivit bunden med något och jag skulle gå tillbaka nästa vecka.

    Ledsen att vi saknade varandra, Matt. Jag ska säga adjö på måndag.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.