RØDE släpper ganska Podcast Production Studio!

RØDECaster Pro - Podcast Production Studio

En sak jag inte kommer att dela i det här inlägget är hur mycket pengar och tid jag har spenderat på att köpa, utvärdera och testa utrustning för mina podcaster. Från en full mixer och studio, till en kompakt studio som jag kan bära i en ryggsäck, ner till USB-mikrofoner som jag kan spela in via bärbar dator eller iPhone ... Jag har provat dem alla.

Problemet hittills har alltid varit kombinationen av in-studio och avlägsna gäster. Det är en sådan fråga att jag till och med kontaktade vissa tillverkare för att se om jag kunde få någon att bygga en prototyp. 

Det är inte ett komplext problem, men det kräver viss flexibel hårdvara. När du har flera gäster utöver en avlägsen gäst, kommer fördröjningen för den avlägsna gästen att orsaka ett eko av sin egen röst i headsetet. Så du måste skapa en buss som utelämnar fjärrgästens röst i utgången tillbaka till dem. Detta kallas mix-minus.

Men jag kan inte dra runt en programmerbar mixer på vägen förutom all utrustning, så jag tänkte på hur man skapar samma konfiguration använder en virtuell buss på min MacBook Pro. Och det är fortfarande en smärta i rumpan att installera.

Allt har förändrats.

Nu kan alla med en dröm att skapa podcasts av professionell kvalitet kunna göra det sömlöst med den här nya och kraftfulla plattformen. Det här är en anmärkningsvärd ny riktning för RØDE: en allt-i-ett-studio för podcastare på alla nivåer.

Jag besökte min videograf idag, Ablog Cinema, och han frågade om jag hade sett det nya RØDECaster Pro - Podcast Production Studio. Här är en översikt.

Men vänta ... det finns mer. Här är en detaljerad genomgång:

Tänkte RØDE på allt? Inbyggda funktioner inkluderar:

  • 4 mikrofonkanaler: Klass A, servobaserade ingångar som kan driva studiokondensatormikrofoner samt konventionella dynamiska mikrofoner.
  • Separata ingångar för 3.5 mm TRRS (telefon eller enhet), bluetooth (telefon eller enhet) och USB (för musik / ljud eller app-samtal)
  • Telefon- och appsamtal - utan eko (mix-minus). Justera nivåerna enkelt - ingen extra utrustning eller rörig inställning är inblandad. 
  • Programmerbara ljudeffekter: 8 färgkodade ljudeffekter triggers för programmerbara klingor och ljudeffekter.
  • Programmerbar i RØDECaster ™ Pro eller från din dator via programvaran.
  • APHEX® Exciter ™ och Big Bottom ™patenterad bearbetning för den rika, varma tonen som bara finns i professionella sändningssystem. Inkluderar även flerstegsdynamik: komprimering, begränsning och bullerstyrning.
  • Pekskärm möjliggör enkel kontroll av alla inställningar, inklusive förinställningar för equalizer för en rad professionella röster. 
  • Fyra högeffektiva hörlursutgångar och stereohögtalare ut, var och en med oberoende volymkontroller.
  • Registrerar direkt till microSD-kort för helt fristående drift eller till din dator och programvara via USB.
  • Livestreaming kapacitetDagens radio!

rodecasterpro bärbar dator

Det här är inget fantastiskt! Med programmerbara ljudkanaler kan jag förprogrammera min introduktion, outro och annonser i farten så att jag bokstavligen kan spela in och ladda upp till min podcast-värd.

Vad sägs om Live Video?

En annan fördel med denna enhet är möjligheten att para ihop den med ett system som Switcher Studio. Stereoutgången kan driva ljudet på din liveanslutna enhet och du kan växla fram och tillbaka mellan iPads och din gäst via ett iPhone FaceTime eller Skype-samtal!

Jag har en resa nästa år för att spela in mer Luminaries podcasts med Dell... och den här enheten kommer att följa med mig. Enheten väger in drygt 6 pund så det blir inte så illa att släpa runt. Lägg till mikrofoner, kablar och hörlurar så kan jag behöva få något med hjul, men det är okej.

Om jag hade ett klagomål skulle det vara att enheten inte kommer att spela in flera spår. Så, om en gäst hostar medan en annan gäst talar ... du har fastnat med det eller du måste stoppa showen och spela in segmentet igen, sy ihop segmenten i efterproduktion. Låt oss hoppas att framtida versioner möjliggör inspelning av flera spår via micro-SD-kort och USB-utgångar.

Handla RØDECaster Pro på Sweetwater

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.