RSS: Gör din flödeslänk uppenbar

Depositphotos 13470416 s

Med tillkomsten av nya webbläsare var jag inte så bekymrad över att sätta min RSS länk i innehållet på min webbplats. Jag börjar tänka om det.

Om du inte redan var medveten kan dessa nya webbläsare automatiskt upptäcka en RSS feed så länge det identifieras i sidhuvudet. Klicka på RSS symbolen resulterar i att du "prenumererar på det flödet" via din webbläsare. Så när du väljer flödet i din webbläsare möts du med listan över aktiva berättelser som är tillgängliga via flödet.

Inom rubriken på min webbplats har jag följande kod:


Webbläsaren ser automatiskt den koden och ger en indikator på att flödet kan prenumerera på:
Rssflöde

Före lanseringen av Internet Explorer 7 träffade Microsoft de andra webbläsarutvecklarna och de bestämde sig för att den universella symbolen för RSS skulle vara RSS.

Under de senaste 6 månaderna har jag litat på min interna RSS referens för folk att prenumerera på mitt flöde. Men jag gjorde nyligen ett test där jag lade ett RSS länk i sidfoten på alla mina sidor. Gissa vad? Inom några dagar har mina prenumerationer ökat med cirka 20%! (Jag använder FeedPress att spåra).

Jag inser att detta inte är särskilt vetenskapligt, men jag rekommenderar att läsarna har sina RSS feedlänk tydligt identifierad och tillgänglig för dina läsare som använder andra verktyg som inte automatiskt upptäcker länken via din rubrikkod.

7 Kommentarer

 1. 1

  En annan anledning att göra det: ibland vill läsare länka till din prenumeration. När jag läser någon som jag vill prenumerera på kommer jag ofta att inkludera dem i mina länkar för dagen med anteckningen (Prenumererad) länkad till deras flöde. I Firefox 2 har jag konfigurerat flöden för att gå direkt till FeedDemon, så om du inte har en länk på sidan som jag kan högerklicka på och kopiera länken, måste jag visa källan för att få den.

 2. 2

  Douglas,

  Det är så jag prenumererade på din blogg via RSS-ikonen längst ner. Jag är aldrig uppmärksam på vad indikatorerna i en webbläsares adressfält kanske utan snarare när jag använder en webbläsare; vilket inte är så ofta, jag letar alltid efter ikonen.

  en annan sak att komma ihåg är att inte alla kommer till din blogg via en webbläsare. Vissa kommer via länkar i sina RSS-klienter som inte är webbläsare och mycket sällan kommer klientens inbyggda webbläsare att upptäcka detta sätt ...

 3. 3

  Det var RSS-ikonlänken jag brukade prenumerera på - eftersom jag aldrig uppmärksammar adressfältet för detta plus att jag sällan prenumererar via en webbläsare.

  Jag bor i min RSS-läsare och som sådan finns alla mina länkar i princip och läggs till på det sättet och väldigt få fristående RSS-klienter har den typen av funktioner.

 4. 4
 5. 5
 6. 6

  Tack för det här inlägget. Jag diskuterade detta ämne med en annan bloggare förra månaden och jag undrade alltid var det var bäst att sätta en prenumerationsknapp. För närvarande på min webbplats har jag bara RSS-ikonen i webbläsarens adressfält och sidfot, men jag tror att en i sidofältet eller rubriken också skulle vara användbar, baserat på de kommentarer jag har läst här.

 7. 7

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.