Framgång genom automatiserade användningsrapporter

På mitt jobb använder vi Salesforce som vårt CRM-verktyg (Customer Relationship Management). Salesforce är ett av de otroliga systemen som kan göra nästan vad som helst, men vanligtvis kräver en ansträngning att ta sig dit.

En av de stora ansträngningar som jag ser Salesforce utvecklas är proaktiva rapporter om användningen av e-postmarknadsföring som skickas varje månad till varje användare. Rapporterna ger en viss inblick i områden i applikationen som de använder till fullo samt andra områden som kan hjälpa dem.
användningsrapport

Den automatiska e-postrapporten slutar med fyra avsnitt:

 1. Implementera
 2. Förstärka
 3. Optimera
 4. Bygga ut

Även om e-postmarknadsföringsstrategin om detta är fantastisk, tycker jag att detaljerna i varje avsnitt saknar praktisk eller enkel implementering. Du kan klicka på var och en av ämnena i e-postmeddelandet för att få mer information om vad funktionen erbjuder. Optimize hade till exempel 15 rekommendationer i min e-post. Majoriteten av dessa rekommendationer är intressanta men jag har ingen kontroll över att implementera några av dem.

Detta är en bra marknadsföringsstrategi för e-post som jag skulle uppmuntra alla inom Software as a Service-branschen att implementera; dock skulle jag göra följande rekommendationer:

 • Håll det enkelt. Jag rekommenderar ett enda objekt för varje avsnitt ... ett objekt att implementera, ett att förstärka, ett att optimera, ett att expandera.
 • Affärsmöjlighet. Med varje artikel skulle jag ge affärsmöjlighet eller en fallstudie av en annan kund som använder artikeln.
 • Hur man börjar. Nu när de har nått ditt intresse skulle det vara logiskt att kontaktinformation för vem du ska följa upp för att få hjälp.

Genom att automatisera och genomföra en e-postmarknadsföringsstrategi som denna ger du dina kunder verktygen för framgång. I gengäld kommer en framgångsrik implementering av din programvara att leda till förbättrad användning och affärsresultat - ett utmärkt tillfälle för upsell-möjligheter och ökad kundretention. Låt mig veta om du har implementerat en sådan automatiserad strategi. Jag skulle gärna höra resultaten!

Min inspiration för det här inlägget var Chantelle på Kompendium, som nyligen implementerade en Tipsa en dag e-post för sina kunder att välja. Alternativt kan användare (eller till och med icke-klienter) välja dagliga tips för affärsbloggar på Twitter!

2 Kommentarer

 1. 1

  Jag minns fortfarande hur Hotmail gjorde en stor hit för tio år sedan. De använder signaturlänken i all användares e-post för att sprida ordet runt om i världen som snabbt flyger dem högt. Jag är säker på att e-postmarknadsföring är en bra marknadsföringsteknik men hantering av skräppost kommer att vara en extra talang.

 2. 2

  Vi använde säljstyrka vid mitt senaste jobb, och medan jag är säker på att om det ställdes in korrekt kunde det vara användbart, jag tyckte att användargränssnittet var gränslöst oanvändbart. Som sagt, jag använde det inte för marknadsföring, jag använde det för försäljning. Vid något tillfälle skulle jag vilja se CRM integreras med sociala medier. Det skulle vara mycket mer användbart för mig personligen. Data är inte riktigt min personlighet. Jag föredrar relationer.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.