Hur blev jag intresserad av sociala medier?

douglas karr

När Shel frågade efter folk som kan vara intresserade av att ge ett svar med en SAP-undersökning om sociala medier, Jag hoppade på tillfället och skrev omedelbart honom. Med Shels tillstånd har han tillåtit mig att lägga upp mina svar på min blogg. Detta är del I!

Berätta när och hur du först blev intresserad av sociala medier. Varför?

Jag arbetade i tryckta medier i över ett decennium och såg hur Internet snabbt började häva uppmärksamhet och därmed reklam från tidningsindustrin. Internet som medium är tillgängligt, billigt och tekniken är ganska enkel. Även inom tryckta medier trodde jag alltid att varje medium hade sina egna styrkor och svagheter. Ibland tidningen var inte det bästa stället att marknadsföra.

När Internet kom såg mina kollegor det som ett hot. Jag såg det som en otrolig möjlighet. Jag hoppade fartyget och flyttade till Denver, Colorado för att arbeta för ett företag som ledde avgiften för att använda Internet. Tyvärr gick jag med när bubblan sprack. Jag flyttade till Indianapolis för att gå med i lokal tidningen och leda deras direkta marknadsföringsinsatser, med hjälp av data för att bättre rikta potentiella abonnenter och driva på ett direktreklamprogram för kunder.

Jag försökte så mycket som möjligt att få in teknologier som e-postmarknadsföring också i tidningen, men allt "internet" sågs som ett medium för att leverera innehåll och sälja reklam ... inte skapa relationer. Allt Internet var också under IT-avdelningens myndighet så jag trampade på andra människors tår. När ny ledning kom in och började fråga, ”Vad är det du gör?”, Visste jag att de var omedvetna och jag behövde lämna.

Genom en vän och kollega, Darrin Gray, träffade jag Pat Coyle och gick med i deras företag, Brandirect. Darrin var och är en mästare inom försäljning och nätverkande. Pat var och är en mästare på att bygga relationer. Jag var data- och teknik killen - hitta de bästa teknikerna för att öka företagens relationer med deras kunder och kunder. Det var en framgång, Darrin sålde, Pat guidade och jag byggde!

047174719X.01. SCMZZZZZZZDet var under denna period som Pat och jag började se vilken inverkan sociala medier hade. Inte för ironiskt, vi läser (slukade) Shels bok, Nakna konversationer. Vi förstod att marknadsföring inte längre bara var en "push" -teknologi utan den förvandlades till något mycket, väldigt annorlunda.

Pat flyttade till Indianapolis Colts på heltid. Coltsna, ledda av Jim Irsay, visste att de var på gränsen till storhet och jag tror att han hade visionen att veta att han behövde ta tillfället i akt för att få kontakt med fans medan hans tryck på Superbowl var inom sikte.

jag flyttade till ExactTarget, en e-postleverantör, fascinerad av evangelisationen av CMO och grundare Chris Baggott. Chris meddelande handlade om det otroliga värdet av tillståndsbaserad e-postmarknadsföring, som riktade rätt meddelande till rätt personer vid rätt tidpunkt.

MyColts.netUnder de senaste två åren förblev Pat och jag fortfarande nära vänner och träffade ofta en lokal bokklubb som han samordnar, The Indianapolis Book Mashup. Vår första bok? Nakna konversationer självklart!

Pat tog chansen att pressa The Colts att bygga ett socialt nätverk för Superbowl Champions. Jag saliverade när jag såg MyColts.net bli verklighet. Med ett eget hektiskt schema, att starta en utvecklargemenskap för ExactTarget och bli befordrad till Product Manager för ExactTarget medan vi växte från hundratals integrerade kunder till tusentals, kunde jag bara se när MyColts.net lanserades.

Chris Baggott och jag började också träffas och prata om mediet. Chris förstod värdet av mediet, vilket (tror jag) till stor del var inflytelserikt för att driva ExactTarget i framkant av branschen. Chris ' E-posta blogg om bästa praxis belönades flera gånger genom åren och han erkändes definitivt som en tanke ledare inom e-postmarknadsföringsindustrin - delvis tack vare sin blogg. Det var dock när Chris började se en möjlighet. Bloggar var fantastiska medel för information - men det är fortfarande inte lätt för konsumenten att hitta guldklumpen som bloggare publicerade.

Compendium-programvaraChris började så frön för Compendium-programvara, hans nya start. Håll ett öga på detta företag! Det är nästa bloggutveckling och det blir nu verklighet. Ibland känns det som att en far ser sitt barn växa upp när jag ser detta företag starta - men tyvärr var det inte dags för mig att gå med i laget.

Varför har jag fastnat i sociala medier?

Sociala medier jämnar ut spelplanen. Jag tror att det är lika viktigt för affärer som för demokrati. Sociala medier ger alla tangentbord och tillgång till internet för att få en röst. Sociala medier ger ett sätt för bra, ärliga företag att bygga relationer med sina kunder och kunder. Det är inte längre 'han som har råd med mest reklam' som vinner. Företagen behöver inte längre betala enorma procentandelar av sina budgetar för att trycka och sända media som finns. Nu måste de helt enkelt göra ett bra jobb så kommer ordet att komma ut.

Vilken marknadsförare skulle inte vilja vara inblandad i det?

En sidoanteckning: År senare har Indianapolis Star också börjat se ljuset. En gång förlöjligad av redaktionen blir nu användargenererat innehåll ett ledande tillväxtområde för tidningen. Kolla upp IndyMoms som ett bra exempel.

9 Kommentarer

 1. 1

  Bra artikel, Doug. Jag kommer också från tryckvärlden. Jag skar tänderna och lärde mig att sätta på en CompuWriter Jr. Saken hade en lång filmremsa med ett typsnitt märkt som snurrade på ett hjul inuti maskinen. När ett brev hade skrivits kunde du inte gå tillbaka och göra en korrigering. Du var tvungen att skriva in linjen och remsa den för fel på grund av misstaget!

  Jag blev bortblåst när teknik kom fram som gjorde hela den mekaniska processen "auto-magi." Med en dator och skrivare öppnades världen för oändliga möjligheter, inklusive korrigering av typ-o innan du skriver ut sidan (föreställ dig det).

  Sedan kom Internet och människor började kommunicera med varandra som aldrig förr. Jag är ständigt förvånad över djupet och bredden av talang och intelligens i världen. Naturligtvis finns det också crackpots, men jag försvarar deras rätt att delta i konversationen. Det är spännande att leva under en tid med sann revolution.

  • 2

   För häftig! Jag visste inte att du kom från tryck också! Jag hade en elektrisk / elektronisk bakgrund och arbetade på sidans sida av verksamheten en hel del så jag vet var du kommer ifrån. Jag var där när vi började paginera och automatisera från att klippa och klistra in sidbyggnader!

   Din är också en fascinerande bransch som är grundad på teknik. Jag tror att nischhandeln är framtidens detaljhandel och även om den är stark idag tror jag inte att "Super Store" kommer att pågå ytterligare ett decennium (åtminstone hoppas jag inte).

   Så som ni använder teknik på Wild Birds Obegränsat det är fantastiskt. Dina franchisetagare är lyckliga människor som har dig!

   Tack!
   Doug

 2. 5
  • 6

   Hej Ivy,

   Shel är Shel Israel, författaren till Naked Conversations - en bok som jag rekommenderar. Shel har en fantastisk blogg som fortsätter att utforska och diskutera sociala medier.

   Och han är en riktigt trevlig kille! Han är otroligt transparent, öppen, ärlig och tillgänglig via sin webbplats. Jag tror att han är en av de första författarna som verkligen satte sitt hantverk i arbete med bloggosfären!

   Skål,
   Doug

 3. 7

  Jag tror att sociala medier är det nya sättet att marknadsföra. Det är fantastiskt för mig hur Internet har utvecklats genom åren och jag undrar bara vad som kommer i framtiden. Alla nätverksmarknadsförare som inte använder sociala mediasidor missar en stor möjlighet till ökad verksamhet.

 4. 8

  Så du säger att klientinteraktion är den främsta anledningen till att sociala medier är så viktiga? Tror du att bloggar har samma möjlighet eller att de sätter författaren på ett högre plan än publiken?

  • 9

   Förmågan att tillhandahålla värde och bygga auktoritet på en blogg ... sedan dela det och marknadsföra det via sociala medier är en bra kombination. Sociala medier är dubbelriktade, så att du kan prata med publiken eller till och med göra det möjligt för dig att bygga din egen gemenskap. Jag är inte säker på att någon av dem skulle vara lika kraftfull utan den andra.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.