Sociala medier: SAP Global Survey (del II)

Depositphotos 4804594 s

Historien bakom hur jag fick intresse för sociala medier var ganska detaljerad - en kombination av var jag arbetade, vad jag gjorde för att leva och de inflytelserika människorna i mitt liv. Så komplicerat faktiskt att jag skrev ett helt inlägg på Hur jag blev intresserad av sociala medier. Shel vidarebefordrade ytterligare frågor som är lika viktiga, så jag vill svara på dem i denna uppföljning.

2. Vilka verktyg för sociala medier använder du?

I första hand använder jag Wordpress, Del.icio.us, Linkedin, Plaxooch Jaiku. Jag använder också Facebook, Mitt utrymme, Ryze, Twitter och Pownce. Regionalt använder jag också IndyMojo och naturligtvis MyColts.net.

3. Hur har sociala medier förändrat ditt företag och / eller ditt liv?

Jag ser en hel del artiklar om hur sociala medier är slöseri vår tid. Dessa artiklar är så snäva när det gäller syn på nätverk och hur mycket det gör att vi kan bli mer produktiva. Affärer sker främst genom relationer ... Sociala medier gör det lättare för oss att komma i kontakt med människor än någonsin tidigare.

I dag letade jag efter en billigare utgående faxtjänst för mitt företag. jag letade Del.icio.us och hittad JBlast. Därefter letar jag efter en regional resurs för att släppa telefonlinjer i vårt nya kontor - jag kommer att lägga upp det som en fråga på LinkedIn. Alternativet är att ta tid att söka på nätet, ringa lokala företag osv. Vi slösar så mycket tid utan rätt anslutningar! Kommer du ihåg de dagar då vi inte kunde söka efter saker på Internet? Jag gör! Det var obehagligt.

När det gäller mitt liv har det haft en otrolig effekt. Jag hittade mitt senaste jobb genom min blogg och nätverkande med lokala yrkesverksamma på sociala medier, jag talar på regionala konferenser om ämnet och jag försöker lura mig från jobbet tillräckligt länge för att verkligen hjälpa till med regionala ideella organisationer.

4. Berätta om sociala medier och Indianapolis Colts. Känner du verkligen att sociala medier kommer att hjälpa dem att vinna en Superbowl?

Indianapolis ColtsIndianapolis Colts kommer att vara de första som berättar om det Den tolfte mannen hjälper till att vinna varje spel. Den tolfte mannen hänvisar till fansen, personen utanför planen som har störst inverkan på spelet. Jag har varit i RCA Dome och sett ett par spel och det är otroligt bullret och energin som ett fan ger till ett spel! Tänk på ditt eget liv ett ögonblick och kom ihåg en tid som någon trodde på dig. Det ger dig viljan att lyckas, eller hur? Föreställ dig nu att en hel region stöder dig! Vad sägs om fansen utanför den lokala regionen?

Colts har över en miljon människor som besöker deras webbplats. Majoriteten av dem bor inte ens här i Indianapolis! De har till och med fans utomlands som följer varje spel och deltar kontinuerligt på deras webbplats. Frågan började ställas, hur kan laget ansluta sig bättre till varje fläkt och hur kan dessa fans ansluta sig bättre till varandra? Ett socialt nätverk var svaret. Coach Dungy bloggar nu! Föreställ dig ... en NFL-tränare med ett direkt förhållande till ett lags fans.

Som med alla professionella idrottslag inser Colts att stora säsonger kommer och går. Tyvärr kommer vissa fans och går med dessa årstider. Colts är både ett företag och ett team och de måste göra ett bra jobb för att se till att de uppskattar fansen. I andra företag kallas detta kundlojalitet. Colts vill hålla kontakten med sina fans så att när tiderna är tuffa är fansen fortfarande kvar. Tack vare allt det arbete som organisationen gör kommer de att bli det!

5. Berätta om sociala medier inom livsmedels- och restaurangbranschen. Hur mycket används det? Hur kan det användas bättre?

Livsmedels- och restaurangbranschen är en bransch med de tätaste marginalerna du kan tänka dig. Medan vi som land fortsätter att äta ute oftare blir restauranger byggda åt vänster och höger ... och därefter går de ur drift. Alla som är regelbundna med ett företag uppskattar alltid när du går in genom dörren och någon säger ”Hej Doug!”. Online, detta är inte annorlunda. Restauranger med en stark online-närvaro upplever 20 till 30% tillväxt i uttag och leverans. Skulle det inte vara trevligt om de kom ihåg din senaste beställning eller din favoritplatta eller din allergi mot jordnötter?

Undrar du vem det är som lagar maten åt dig? Det gör jag verkligen! Varför tror du att kockar på dyra restauranger är så synliga? Det är den sociala kopplingen med beskyddaren som spelar roll, inte alltid maten. Äta är ett socialt engagemang, inte ett fysiskt engagemang - och restauranger saknar när de inte når ut till sina kunder online. Tyvärr, på grund av marginalerna vill många inte gå in i den här branschen. Jag tror dock att de som har en äkta produkt och om de används kommer de att skörda fördelarna!

Vi kommer dit på B2C sidan av verksamheten. Matälskare gör redan sin egen del. Kolla upp Alla recept, ett socialt nätverk för vardagliga människor. Och folk har skrivit och frågat varför det inte finns en Restaurangens sociala nätverk där ute.

6. Du verkar ha blivit en Heartlands-röst för sociala medier. Kan du berätta för mig hur människor och företag använder det i allmänna termer? Vilka verktyg använder de?

Heartland är en fantastisk plats med fantastiska, hårt arbetande människor. Teknik ses alltid som ett verktyg men inte alltid lösningen här. Utvecklingsföretag här i Indianapolis bygger många verktyg ... utvecklarna bygger några hårdporrapplikationer som är ryggraden i flera branscher. Där kiseldalen alltid letar efter "nästa idé", är människor här intresserade av att få befintliga företag att fungera.

Som ett resultat är sociala medier fortfarande i sin linda. Vuxna tenderar att se på dessa verktyg som leksaker. Jag har vänner som fortfarande inte gör det IM jag för att det är den sortens saker deras barn gör. Våra samhälls- och handelsindustrier ligger ganska efter i all teknik, om än sociala medier. Våra universitet är de bästa i landet men vi förlorar våra akademiker till andra stater eftersom vårt näringsliv inte kommer att öppna ögonen för saker som sociala medier som en livskraftig affärslösning.

Vi kommer att förändras, och det finns några människor här i samhället som kommer att driva den förändringen. Jag är inte säker på att jag är det de röst, men jag kommer säkert att fortsätta försöka. Det finns ingen anledning till att vi inte ska tävla med Seattle och San Jose med tanke på de fantastiska skolorna och de otroliga levnadskostnaderna vi har här!

7. Låt oss prata om affärer i allmänhet. Är företag små eller stora och använder sociala medier i Mellanvästern? I vilken utsträckning?

Emergent Leadership InstituteKanske är den bästa illustrationen av att använda teknik vän Roger Williams med Emergent Leadership Institute här i Indianapolis. Roger har begravt sig på Facebook för att få kontakt med regional ungdom.

Emergent Leadership Institute (ELI) engagerar ungdomar i Indianapolis-området i att bli intressenter i vårt samhälle genom Help Indy Online (HIO) och Community Access Point (CAP) -programmen. Jag får eVites från Roger varje vecka ... han måste springa hundra mil i timmen. Jag ser fram emot att hjälpa honom mycket mer i framtiden.

Jag väljer Indy!Pat och jag lanserade också Jag väljer Indy!, en webbplats där regionala medborgare och ledare kan skriva, med egna ord, om varför de älskar centrala Indiana. Åtkomst till webbplatsen är öppen och har aldrig missbrukats. Berättelserna är fantastiska - och de pekar verkligen på vad som är så fantastiskt med Indy. Vi önskar att vi kunde tillbringa mycket mer tid på webbplatsen - men det är snyggt att se folk slumpmässigt lägga upp från tid till annan. Det är väldigt Indiana!

Bortsett från Indianapolis Colts, börjar den regionala tidningen också se värdet i sociala medier. Kolla upp IndyMoms, en fantastisk webbplats som den regionala tidningen driver som trivs på användargenererat innehåll. Jag önskar att några andra medier skulle fånga det! Vi har en bra alternativ tidning här i stan och ett par fantastiska affärer (sändning och tryck). Jag tror att de kan förbättra sin penetration avsevärt genom sociala medier.

OBS: Jag ska försöka följa upp de sista frågorna imorgon kväll!

2 Kommentarer

  1. 1

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.