Varje hemmakontor behöver en!

Depositphotos 12641027 s

För drygt ett år sedan (2005) gjorde jag en hel del konsultationer på sidan och behövde få lite ny hårdvara runt hemmet för att hantera den. Jag köpte en ny dator, en ny netgear trådlös router och trådlösa kort ... och den bästa investeringen var min LinkStation.

LinkStation ansluts direkt till min trådlösa router och har 250 GB utrymme. Användargränssnittet för LinkStation är väldigt enkelt ... Jag kunde ställa in en enhet för alla mina barn, min dator, en central musikkatalog och en klientbackup. LinkStation levererades också med ett USB-uttag för att dela en skrivare, FTP-programvara och till och med mediastreaming-programvara. Det gör att jag kan placera min skrivare långt ifrån datorerna och någonstans bekvämt.

Min favoritfunktion är dock att ha så mycket utrymme borta från mina datorer och på en nätverkskälla. När jag avslutade ett projekt skulle jag kopiera det där borta. När jag laddade ner och installerade programvara kopierade jag dit, och när jag ville dela saker mellan datorer - vi skickar helt enkelt filerna till resursen mellan dem alla. Inga "mappresurser", inga installationsskivor, inga problem alls.

För ungefär 7 månader sedan slogs min dator helt upp av en Norton Antivirus-uppdatering som skrotade en startsektor. Jag var tvungen att formatera om enheten och ladda om allt från grunden. Det kunde ha varit en absolut mardröm med undantaget som jag har allt laddas upp på nätverksenheterna. Jag var tillbaka om en dag eller så och missade inte ett slag.

Ett och ett halvt år senare och nu bad en av mina kunder mig att göra en upprepad analys för honom. Det hade varit så länge att jag inte ens hade laddat applikationerna längre. Förra helgen hoppade jag på aktien och laddade om applikationerna. I helgen laddade jag ner den gamla analysen och kunde slå ut analysen i eftermiddag. Att utbilda mig själv i ansökan var den tuffaste delen!

Så - här är några tips för både proffs och amatörer som gör mycket arbete på sina datorer:

 1. Investera i en nätverkslagringsenhet.
 2. Använd nätverkslagringsenheten. Varje chans du får, kopiera över det arbete du gör.
 3. Kopiera programinstallationer, uppdateringar, drivrutinsuppdateringar och till och med serienummer på resursen. Detta placerar allt säkert på två ställen.

Det fina med nätverkslagring är att det inte behövs någon säkerhetskopiering och återställningstid ... bara kopiera filerna till enheten, mycket snabbare på det här sättet. (Jag har säkerhetskopior av var och en av mina datorer på den).

Och om du undrar, Mac ser allt bra också! Även den delade skrivaren!

2 Kommentarer

 1. 1

  Jag är också ett stort fan av LinkStation-enheten. Jag har själv 160 GB-versionen och den har gått starkt i nästan 2 år nu. Det bästa är att på grund av dess apparatur är det praktiskt taget inget underhåll eller skötsel och utfodring som behövs.

 2. 2

  Efter att jag köpte min köpte en vän till mig 1Tb-versionen. Jag var avundsjuk! Han älskar också hans. Jag är nyfiken på varför någon inte har byggt skrivaren / hårddisken / den trådlösa routern ännu.

  🙂

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.