Apgudarna har talat och Scott Adams skriver en bok!

dilbert

scottadamsbook.miniatyrCartoonist Scott Adams har precis släppt en bok med skrifter från sin blogg, Håll dig till tecknade serier, Monkey Brain !: Cartoonist ignorerar användbara råd. Jag har läst Scotts blogg ganska länge och det är överlägset roligaste bloggen Jag har någonsin läst.

Här är ett utdrag från Scotts senaste inlägget på en Indian Monkey Attack:

Enligt BBC tror hängivna hinduer apor är manifestationen av apaguden Hanuman. Låt mig gå bort här och erkänna att jag kunde skriva orden ”apegud” hela dagen, och om jag gjorde det skulle jag göra mig glad varje gång. Av någon underbar anledning släpper den kombinationen av ord ”apegud” en liten fnys av serotonin direkt i den del av min hjärna som gillar det mest.

Apa gud ... apa gud ... apa gud ... Aaaaah, det är vad jag talar om? handla om.

För alla som har tillbringat livet i ett skåp i företagsamerika har du utan tvekan sett att minst en Dilbert-remsa klarar sig runt kontoret. Scott Adams skicklighet som författare är dock i nivå med hans tecknade humor. Jag antar att detta är ett bevis på att skicklighet och framgång inte är ett hasardspel. Några av mina favoritinlägg har varit när han delade språket eller karikatyrerna som inte lyckades genom censurfasen av inlämningsprocessen.

Lycka till Scott och hans bok. Vad har detta med marknadsföringsteknik att göra? Jag tycker att det är en övertygande historia att folk kan göra en blogg till en bok. Seth Godin gjorde det med Small är det nya stora: och 183 andra Riffs, Rants och anmärkningsvärda affärsidéer, Chris Baggott gjorde det med E-postmarknadsföring enligt siffrorna: Hur man använder världens största marknadsföringsverktyg för att ta en organisation till nästa nivå och nu gör Scott det med sin bok.

För ett företag ger författare till en bok en hel del trovärdighet. Att blogga kan leda till att skriva en bok kan vara något alla företag bör tänka på! Jag vet att jag är!

På tal om böcker, jag binged på Amazon idag och köpte några själv! Ytterligare ett par marknadsföringsböcker och en bok om Version Control System Subversion är på väg.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.