Anpassa din Firefox-sökruta (med din egen blogg!)

Firefox-söklistaDu kanske har räknat ut min nu när jag är en Firefoxaholic. Jag älskar webbläsaren ... den är lätt och mycket enkel att använda. En av de andra funktionerna jag gillar är söklistan uppe till höger. Jag kan ha alla mina favoritsökmotorer där inne och bläddra fram och tillbaka.

För att lägga till en sökmotor för Firefox måste du bara gå till Sökmotortillägg och klicka på de som du vill installera dem.

Men visste du att du kunde bygga en för din egen webbplats? Det är faktiskt ganska enkelt. Formatet för plugins för sökmotorer är en kombination av en XML-fil (.src) och en bild som ska visas. Ikväll fick jag en idé ... hur kunde jag lägga till min sida till den listan över sökmotorer?

Det är faktiskt ganska enkelt. Min sökadress för min webbplats (du kan testa detta med min sökruta) är http://martech.zone's=something där “s” är variabeln och något är den term som man söker efter.

Tillämpa dessa på ett enkelt formulär, jag skrev lite kod för att dynamiskt generera src-filen som används för att lägga till en sökmotor i din webbläsare. Klicka här för att gå till formuläret och lägg till din egen blogg eller webbplats (om den har sökfunktioner), till din egen blogg!

Om du älskar någon annans blogg, gillar John Chow... du kan lägga till din egen John Chow-sökmotor med s som variabel! URL: http://www.johnchow.com/'s=something. Gillar Problogger? Du kan lägga till den på samma sätt!

Matt Cutts? URL: http://www.mattcutts.com/blog/ och s för variabeln.

Om inte anpassad, s är alltid variabeln för WordPress-bloggar så det kan verkligen vara till hjälp. Hoppas du gillar det!

Lägg till din blogg i din sökmotorlista ...

5 Kommentarer

 1. 1
  • 2

   Tack Blendah!

   Jag skulle faktiskt försöka det nästa. Firefox är lite snål på vägen för källfilen. Jag var tvungen att lura det för att få det att fungera. Låt mig titta på det om en dag eller så så får jag se vad vi kan komma på. Jag antar att det är någon form av problem med karaktärerna passerade.

   Doug

 2. 3
 3. 4
 4. 5

  Jag tycker att sökningar på google (med hjälp av webbplatsen: nyckelord) vanligtvis ger ett bättre resultat än att använda den interna WordPress-sökningen.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.