Short.io: A White Label URL Shortener

URL-förkortare - Short.io

Under ganska lång tid registrerades jag med en tjänst för att förkorta mina webbadresser, men kostnaden för systemet var ganska dyr. Att använda min egen underdomän kostar mycket mer i sin prissättningsmodell. Faktum är att jag betalade mer för deras URL-förkortningskonto än jag debiterades för hela marknadsföringsplattformar.

Jag kunde ha använt en gratis version där min domän inte var anpassad, men jag ville att folk skulle lita på och känna igen webbadressen som jag distribuerade ... i det här fallet go.martech.zone. Att lägga ut någon generisk URL är en röd flagga för många säkerhetsmedvetna individer.

Det tog bara några minuter att hitta dussintals verktyg online, och Short.io stod ut omedelbart. Jag skulle kunna märka förkortaren med min egen underdomän - även under deras gratis konto! Inte bara det, de har faktiskt ett sätt att migrera från den gamla förkortaren om du inte kan exportera och importera dina data ... också utan kostnad.

url shortener instrumentpanel

Med Short.io kan du låta det dynamiskt producera snigeln eller så kan du bara använda ett nummer och automatiskt öka för dig. Och du kan gå in och anpassa snigeln hur du vill om du också vill.

En viktig funktion är också Google Analytics kampanjspårning. Ett bra sätt att använda en URL-förkortare är att minska längden på en lång URL där du också har inkluderat din UTM-frågesträng. Med Short.io är allt detta en del av alternativen på din förkortade URL med ett trevligt rent gränssnitt.

utm-kampanjspårning

Slutligen erbjuder Short.io också en Wordpress Plugin för att automatiskt förkorta dina länkar med hjälp av deras API. Riktigt trevlig funktion!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.