SEO-myt: Ska du någonsin uppdatera en sida som är högt rankad?

Ska du någonsin uppdatera en sida som är högt rankad i sökmotorer?

En kollega av mig kontaktade mig som distribuerade en ny webbplats för sin klient och frågade mina råd. Han uppgav att en SEO-konsultt som arbetade med företaget rådde dem att se till att sidorna som de rankade för inte ändrades annars skulle de kunna tappa sin rankning.

Det här är nonsens.

Under det senaste decenniet har jag hjälpt några av världens största varumärken att migrera, distribuera och bygga innehållsstrategier som innehåller organisk ranking som en primär kanal för potentiella kunder och potentiella kunder. I varje scenario hjälpte jag klienten att optimera för närvarande rankade sidor och tillhörande innehåll på ett antal sätt:

  • Sammanslagning - På grund av deras innehållsproduktionsmetoder hade klienter ofta en mängd dåligt rankade sidor som till stor del var samma innehåll. Om de hade 12 nyckelfrågor; till exempel om ett ämne ... de skriver 12 blogginlägg. Några rankade okej, de flesta gjorde det inte. Jag skulle omforma sidan och optimera den med alla nyckelfrågor till en välorganiserad omfattande enda artikel, jag omdirigerar alla sidor till den som rankas bäst, tar bort de gamla och ser sidan skyrocket i rang. Det här är inte något jag har gjort en gång ... Jag gör det hela tiden för kunder. Jag gör det faktiskt här Martech ZoneOckså!
  • Structure - Jag har optimerat sidor, rubriker, fetstilade nyckelord och eftertryckliga taggar hela tiden för att bättre organisera sidor för en överlägsen användarupplevelse. Många SEO-konsulter skulle krypa om att omdirigera en gammal sidknapp till en ny och säga att den skulle göra det förlora en del av sin auktoritet när den ändras. Återigen har jag gjort det på min egen webbplats om och om igen när det var vettigt och det fungerade varje gång jag har gjort det på ett intelligent sätt.
  • Innehåll - Jag har absolut omformulerat rubriker och innehåll för att ge mer övertygande, uppdaterade beskrivningar som är mer engagerande för besökare. Mycket sällan minskar jag antalet ord på sidan. Oftare arbetar jag med att öka antalet ord, lägga till ytterligare avsnitt, lägga till grafik och integrera video i innehållet. Jag testar och optimerar metabeskrivningar för sidorna hela tiden för att försöka få bättre klickfrekvenser från sökmotorn.

Tro mig inte?

För några veckor sedan skrev jag om hur identifiera SEO-möjligheter för att förbättra sökrankningen och uppgav att jag identifierade innehållsbibliotek som ett bra tillfälle att köra ytterligare ranking. Jag rankade nionde för min artikel.

Jag gjorde en fullständig översyn av artikeln, uppdaterade artikelns titel, metatitel, metabeskrivning, förbättrade artikeln med några uppdaterade råd och statistik. Jag granskade alla mina tävlingssidor för att se till att min sida var bättre organiserad, uppdaterad och välskriven.

Resultatet? Jag flyttade artikeln från rankning 9 till rankning 3!

innehållsbibliotekets rankning

Effekten av detta var att jag fördubblade sidvisningarna under den föregående tidsperioden från organisk trafik:

innehållsbiblioteksanalys

SEO handlar om användare, inte algoritmer

För flera år sedan, det var möjligt att spela algoritmer och du kan förstöra din ranking genom att göra ändringar i ditt rankade innehåll eftersom algoritmer var mycket mer beroende av sidegenskaper än användarnas beteende.

Google fortsätter att dominera sökningen eftersom de väver de två noggrant. Jag säger ofta till människor att sidor kommer att indexeras för innehållet, men rankas utifrån dess popularitet. När du gör båda, skjuter du upp din rang.

Att låta design, struktur eller själva innehållet stagnera är ett säkert sätt att förlora din ranking eftersom konkurrerande webbplatser utvecklar bättre användarupplevelser med mer engagerande innehåll. Algoritmer rör sig alltid i riktning mot dina användare och din sidas popularitet.

Det betyder att du måste fortsätta arbeta med innehålls- och designoptimering! Som någon som anställs för att hjälpa kunder med sökmotoroptimering hela tiden fokuserar jag alltid på innehållets kvalitet och användarupplevelsen över algoritmerna.

Naturligtvis vill jag rulla ut den röda mattan till sökmotorer med bästa praxis för webbplatser och sidor ... men jag ska investera i förbättra användarupplevelsen varje gång med mer än att lämna sidor oförändrade av rädsla eller förlorad ranking.

Ska du uppdatera en sida som är högt rankad i sökmotorresultaten?

Om du är en SEO-konsult som råder dina kunder att aldrig uppdatera deras högt rankade innehåll ... Jag tror att du är vårdslös i dina uppgifter för att hjälpa dem att förbättra förbättrade affärsresultat. Varje företag bör hålla sitt sidinnehåll uppdaterat, relevant, övertygande och ge en förbättrad användarupplevelse.

Bra innehåll kombinerat med en överlägsen användarupplevelse hjälper dig inte bara rankas bättre, det kommer det också få fler omvandlingar. Detta är det ultimata målet för innehållsmarknadsföring och SEO-strategier ... inte försöka tämja algoritmerna.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.