Sida med dina kunder

01425sz1i19396000
Old-School växeloperatörer

På ett nyligen samtal till ett stort telekomföretag, som jag inte kommer att nämna (deras logotyp ser ut som en blå dödsstjärna),

Jag blev förtjust i min kundtjänstrepresentant? chockerande, jag vet.

Under hela samtalet listade hon faktiskt till vad jag ville ha, och hon sa saker som, ”det här är den affär som de flesta av mina kunder som ”, och” låt mig prata med chefen för att få us en bättre affär ”, och” Jag förstår din frustration, jag vet inte varför de gör det". Det kanske inte var uppenbart först, men hon pratade som om hon var på min sida. Jag kände att jag hade en (wo) man på insidan, en mullvad, en vän som infiltrerade djupt in i kundserviceavdelningen som bara väntade på att mitt samtal skulle slutföra vårt kapris.

Helt enkelt hade hon mig us. Old-School växeloperatörer

Alltför ofta är våra interaktioner med kundtjänstrepresentanter kontroversiella och fyllda med negativa resultat. Denna försäljningsrepresentant verkade verkligen bry sig om min situation. Hon ville framgångsrikt anmäla mig till något och få mig att må bra på det. Det här var ingen liten transaktion heller. Jag flyttade från min satellittjänst till avancerad digital-TV. Hon hjälpte mycket med att förklara mina alternativ och lyssna på vad jag sa till henne. Inte en gång under samtalet var jag rädd att hon inte lyssnade på vad jag ville eller att hon inte skulle respektera vad jag hade att säga.

Den första lektionen här är att kundservice handlar om att lyssna på dina kunder och försöka tillhandahålla en (ömsesidigt) fördelaktig lösning på ett problem. Den här representanten löste mitt problem med nåd, intelligens och på under en halvtimme! Om bara alla kundtjänstrepresentanter var så här skulle jag inte ha bytt från Dish Network (whoops!) Till AT&T (double whoops !?).

Den större lektionen är att min erfarenhet - min användare erfarenhet - med denna kundtjänst har representanten förbättrat min totala uppfattning om företaget. Även om jag ännu inte har haft någon kontakt med en faktisk produkt är min användarupplevelse redan positiv. Kom ihåg att det spelar ingen roll hur bra din produkt är - om upplevelsen av att komma till den produkten är dålig, vill folk inte ens försöka.

En kommentar

  1. 1

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.