Analytics och testningContent MarketingEmerging TechnologyMobil- och surfplattemarknadsföring

Är din webbplats nere? Databas?

Vet du? Vad sägs om din databas? Lös din domän? Är din webbplats och sidor uppe men bara visar databasfel?

Vi hade faktiskt en instans för några veckor sedan där vår webbplats var fullt fungerande, men vi stötte på problem med antalet databasanslutningar. Tyvärr fick vi reda på det av en olycklig klient som meddelade oss. Han förstod inte varför han var tvungen att uppmärksamma det - han hade rätt!

Mina föregångare hade gjort rätt och anmält sig till en övervakningstjänst. Det var en ganska dyr tjänst till $ 49.95 per månad. När jag loggade in försvann jag omedelbart när jag försökte hitta runt men jag kom så småningom på att vi bara löste vår hemsida. Vi testade inte ett SSL -certifikat, vi testade inte våra underdomäner, vi kontrollerade inte om databasen svarade eller inte.

Jag började snabbt lägga till ytterligare en kontroll och flyttade tiden från 5 minuters mellanrum till 1 minuts intervall. När jag klickade för att skicka in den nya "klockan", blev jag chockad över att se att jag skulle debiteras en installationsavgift på $ 99 och ytterligare $ 49.95 per månad. Det stämmer - en $ 99 installationsavgift för något som jag ställde in !!! Jag loggade ut och började leta efter en ny tjänst.

Jag hoppade på Twitter (min ny sökmotor) och god vän, Ade Olonoh of Rekursiv funktion, kom till undsättning. (Mer bloggning - mindre twitterande Ade!)

pingdom-panelenAde pekade på mig pingdom. Pingdom har ett otroligt rent gränssnitt med mycket robusta funktioner. Jag programmerade ett par API kräver vår applikation för att säkerställa att databasen kördes och sedan ställer jag in Pingdom för att skicka samtalen och kontrollera svaret.
pingdom

Tjänsten är också mycket rimlig. Grundbeloppet är $ 9.95 / mån och tillåter 5 kontroller, 20 SMS, obegränsad e-post, drifttids- och laddningstidrapporter, kontroller ner till varje minut, HTTP, HTTPS, TCP, Ping och UDP-kontroller etc. Företagstjänsten tillåter 30 kontroller 200 SMS. De har också en mycket robust API om du vill integrera din övervakning.

Sondserverna finns i Dallas, Berkeley, Amsterdam, Västerås och Reading. Jag försöker ta reda på om Jag bekräftade med Pingdom att vi kan kringgå sms: et genom att helt enkelt bygga en e -postlista med sms -e -postadresser för vår personals mobiltelefoner.

Jag skrev också företaget med en funktionsförfrågan. Det vore fantastiskt om de, förutom e-post- och SMS-varningar, tillät en HTTP-begäran. Detta skulle göra det möjligt för mig att övervaka en av våra tredjepartsleverantörer som har haft problem nyligen. Om jag kunde låta Pingdom göra en begäran till min server kan jag automatiskt byta våra tjänster till en säkerhetskopia. När systemet väl kom tillbaka kunde jag låta det växla tillbaka. Jag kunde göra detta med e-post; dock kan förseningen bita oss.

Vi har 29 dagar kvar av rättegången. Så länge vi inte ser några problem kommer vi att hoppa på grundpaketet. Bara det kommer att spara oss några dollar och ge oss mycket mer omfattande webbplatsövervakning!

Douglas Karr

Douglas Karr är grundaren av Martech Zone och en erkänd expert på digital transformation. Douglas har hjälpt till att starta flera framgångsrika MarTech-startups, har hjälpt till med due diligence på över $5 miljarder i Martech-förvärv och investeringar, och fortsätter att lansera sina egna plattformar och tjänster. Han är en av grundarna av Highbridge, ett konsultföretag för digital transformation. Douglas är också en publicerad författare till en Dummies guide och en bok om företagsledarskap.

5 Kommentarer

 1. Jag blev också förvånad över priserna på några av övervakningstjänsterna och avgifterna. Pingdom ser ut att vara en bra service. Jag bosatte mig på AlertBot (ungefär samma pris) för nästan ett år sedan och har varit nöjd med deras service. Eftersom du gör hela installationen själv och allt annat är automatiskt därifrån bör $ 50 per månad köpa en otrolig korg med tjänster.

  Jag letar efter några av dessa övervakningstjänster för att inkludera ett Twitter-gränssnitt för aviseringar inom en snar framtid. Att använda Twitter så att ett antal människor kan "följa" varningarna skulle vara en utmärkt möjlighet, enligt min mening.
  Tack!
  Roland Smith
  http://www.techmatters.com/

 2. Tack för den produktrecensionen Doug. Snälla låt mig veta hur det går i slutet av 30 dagar. Det handlar om när vi planerar att lägga in vår övervakning också.

  Tack,
  Amol.

 3. Bra recension Doug. Och du har helt rätt i att det inte räcker att bara kolla efter HTTP-portstatus.

  Vi har använt Pingdom med FormSpring i över ett år och är nöjda med tjänsten.

  Vi ställer in en liknande kontroll — skapade ett dussintal enhetstester mot applikationen med hjälp av vårt API (t.ex. kan ett formulär skickas in, kan vi se förväntad data i databasen, etc.) och matar ut en PASS- eller FAIL-status till en fil . Sedan kontrollerar Pingdom den filen via HTTP för att se till att meddelandet säger PASS, annars går varningarna som galningar.

 4. Jag vill bara introducera ytterligare 2 tjänster - gratis övervaka.oss och premium monit övervakningstjänster. En av fördelarna med dem är att du kan kombinera extern övervakning av sidbelastning med systemresursövervakning och meddelas om låga systemresurser. Då kan du verkligen vara proaktiv, inte bara fixa utan förhindra ett fel. Ge det ett försök!

  1. Hej Hovhannes,

   Det är definitivt alternativ och jag har faktiskt ett mon.itor.us-konto. Användbarheten av Pingdom som applikation är dock mycket enklare. Jag kunde inte komma på hur jag skulle göra några av kontrollerna med mon.itor.us. Det verkar som om monit är organiserat på liknande sätt.

   Tack!
   Doug

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.

Relaterade artiklar