Det handlar om återanvändbar kod? er ... Innehåll

sociala medier utvecklare

Jag är ingen tekniker! Inte riktigt, men jag spenderar mycket tid runt tekniska guider, som min värd, Douglas Karr. En av de viktigaste lärdomarna jag lärde mig av en av programmerarna jag arbetade med var värdet av återanvändbar kod. Medan varje klient gillar att tro att de är unika, förklarade han när du skriver kod för att automatisera en process, kommer mer än en kund att kunna använda processen och koden.

Samma koncept av återanvändbar kod gäller många olika situationer inklusive marknadsföring. Arbetar med upptagna småföretagare som säger att de inte har tid att skriva nytt innehåll till sin blogg eller webbplats, jag visar dem hur man tillämpar logiken för återanvändbar kod. Till exempel: Pressmeddelanden eller e-postmeddelanden som skickas som svar på en kundförfrågan blir nyhetsbrev, blogginlägg och tweets. Det finns ingen anledning att uppfinna hjulet på nytt, helt enkelt återanvända det som har skrivits. Ibland? Koden? eller innehåll kräver lite justering för blogg- eller nyhetsbrevspubliken, men när du väl har grunden är resten lätt.

Och för mig är lätt nyckelordet. Om du inte är en professionell författare eller bloggare, är dessa verktyg, Wordpress, Twitter, Plaxo, Vänmatning, är alla medel till ett mål. Och slutresultatet är att öka intresset för din produkt, tjänst eller varumärke. Med det målet i åtanke letar mitt team ständigt efter nya bloggverktyg för att förenkla och effektivisera processen. Och det verkar som om några veckor lanserar någon något nytt. Just nu är mina favoriter TweetDeck och TweetSenare.

tweetdeck.png

TweetDeck ? Eftersom vi hanterar innehåll för flera klientkonton, gillar jag det faktum att jag kan skapa grupper av kontakter eller anpassade sökningar för varje klient. Den senaste uppgraderingen gör att jag enkelt kan växla från användare till användare för interaktion i realtid.

Det här är alltid min favoritform för interaktion på Twitter, men jag kan inte vara överallt samtidigt, så jag litar på TweetLater för att behålla min synlighet när jag inte kan vara där. Jag använder inte så mycket för mina personliga Twitter-konton, men det är fantastiskt för kunder som utbildningsorganisationer som har regelbundna meddelanden och klassuppdateringar. När vi tilldelar en praktikant till uppgiften har vi dagliga tweets schemalagda till slutet av september. Jag kan hoppa på när jag har mer tid, men TweetLater upprätthåller en basnivå för mig.

En sista tanke, det är lätt att bli överväldigad av alla val. Mitt förslag, välj några som fungerar och använd dem väl så ger de resultat.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.