Marknadsföring till Smartwatch-användare: Forskning du behöver veta

antagande av smartwatch

Innan du läser det här inlägget bör du veta två saker om mig. Jag älskar klockor och jag är en Apple-fan. Tyvärr matchar min klocksmak inte riktigt de prislappar på konstverk som jag skulle vilja ha på min handled - så Apple Watch var ett måste. Jag antar att jag inte är den enda som tycker det. Enligt NetBase är Apple Watch slog Rolex i sociala omnämnanden.

Jag hade inte stora förhoppningar om att Apple Watch skulle förändra mitt arbete eller mitt personliga liv, men jag har varit imponerad av den påverkan den har haft. Medan de flesta av mina vänner är bundna till sina smartphones tenderar jag att lämna min telefon i närheten och glömma bort den hela dagen. Jag har bara filtrerat bort de applikationer som jag vill få meddelande om till klockan. Som ett resultat når jag inte efter min telefon och går vilse i en myr av appaviseringar nästa timme. Det ensamma har gjort det till en värdefull investering för min produktivitet.

Kenticos Smartwatch Survey är den 10: e delen av dess pågående Kentico Digital Experience Research-serie. Trots en svag försäljning skulle nästan 60% av de tillfrågade så småningom vilja äga en smartklocka. och 36% planerar att göra det inom nästa år.

Ladda ner Kenticos Smartwatch Research

Smartwatches är en unik möjlighet genom att de kan köra appar från tredje part. Så medan enhetstillverkare strävar efter att skapa övertygande användningsfall för smartwatchen, bör varumärken och marknadsförare också hålla ett öga på den lilla skärmen.

En tredjedel av de tillfrågade gillade idén att få vägbeskrivningar, spåra kost och kondition, röstaktiverade sökningar och realtidsvarningar från ett flygbolag, bank eller socialt nätverk via en smartwatch. Apple Maps och Watch-integrationen är riktigt bra ... här hoppas du att kvaliteten på kartorna fortsätter att förbättras!

Ytterligare Smartwatch-användare:

  • 71% av konsumenterna skulle vara okej med utvald reklam som levereras på smartwatchen
  • 70% av konsumenterna tror att de bara kommer att använda smartwatchen för personligt bruk
  • En majoritet av de tillfrågade sa att de är mest glada över tanken på att få e-post och sms på sin smartwatch.

Här är en bra infografik som bryter ner några av resultaten:

Smartwatch Adoption Research från Kentico

Om Kentico

Kentico är en allt-i-ett-plattform för CMS, e-handel och onlinemarknadsföring som driver affärsresultat för företag i alla storlekar både lokalt eller i molnet. Det ger kunder och partners kraftfulla, omfattande verktyg och kundcentrerade lösningar för att skapa fantastiska webbplatser och hantera kundupplevelser enkelt i en dynamisk affärsmiljö. Kentico Web Content Management Solution's rika urval av out-of-the-box webbdelar, enkla anpassningar och öppna API får snabbt webbplatser i drift. I kombination med hela uppsättningen integrerade lösningar, inklusive onlinemarknadsföring, e-handel, onlinegrupper och intranät och samarbete, optimerar Kentico den digitala kundupplevelsen till fullo över flera kanaler.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.